Újdonságok



Sziasztok! Ha találtok valami hibát a sablonban, a bejegyzésekben, kérlek írjátok meg nekem akár kritikában, akár e-mailben, hogy kijavíthassam. Régebbi bejegyzésekben is! Összegeztem a történetek címkéit, amit oldalt megtaláltok. :)
Közvélemény kutatás az új történetről oldalt. :)
(2012.08.19.)

Banner

Generate your flash banner free online


A menthető bannerem oldalt kicsit lejjebb megtaláljátok. :)

2009. december 22., kedd

20. fejezet - Napsugaras akadály

Sziasztok! :) Dena sajnálom, hogy nem tudtam elküldeni egy nappal előbb a fejezetet, de nem szerettem volna sokáig húzni az idegeiteket azzal, hogy kész a fejezet, és nem rakom fel. A háttérképet azon nyomban küldöm, amint adsz egy email címet! :) Remélem nem haragszol. De ha kiírom, akkor egy max két napi reagálási idő kell, mert akkor már csúszik az egész. Tudom, nem vagyok gyors az írásban, és még az előrejelzést sem frissítem gyakran. De amíg nem tudok biztosat, nem akarok csalódást okozni nektek. Tényleg sajnálom, remélem tetszeni fog a fejezet mindenkinek! :) Várom a véleményeiteket! :)

És előre is Boldog Karácsonyt Minden kedves olvasómnak! :)






Már láttam a sárgás sugarakat beszűrődni a keskeny nyíláson. Ennyire elment volna az idő? Az alattam lévő szintekről éppen ébredezők halk sóhajtásai, és motoszkálás hallatszott fel. Amint a gyerekek is felébredtek álmukból, hangosabb lett szinte minden. Ajtók nyíltak, s csukódtak alig egy perc alatt, a konyhában az édesanya már a reggelit készítette, miközben a gyerekeivel kiabált. Annyira nem értettem, nem is figyeltem igazán, hogy melyik szinten hány ember van…

Csak visszahajtottam fejemet a térdeimre, s elmerültem az elmém által elém vetített arcképen. Félmosollyal üdvözöltem ismét, vágyakozó lelkem sajogni kezdett.

Teltek múltak a másodpercek, a ház szintjeiről gyerek zsivaj, tányérok csörömpölése s folyamatos fecsegés hallatszott. Azonban ezek sem tudták elmosni az ő arcvonásait, ahogy rosszallóan rám mered. Mert bizony nem hagyott nyugtot, reménykedőn még mindig engem nézett, de én kitartottam. Rettentő erőbe telt, ám a napsugarak ereje is segített. Talán ha nem nappal lenne, már rég nem itt csücsülnék az árnyékos padlástér sarkjában, mereven előre bámulva a semmibe, vagyis… őt nézve. Olyan erősen gondoltam rá, hogy valódinak látszott. Mintha itt lenne előttem teljes valójában.

Tudtam nagyon is jól, hogy csak ámítom magam, s ezzel is csak kínzó perceimet gyarapítom. Ennek ellenére próbálkozásaim, hogy másfele tereljem gondolataim tárgyát lehetetlennek bizonyult. Olyannyira vágytam rá, a késztetés, hogy megszegjem azokat a szabályokat, amik akadályozzák ezt, s ne érdekeljen semmi az égvilágon, fájón lüktetett bensőmben. Csokoládébarna szemei felragyogtak, jobb karja könyörgőn kinyúlt felém. Sóvárogva nyújtottam ki én is jobbomat, hogy belesimíthassam forró tenyerébe hideg kezemet. Érezni akartam azt a meleget, ami áradt testéből. Hirtelen a levegőbe markoltam, s egy csalódott sóhaj kíséretében visszahúztam karomat, ismét átöleltem vele térdemet, és újra a semmibe meredtem. Szorító érzés facsarta össze a mellkasomat. A valóság. A nyomorult valóság csapott hátba olyan erővel, hogy még a lélegzés is nehézkesen ment. Mintha annyira szükségem lett volna amúgy is rá.

Csak merültem el a sötétségben, ami szippantott magába, húzott le a mélybe, s úgy éreztem, megfulladok benne. Mintha még mindig emberként próbálnék a felszínre jutni, ami szinte egyszerűen lehetetlen. Ebben a helyzetben nélküle kilátástalan. Ha itt lenne velem, lenne miért küzdenem, sőt nem is történne ilyesmi. De nincs itt, akkor pedig mi értelme egyáltalán a próbálkozásnak. Hagytam. Hagytam, hogy egyenletesen süllyedjek a tudattalanság feketeségébe, a megváltó semmiségbe. Tompán érzékeltem azokat a zajokat, amik az előbb még érdesen sértették füleimet.

Becsuktam szemeimet, fejemet hátrahajtottam a falnak. Nem tartott sokáig a tudattalan állapot. Túl egyszerű lett volna, s fájdalommentes, ami nekem nem adatik meg soha. Addig nem, amíg nélküle élem életem. Mit is csinálhatnék ebben az örök létben, ami hasznosnak bizonyulhat? Amivel nem tiprom porba a családom kedvét, amivel nem leszek teher nekik? Semmit. Használhatatlan, nélkülözhető vagyok. Senkinek sem jelentene gondot, ha nem lennék ezen a világon. Egy szörnyeteggel kevesebb lenne.

Nem! Miket gondolok? Esme veszítse el még egyszer a fiát? Most már végleg, örökre? Hogy is okozhatnék ekkora fájdalmat neki? A bűntudat hullám úgy söpört végig rajtam, mint egy árvíz a védtelen tájon. Még egy önzés lenne részemről, ha a családomat figyelmen kívül hagyva véget vetnék szenvedéses létemnek. Nem helyezhetem magamat eléjük: Esme, Carlisle, Alice, vagy Emmett, de még Jasper és Rosalie elé sem. Ők is együtt élnek a saját múltukkal, gyötrő gondolataikkal. Én miért ne bírhatnám ki? Ez olyan, mintha egy gyötrődő haldoklótól eltiltanák a számára megváltó halált.

Kinyitottam szemeimet, s a napsugárcsíkra pillantottam, ami verőfényesen tört utat magának a fa résén. A ház nyugati oldalán üldögéltem, tehát a nap már magasan járhatott az égbolton. Most már Amerikában is délelőtt volt, ami egyet jelentett. Vajon már keres, ráérzett arra, hogy már nem vagyok a közelében? Ugyan, erre nem gondolhatok. Hisz ezzel csak kínzóbbá teszem a perceimet, mégsem akart elsüppedni a többi gondolat közt. Hinni akartam benne, mintha ez valamit is számítana már. Igen, nekem nagyon is számított ebben a pillanatban. Némi gyógyírt mutatott sebzett lelkemnek.

Elképzeltem őt, ahogy elmegy a házunkba, Carlisle-ék pedig közlik vele, hogy… otthagytam. Így utólag belegondolva, kegyetlen voltam, hogy ezt a feladatot rájuk hárítottam. Esmére és Carlisle-ra. Hinni akartam, hogy neki így lesz a legjobb, amit valaha is tehetek vele, de pusztán csak elmenekültem. El messze, hogy ha a kísértés erőt venne rajtam még meg tudjam gondolni magam, s visszaforduljak. Nem tehetem meg, nem hagyhatom, hogy ez előforduljon. Még egyszer nem szabad eluralkodnia rajtam a vágynak.

Mindennél jobban vágytam jelenleg arra, hogy ember lehessek. Ha emberként találkozok vele, semmi akadálya nem lenne annak, hogy együtt lehessünk. Nem különböznénk, nem lenne baj, hogy egy farkas nevelte fel. Nem lenne semmilyen szövetség sem, nem kellene attól félnem, hogy egy óvatlan mozdulattal összetöröm törékeny testét. Ha csak arra gondoltam, hogy mit engedtem meg magamnak, kockáztatva épségét, undorodtam magamtól. Miért lennék jobb, mint az a részeg ember? Saját magamat is meg kellene büntetnem. Arcképe ugyanúgy úszott be elmémbe, mint máskor. Fájdalmas, elgyötört vonásokkal, mintha nem tetszene neki ez a föltételezés, amit lefuttattam gondolatban. Nekem viszont annál inkább tetszetőssé vált, arca haragos fintorba rándult válaszul. Bár már bűnhődöm. Hisz nélküle szenvedés – ha lehet annak nevezni - az életem.

Ez az eszmefuttatás csak újbóli kínszenvedést hozott magával. Vajon Alice-nek igaza volt ez egyszer? Most kellene a leginkább mellette lennem, hogy megvédjem, s hozzám bújhasson biztonságot remélve? Nem. Én nem tudom ezt megadni neki. Megsérült az én hibámból, ha pedig testvére mégis elmondja Ephraimnak… amit megtudott, akkor még mostoha apjával is össze fog veszni. Miattam. Hogy tehettem ezt? Tudom, hogy hiba volt, tudom azt is, hogy szörnyen önző, s felettébb bolondság volt, mégsem tudok rá így gondolni. Örök létem legszebb és leggyönyörűbb pillanata volt az az este és minden más perc, amit vele tölthettem. Egy kis időre megtapasztalhattam a mennyországot mellette, ahova én soha nem fogok kerülni.

Képzeletem tovább játszott velem, ahogy megjelent előttem ő, az erdőben bolyongva a Cullen házba menekülve. Mint akkor este, mikor előtte átváltozott a testvére egy farkassá. Most csak arca nem volt ugyanolyan. Nem voltak könnyesek a szemei, csak haragtól s dactól szikráztak, futás közben meg-megbotlott a faágakban. Kitartóan haladt a cédrusok övezte kis tisztásra, hogy aztán a verandán szusszanva egyet kopogásra emelje kezét. Az ajtó kinyílik, s Esme zárja karjaiba őt. Vonásainak minden apró részletét láttam magam előtt, a pillanatnyi meglepődést, hogy nem én üdvözlőm őt elsőnek, az arcán csak átsuhanó furcsa, rossz érzetet. Mintha valami nem lenne rendben. Esme beljebb vezeti őt a házban, s elmondja neki, hogy elmentem.

A mellkasomban ezerszeresére erősödött az a szakító erő, ami úgy éreztem annak ellenére, hogy nem lehetséges, majd széthasítja bensőmet. Nem tudtam, nem akartam belegondolni, hogy ő mit fog érezni majd, ha megtudja. Először nehéz lesz elfogadnia, mert azt tudom, hogy igazat mondott, szeret. Persze ez az érzés egy idő után elhalványul, s már csak a harag marad utána. Lassan, de rájön arra, hogy ez volt a legjobb neki. Addig pedig ott lesz a fogadott testvére, hogy megvigasztalja.

Egyedül csak attól félek, hogy már most olyannyira felkavartam az életét, nem tudja rendbe hozni, amit én elbaltáztam. Amikor legelőször találkoztam a titokzatos, hét éves kislánnyal, akkor kellett volna messzire elmennem. Amíg még tudtam volna. De ki gondolta volna, hogy egyszer, sok emberi év múltán ismét utamba sodorja a sors? Az esélye csekély volt, s mégis megtörtént. Ahogy az is, hogy szerelmes lettem. Nem hittem abban, hogy valaha rátalálok arra a személyre, aki a Mindent jelenti majd, s nélküle semminek érzem magam. Ha jól belegondolok, már akkor sem tudtam volna megtenni. Érdekelt, mi fog történni vele, az, hogy miért nem tudtam a gondolataiban olvasni, mint a többi embernél. Idegesített, s egyben kíváncsiság is furdalt, ami azóta csak folyamatosan nőtt.

S mit ad Isten? Kísértésbe ejt, minden szempontból… Nem csak vámpír énemmel kell meggyürkőznöm, mert vérének illata énekel nekem, hanem még emberi mivoltom apró részével is, amely szerelmes lett belé. Külön sem könnyű őket legyőzni, hát még egyszerre. Szörnyűbb az volt, hogy csak az egyiket akartam teljesen visszaszorítani. De annak érdekében, hogy megtartsam a magamnak tett ígéretemet, másik énemet is el kell nyomnom.

Mély sóhaj szakadt fel torkomból, s egy emlék suhant át agyamon, amit még régebbi találkozásunkkor láttam meg Jacob gondolataiban. Eddig nem tulajdonítottam különösebb figyelmet neki, de most valahogy egészen máshogy tekintettem rá. Sokkal az összpontosításom középpontjába került.

Jacob az ablakból tekintett ki a La Pushi tájra, szája fülig ért örömében. Ugyanis kivételes alkalom volt aznap, hisz nem esett az eső. A nap sugarai hét ágra sütöttek le vakító fényességbe burkolva mindent. Jacob kedve azonnal az egekbe szökött, s már el is tervezte mit fognak csinálni ebben a remek időben. Ki akarta használni a nap melegét, amit ma éppenséggel nem takartak el szürke esőfelhők.

A konyhába sietett, ahol Bella épp reggelizett.

- Bells, igyekezz egy kicsit! – szólt rá izgatottan. – Gyönyörű idő van, a tengerparton a helyünk – kapott be egy falat pirítóst, aztán mikor látta, hogy testvére kérdőn pillant rá lehuppant vele szemben a székre.

- Um… tényleg? – kérdezett vissza Bella két falat között, s egy pillantást vetett ki a tájra az ablak üvegén keresztül.

- Tényleg – bólintott Jacob. – Szóval igyekezz egy kicsit, kérlek! – villantott mosolyt rá.

- Jó, jó. Már úgy is készen vagyok – sóhajtotta Bella, majd felállt, s eltűnt a konyhából.
Jacob addig magába tömött annyi pirítóst, amennyit csak bírt. Azonban még így is éhes maradt. Vállrántás kíséretében bekapott még egyet, aztán az épp belépő Bellára pislantott, akinek kezében egy hátizsák volt.

- Mehetünk. Bepakoltam – jelentette ki mosollyal ajkán. Úgy látszott most már tetszett neki az ötlet, hogy a tengerparton töltsék el a napot. Nem sokszor ígérkezett ilyen alkalom, s Jacob tudta, hogy Bella is élvezni fogja a mai napot.

- Remek – csapta össze tenyerét Jacob, majd elkezdte húzni Bellát a part felé. Táskáját hátára csapta, s átkarolta Bella vállát, aztán szorosan magához húzta. – Olyan jó a nap melege… - szólalt meg vidáman, felnézve a sárga korongra.

- Te is elég meleg vagy, Jacob – húzódott el kissé Bella. – Jól vagy? – kérdezte aggodalmasan, miközben arcát fürkészte.

- Persze, hogy jól vagyok. Egy ilyen napon ne lennék? – vigyorgott le rá Jacob, s visszahúzta magához Bellát. Éreztem az elégedettséget szétáradni testében, s azt az ismerős érzelmet, amit én is megtapasztaltam már. Boldogság, kiteljesedettség, szerelem.

- Rendben – motyogta Bella a földet bámulva.

- Úgy hallom Pete és Zach is már a tengerparton vannak – mondta Jacob egy kis idő elteltével. Úgy gondolta remek lesz két barátjával a szórakozás a parton.

- Ezt meg hogyan hallod? - lepődött meg Bella, összeráncolva homlokát - Én még semmit sem hallok… - motyogta. Jake vállat vont.

- Amit marháskodnak, ezer mérföldről is meg lehetne hallani – nevetett, egész teste belerázkódott.

- Um, akkor csak én vagyok süket – nevetett Bella is zavartan.

Alig telt el pár perc, már látták is őket. Zach és Peter a tengerben próbálták egymást a víz alá nyomni. Hangos kiáltások és röhögés hallatszott, hatalmas csattanó hangok. Nagy harcot vívtak, hogy ki is az erősebb kettejük között.

- Elemükben vannak – jegyezte meg Bella mosolyogva.

- Aha – helyeselt Jacob. – Amíg oda nem érek – vigyorgott.

- Ne fitogtasd az erőd – tromfolta le.

- De ha egyszer valamiért én erősebb vagyok, miért ne? – dobta le a homokba a hátizsákot, s egy mozdulattal levette a pólóját. Bella zavartan nézte Jacob kora ellenére izmos testét, kicsit eltöprengve, majd miután rájött, hogy azt bámulja, hogyan vetkőzik alsónadrágra Jake, lesütötte szemeit.

- Nem is hoztál semmit? – kérdezte halkan. – Úgy értem… fürdőnadrágot… - motyogta hajszálnyit elpirulva.

- Nem. Minek? – nevetett. – Jó lesz így is. Törülközőt meg tudom, hogy hoztál nekem is – kacsintott rá Bellára.

- Jacob! Bella! – kiáltott a két fiú a vízből. – Gyertek be! Kissé hideg, de meg lehet szokni! – nevettek együtt.

- Megyünk! – válaszolt ugyanúgy Jacob. – Na, jössz?

- Még melegedek egy kicsit a napon. Majd… utánatok megyek – mondta Bella, aztán a hátizsákból kiszedte a törülközőjét, hogy leteríthesse a homokba.

- Rendben – felelt Jacob, aztán futásnak eredt, s belevetette magát a tengerbe.


Az emlék itt megszakadt, majd máshol folytatódott, kihagyva Jacob, Zach, és Peter erőpróbálgató vízi csatáját. Ez még nem is lett volna fájdalmas számomra - legalább is nem annyira -, ám ami ez után jött, csak erősítette bennem kétségeimet.

Jacob lélegzetét visszatartva bukkant a felszínre. Mélyen beszívta tüdejébe a friss, szúrósan hideg oxigént, s ránevetett Zachre és Pete-re.

- Nem próbálunk meg legfölülről ugrani? – Zach izgatottan, s könyörgően fúrta mélybarna szemeit Jacobéba. – Jó móka lenne.

- Ha megtudják otthon, egy hétig eltiltanak mindentől – nyögte Jacob, de vigyorra húzódó ajkai mást ígértek két barátjának.

- Úgy sem tudják meg, Jake – bíztatta Pete. – Honnan? Bella nem mondja el, mi meg persze, hogy hallgatunk. – Jacob válaszul megfordulva, úszni kezdett a part felé. Magában mosolygott, ő is izgatott volt, hogy először ugornak a szikla legtetejéről. Hisz ez csak az egy-két évvel idősebb korosztály körében volt elterjedt szórakozási mód. A part felé úszva, egyszer visszanézett Zachre és Pete-re, akik megint lemaradtak tőle.

- Ha ilyen lassúak vagytok, sötétedésig nem érünk fel a sziklára – kiáltotta oda a megálló fiúknak gúnyosan, akik egymásra vigyorogtak. Jacob gyorsan visszafordult a part felé, tudta, hogy Zach és Peter megpróbálja őt leúszni. Azonban mielőtt újból úszni kezdett volna tekintete végigsiklott a parton.

- Hol van Bella? – kérdezte ijedten, s körbe-körbe fordult fejével, hátha meglátja valahol a part mentén. Lehet, hogy csak sétál a napsütésben.

- Ott van fönn! – érték be barátai őt. - Nézd, a szikla közepénél, ahonnan ugrottunk – mondta Zach.

- A fenébe! Mit csinál? Megmondtam neki, hogy maradjon nyugton – gurult dühbe Jake és úszni kezdett azzal a gondolattal, hogy úgysem hallaná Bella, ha felkiáltana hozzá. Bella feleannyira jó úszó nem volt, mint Jacob, vagy a másik két fiú. Jake félt, hogy Bellának valami baja lesz. Gyorsan szelte a vizet, mégsem ért a part közelébe idejében. Peter hangja állította meg.

- Jake, leugrott!

Jacob a víz felszínét kutatta szemeivel, hol, s mikor bukkan fel Bella. De nem történt semmi. Kétségbeesetten pásztázta a feketés-kékes tengert. Újból úszni kezdett oda, ahol az előbb még látszottak a fodrozódó hullámok. A sziklák környékén amúgy is magasabb volt sodrás, a tömbnek csapódó víz ezerszeres szívó erővel bírt. Ezt Jacob is tudta. Hallotta, hogy mögötte lemaradva két barátja is megindult a vízben, azonban nem voltak olyan gyorsak, mint ő.

A torkában dobogó szívvel mély levegőt vett, aztán a felszín alá bukott, hogy megkeresse Bellát. A feketeségben nem sokat látott, elkeseredetten próbált kivenni valami halvány vonalat, ami azt jelentené, hogy megtalálta őt. Az utolsó percben, amikor már fogytán volt a levegőnek, vette észre testét. Megragadta derekánál, s a felszínre húzta őt.

Addigra már Zac és Peter is odaértek, de Jacob nem engedte nekik, hogy segítsenek kihúzni a partra Bellát. Egy percre sem akarta őt elengedni, minél előbb biztonságban, a parton akarta tudni. Úgy gondolta barátai csak lassítanák őt.

Bellát gyöngéden a homokra húzta, de nem lélegzett.

- Bella! – szólítgatta, s közben arcát simogatta. Szívének dobogása kihagyott egy ütemet. – Bells, kérlek az istenért! – pofozgatta aztán gyöngéden. Majd odahajolt orrához, s meghallgatta, hogy vesz-e levegőt.

- Mit kell ilyenkor csinálni? – kérdezte elgyötörten Zach. Jake szemeibe nézett, aki szaporán lélegzett, idegesen próbálta megoldani a helyzetet. Bellát újra lélegzésre bírni.

- Lélegeztetni kell… - mondta, aztán föléje hajolt, s egy nagy nyelés közben ujjaival Bella orra felé közelített, hogy befogja. Furcsának hatott számára a gondolat, hogy most szájon csókolja Bellát, de egy bizarr érzés az ellenkezőjét is felajánlotta számára.

Az utolsó pillanatban – amíg Jake gondolkodott – Bella köhögve kiprüszkölte a vizet szájából, s meg-megakadozó lélegzettel szívta tüdejébe az éltető oxigént. Vonásai fájdalomtól torzultak el, de élt. Jake megkönnyebbülten felsóhajtott, ahogyan mellette két barátja is.

- Bella, jól vagy? – kérdezte két tenyerébe fogva arcát. Ijedten nézett le a falfehér arcra, s a kékké váló ajkakra.

- Nem… igazán… - vallotta be nehezen. – Olyan… forró vagy… - Jake azonnal felnyalábolta, a karjaiba kapva hazaindult. – Mert te meg jéghideg. Zach, kérlek hozd ide a hátizsákot, meg a törülközőt, és takard be Bella testét.

Az említett futásnak eredt, hogy aztán két perc múlva ismét ott legyen, kezében a kért dolgokkal. Menetközben gondosan betakarta Bella testét…

- Hogy csinálhattál ilyen bolondságot, Bells? – mondta már csak enyhe dühvel. – Nincs nyár, hogy csak így elsőre fejest ugorj a hideg vízbe. Akár… rosszabb is történhetett volna…


Idáig tartott az emlék. Magam sem tudom, miért suhant át épp ez Jacob elméjén akkor. Nos, ha szándékosan gondolt erre így, akkor elérte vele a célját. Ha nem, akkor is. Az emlék még az előttről van, hogy először átváltozott volna. Ez is csak megerősített abban a tudatban, hogy Jacob vigyázni fog – és tud is – rá, mellette sokkal jobb sors lesz, mint mellettem. Ő megadhat neki mindent, amit én nem. Azt nem tudtam emlékein keresztül megállapítani, hogy szerelme van-e olyan erős és mély, mint amit én érzek fogadott testvére iránt. Valószínűleg soha nem lesz az enyémhez fogható az érzése, ám az biztos, hogy soha nem veszélyeztetné az épségét. S nekem ez volt a legfontosabb.

Soha nem fog olyasmi megtörténni, amit én okoztam. Tökéletes lesz a kapcsolata a családjával, nem fogok összezavarni mindent. Se az én, se a családom jelenléte. Békében élhetnek La Pushban, hisz ha elmegyünk, egy vámpír sem fog a környékre menni. Nem lesz, ami odavonzaná őket. A kiváltó ok megszűnik majd. Amint Carlisle-ék is eljönnek Forksból.

Rettentően fájt a mellkasom, elmém mégis tudta, hogy így lesz a lehető legjobb. Tudnom kell elengednem őt, még ha ez nekem a véget is jelenti. Úgysem akarok nélküle élni, hisz mi értelme lenne? Mihez kezdhetnék magammal? El sem tudom képzelni a jövőt, hogy ő ne lenne mellettem, a közvetlen közelemben. Hogy nem érinthetem meg, s csókolhatom abban a pillanatban, amelyikben csak akarom. Hogy már csak visszaemlékezve hallhassam újra a gyorsuló szívverést, és szapora lélegzetvételeket, amikor ránézek.

Most még azt se bántam volna, nem szégyelltem volna, ha sírhatnék. Ha az egész nappalt gyötrelemben csak átsírhatnám, utána sóvárogva. De még azt sem tudok! Ez is csak azt bizonyítja, milyen szörnyeteg vagyok. Ilyen egyszerű, emberi érzelem kinyilvánításra sem vagyok képes. Egyáltalán mire vagyok képes? Mire vagyok használható? Csak az ölésre?

Az egyetlen olyan dologra, amelyre teremtettem? Szorosan összezártam szemeimet, fogaimat összeszorítottam, s fintorogva elfordítottam a fejemet oldalra. Undorodtam magamtól, amiért egy lelketlen, pokolba taszított szörnyeteg vagyok. Aki épp csak a szerencsének és egy furcsa lánynak köszönheti, hogy megtapasztalhatta azokat az emberi érzéseket, amikről azt hitte, számára nem is léteznek. S mit ad cserébe? Fájdalmat, gyötrelmet, szenvedést, vitát…

Egyáltalán hogy gondolhattam, hogy ez így lehetséges? Buta, önző voltam, egy bolond, akit egy kis időre kijózanított és megérintett a tudatosság. Csak hogy én épp ellenkezőleg viselkedtem. Mindent sutba vágva, a józan ész határain kívül cselekedtem. Túl sokat reméltem, s túl sok önös érdek vezérelt. Most pedig lerovom büntetésemet. Már ameddig bírom…

Visszafordítottam fejemet, és szemeimmel újra a nap beszűrődő fénycsíkját bámultam. Ez az egy állított meg abban, hogy kimerészkedjek innen a padlásról. Már rég máshol lennék, rég nem szenvednék ennyit. Élvezném döntésem gyümölcsének ízét. Csak ez az akadály volt most, ami meghátrálásra késztetett, ami visszatartott. Ismét haragos pillantással fogadta gondolatomat, szemei könyörögtek, hogy a másik lehetséges utat válasszam.

Miért? Kérdeztem tőle, de mihelyst tudattalanom elképzelte volna, hogyan felelne, én magam válaszoltam, s folytattam. Meg akarom adni neked a boldogság kicsiny szikráját, az esélyét annak, hogy mindennapjaidat ne szenvedéssel, óvatossággal, félelemmel kelljen eltöltened mellettem. Ne kelljen minden percben attól rettegned, mikor veszi át rajtam szörnyeteg énem az irányítást, s okozok neked újabb fájdalmat, újabb kínt. Ne kelljen azon gondolkodnod, hogy mik lesznek tetteid, s az én tetteim következményei a családod körében. Ne azon rágódj, hogy meg fog-e bocsátani neked tíz éve gondoskodó, szeretett apád. Ne halljad Jacobtól minden alkalommal az ellenséges, fájdalmas szavakat én miattam.

Látod, mennyi ok? Kérdeztem tőle ismét. Fújtatva, dühösen sütötte le szemeit, mint, amikor tudja, hogy nem fog tudni meggyőzni. Hosszú, barna haja előreomlott sötét árnyékba burkolva arcának vonásait. Meredtem előre a semmibe, s annak ellenére, hogy tudtam, nincs ott, kezem önkéntelenül kinyúlt. Mintha rásimítottam volna arcára jéghideg tenyeremet, gyöngéden álla felé irányítottam, s kényszerítettem volna, hogy nézzen a szemeimbe. Sötét volt, én mégis láttam könnyben úszó csokoládébarna szemeit, ahogy meggyötörten állja pillantásom.

Mintha álmomból ébrednék – nevettem magamban a megfogalmazásomon -, újra csak a semmit láttam magam előtt. A poros, patkányokkal s csótányokkal teli padlásteret, ahonnan időközben eltűnt az apró fénysugárcsík. Beesteledett, miközben merengtem életemen. Ez pedig egyet jelentett csak számomra…

Felálltam, mélyet sóhajtottam, miközben néztem előre magam elé. A könnyes szemek haragosan pislantottak rám, arcán halvány pír látszott. Füleimben csengtek szíve dobogásának ritmusa, s légzésének szapora üteme. Elindultam, az elmém által elém vetített látomás szertefoszlott…

23 megjegyzés:

Anett írta...

Szia Freeb!
Hááát a feji nagyon jó lett!
Nagyon jól kifejezi az érzéseket, nagyon jó a megfogalmazás!
Persze azért, rossz érzés, hogy Edward ennyit szenved, persze tudom, hogy ez hozzá tartozik, de akkoris... :(
Nagyon teszik az ahogy elképzeli maga előtt Bellát, hogy látja, mit reagálna a tetteire és gondolataira. Ez is sugallja, hogy tökéletesen ismeri őt. De akkor arra is rájöhetne, hogy Bella nem lesz boldog nélküle. Ez az egy nem tetszik, hogy azt hiszi, hogy az emberi érzések majd elmúlnak, és hogy nem olyan erősek, mint az Övéi. Pedig Bella már sokszor bizonyította Neki, hogy mennyire szereti, hogy nem futott el sikítva, mikor megtudta, hogy mi Ed valójában, pedig megtehette volna. Hogy hozzá ment támaszért, és hogy mennyire megbízik benne, minden téren. Hogy teljesen biztos az érzéseiben, hisz odaadta magát Neki, és feltétel nélkül megbízott benne, hogy nem fogja bántani. És így is volt.
Az is rossz érzés, hogy azt hiszi, hogy Ő nem több egy szörnyetegnél, pedig ez nem igaz...hiszen a múltban hozott egy rossz döntést, hogy megfutamodott azelől az életvitel elől, amit apja választott, és a másik utat választotta. De azt is figyelembe kéne vennie, hogy megbánta, és hogy visszament a családjához és elkötelezte magát, nem kis sikerrel. És hogy mennyit segít az embereken, amikor a kórházban dolgozik. Ez nem kis dolog, nem mindenki tenné meg, mikor mindene megvan hogy csak azért segítsen másoknak, mert ez jó. Erről is látszik, hogy mennyire jó ember-vagyis vámpír.
Jacob pedig nagyon idegesítő, mert mi a frászért ugrál itt össze-vissza. Meg nem értem, hogy miért nem képesek elfogadni, hogy Bella és Edward szeretik egymást...tudom, hogy veszélyes is lehet, dehát a szerelem az szerelem...nem faji kérdés, hogy most ember,vámpír, vagy kutya-bocsibocsi vérfarkas...(Team Ed!:))
És ez olyna Önző dolog tőlük,hogy így ellenzik(nagybetűvel!)!!!
Egyébként én ezért nem lennék jó író, mert tuti kinyírnám a kutyikat belőle vagy legalább jómodorra tanítanám kicsit Őket...:) Sorry!!
Persze tudom, hogy ez így izgibb, mert így lehet tekerni a dolgokat, hogy Ed elment, és Bella ottmaradt, meg hozzá Jake. Így lehet alakítani jobban a dolgokat.
De az Isten szerlmére, remélem nem akar Voltarrába menni:(:(:(
Egyébként én például odacsapatnék Rosalie-val Jakenek, a határon innen, hogy ugyanmár hogy meri bántani a bátyuskáját... Sztem Rose egyből szétszedné! :)
Meg már nemazért, de Bella is lecsitíthatná Jacobot, hogy ne szóljon azért ennyire bele az életébe...persze tudom, hogy hálás neki és a családjának, de akkoris. Legyen kicsit talpraesettebb...és szóljon Jakenek, hogy Ő már választott és szereti azt akit választott...hogy essen le Neki, hogy mennyire fontos Bellának Edward...
Najó ez túlzás volt asszem...:)
Ez a rész tényleg nagyon jó volt, főleg egy kimondott rész belőle: "A valóság. A nyomorult valóság csapott hátba olyan erővel, hogy még a lélegzés is nehézkesen ment." Ez nagyon jól el lett találva...ez szép lett...
Szóval nagyon tetszett, rem nem untattam halálra Senkit...:)
Gratulálok Freeb!!! Csillagosötös: 5****
Pusziiii!!!

Ivi Sunshine írta...

Szia!
Hát az előttem lévő csajt nehezen lehet túlszárnyalni, de azért gondoltm leirom a véleményem. Én egy lényegre törő személyiség vagyok így egy kicsit unalmasnak éreztem a törénetet. Bocs, hogy ezt mondom. De nagyon tetszett az emlék. Olyan New Moonos volt.

Pusy:Ivi

Névtelen írta...

Szia!
A New Moon-ban utátam ezt a szenvedős részt.Viszont te nagyon jól leírtad,jobb mint az eredeti.De könyörgök te a továbbiakban is térj el az eredetitől!Aműgy nagyon jó tényleg!Köszönet érte!Zs.

A.Kata írta...

Szia Freeb!
Abban igazat adok az előttem szólónak, hogy nem történt sokminden ebben a fejezetben, de szerintem kellett ez a rész. Nagyon jól vissza tudod adni Edward érzelmeit, vívódását. És gondolom, fontos a későbbi események szempontjából, hogy miért dönt úgy, ahogy. (Nagyon remélem, hogy mostmár észhez tér végre és húz vissza Bellához, azért lasssan elég a szenvedésből. ;)
A felidézett Jacob-emlék viszont hozott egy kis mozgalmasságot a fejezetbe. Kicsit furcsálltam, hogy Bellának hogy jutott eszébe leugrani, nekem ez valahogy nem passzol a személyiségéhez (okés, hogy az eredeti Bella is leugrott, de neki volt rá indítéka). De lehet, hogy ennek még lesz később jelentősége, szóval nem ítélek elhamarkodottan.
Köszönjük a fejit, szép ünnepeket neked, és várjuk a folytatást!
Puszi:
Kata

A.Kata írta...

Bocs, nem lett egyértelmű, az "előttem szóló"-nál Ivire gondoltam.

Névtelen írta...

Szia! Tetszik a fejezet! Olyan jól leírtad Edward gondolataid. Várom a következő részt! :)
Puszi: Sipi

Freeb írta...

Sziasztok! :)

Anett: Mint mondtam már, tök jó érzés, hogy annyira hatott rád a feji, még utána is gondolkodtál rajta. És ilyen sok mindent váltott ki belőled. :) Igen, nekem is rossz, hogy Edward szenved, de ez most egyelőre elkerülhetetlen. Tényleg tetszik? :)) Ennek nagyon örülök, mert nekem valahogy sokkal jobb érzés. És kaptunk utalást ere az eredetiben is, amikor még az elején elmegy Denaliba, ott is látja Ed Bella arcát, amikor a csillagokat bámulja. Igen, észrevehetné, rájöhetne, de tudjuk milyen Edward. Túlságosan magát okolja mindenért, és még akkor is megtalálja a módját, hogy magát okolja, ha nem is kellene. Mert nem az ő hibája... Igen, tényleg nagyon jó vámpír. :D
Nos igazad van, el kellene fogadniuk, hogy szeretik egymást, és nem faji különbség határozza meg a szerelmet. De a vámpírok és a farkasok között túl nagy a viszály, a "híres" nevezetes ősrégi legenda, miszerint utálják egymást, mert ellenségek. Ez szerintem már beleivódott a generációkba alapból a legendákon keresztül, s előítéleteik vannak velük szemben, hogy lehetnek eltérő vámpírok is, mint a legendában megismertek. A vámpírok pedig hasonlóan, eleve tartanak a farkasoktól. Hehe, jót mosolyogtam a kinyírnád őket mondaton. :D Igen, ebben teljesen igazad van. Bellának szólnia kell Jacobnak. Ha hű akarok lenni a karakteréhez - remélem még az vagyok -, akkor Bella nem egyszerűen tudja ezt a lépést megtenni. Most olvasom az Eclipsét és vááá... A legrosszabb résznél vagyok. :S *fintorog* Elnézést kérek... :D Ne aggódj, minden megoldok előbb vagy később, és jó, hogy mondtad ezt is. :) Köszönöm, hogy írtál, és, hogy ki is emeltél belőle! :)))) Úh, miért nem kapok a suliban is csillagos 5-öst? :D Puszi!!!!

Ivi: Persze, hogy írd le a véleményed! Nem a túlszárnyalásról szól... Hű, hát ez tényleg lényegre törő, bár jobban is kifejtethetnéd. Az egész történet, vagy csak a fejezet... ? Úgy gondolom mentségül, avagy sem - döntsd el :) -, ez és az előző fejezet, nem az akcióról szól. Inkább az érzelmekről, és arról, vajon Edward, mit csinálhatott, miről gondolkodhatott abban az időben, amikor elhagyta Bellát, az élete értelmét. Az izgalom majd ezek után fog jönni. Óh, és jut eszembe, ugye a fejezetben most nappal van, ezért is a címe ez. Mert Edwardot még megakadályozza abban, hogy olyasmit csináljon, amivel felfedné a titkát vámpírságáról. Bár az utolsó mondatok elég sejtetőek valamiben... Nem haragszom, és örülök, hogy azért az emlék tetszett! :) Köszi, hogy írtál. Pusz!

Zs: Úh, jobb, mint az eredeti? Köszönöm. :$ Térjek el? :D Oké, meglátom, mit tehetek.:) Én köszönöm, hogy írtál! :)

A.Kata: Szia! :) Örülök, hogy így gondolod. Igen, fontos, mert ebből indul majd ki valami, ami hozza, vonja maga után a dolgokat... No csak nem egész két fejezetnyit szenved szegénykém. Most már hamarosan változnak a dolgok. Ennyit mondhatok. Azért is raktam bele az emléket, hogy ne legyen tömény szenvedés az egész. :S :( Bár az sem hozott mást... Lehet, hogy igazad van igen. Nem passzol a személyiségéhez. Itt én annyi indokot találtam a tettére, hogy egyszerűen csak ő is azt akarta tenni, amit a "testvére". Ez olyan, mint "ő is csinálja, akkor én miért ne?" című sztori. És mert Jacob azt mondta neki, hogy ne tegye. Bella nos pedig mindig azt csinálja, amit megtiltanak neki. Nem igaz? :D Ez csak fejezetbeli későbbieket jelent, vagy hogy írjam. Szóval, hogy Edward ebből leszűrt valamit a gondolatmenetében. Köszönöm szépen, neked is Boldog Ünnepeket kívánok! :))) Igyekszem majd, talán több időm lesz írni most egy kicsit. :) Remélem. Puszi! :))

Freeb írta...

Szia Sipi! :)))

Köszönöm szépen! :) Örülök, hogy tetszik, és hogy írtál. Azt hiszem most először, ugye? :)))) Igyekszem tartani a szintet. :D Puszi! :)

Névtelen írta...

Kedves Freeb!
Hát újabb fejezettel örvendeztettél meg minket. Mint az előző fejezetnél is mondtam nagyon örülök hogy végre a te szemeden keresztül bele pillanthatunk Edward gondolataiba, amíg távol van.
Nos hát akkor. Nekem nagyon tetszett a fejezet, a megfogalmazás... Magával ragadott és mivel én már nagyon kiváncsi voltam, nekem egyáltalán nem volt vontatott vagy egyhangú. Az emlék azért jó volt benne, kicsit tagolva a történetet. Most így első olvasásra nem igazán értem, miért jutott pont ez az emlék Edward eszébe... Biztos fontos lesz a későbbiekben, de nekem még nem esett le... :D de ebből is láthajtuk mint ahogy már mondták előttem, hogy Bella milyen makacs. Azon gondolkoztam hogy vajon akkor a te történetedben is megtörténik az, ami az eredetiben? Bella leugrik a szikláról? nagyon izgat ez a kérdés...
na és a hát a történet vége... jaj istenem... mit akar a mi fiunk? csak nem volterrába menni... bár azt hiszem ez lesz előbb vagy utóbb. bár így azt nem tudnám a te történetedben elképzelni hogy Bella utána repül Aliceszel mint az eredetiben. Az vhogy nekem nem illene ide, ebbe az időbe. De biztos hogy ez is kiderül majd, és megoldod vhogy. :D
hát ami Edward érzéseit illeti, nekem nagyon tetszett az egész gondolat folyam, ha nevezhetem így. Ami a legjobb volt benne, hogy néha azért még megtántorodik egy kicsit. pl. amikor azt írod, hogy:
"Nem! Miket gondolok?" ebben érzem hogy azért néha Ő is meginog a döntésében. gondolom ezzel próbálod sejtetni hogy azért visszatalál ő még Bellához:D
amit még szeretnék megjegyezni az a rész volt amikor arra gondolt, hogy vajon mi lett volna ha korábban elmenekül. Akkor amikor először meglátta Bellát, kiskorában. De hát ugye újra össze hozta őket a sors. Ez annyira tetszik. A sors akarja hogy együtt legyenek:D:D:D
Ami pedig Jacobot illeti... hát biztos nagy az öröm a Black házban amikor megtudják, hogy Ed elment. Most biztos azt gondolja, ő előre megmondta hogy ez fog történni, és próbál rámászni Bellára :S De hát remélem Bella azért nem lesz olyan mint az eredetiben és ellenáll neki. A te sztoridban ő amúgy is sokkal karakánabb, szóval tuti nem fogja hagyni magát. :D
hát azt hiszem ennyit mostanra:D várjuk a kövi fejit:D
és boldog, békés karácsonyt kívánok neked! :D
sok puszi
Laura

Névtelen írta...

Szia Freeb!
Igen, most írtam először, mert csak nemrég fedeztem fel a blogodad. De nagyon örülök neki, hogy ráleltem! :)
Köszi, hogy írtál!
Puszi: Sipi

Barbee írta...

Freeb... olyan gonosz vagy!!! :D Ilyen függővéget hagyni nekünk?! :P
Nos, akkor az elejétől (előre szólok rövid lesz, és tele hibával, mert sietnem kell...:S)
Tehát... egyszerűen imádom, ahogy Edwrad-nak megjelenik Bella, ezekből is látszik, hogy már mennyire ismeri, de emellett az is, hogy mennyire ostoba, és mindemellett önző is. Nem is sejti, hogy mekkora fájdalmat okozott a lánynak... :( Bár mind tudjuk, hogy Ed ilyen, azt hiszi, jól cselekedett, közben pedig nem...:/
Hogy őszinte legyek, sajnálom, hogy Ed ennyire csőlátású, de sajnos tényleg ilyen a személyisége, és ennek a kárát most érzékeli igazán.:S
Ohh... és Jake néha egy kicsit másképp adja elő a dolgokat Edward-nak, mint ahogy az megtörtént... igazából nem tudom, hogy ez most, hogy jutott eszembe, csak így mellékesen megjegyeztem...:) Viszont, elindítottál bennem valamit ezzel az emlékkel... Edward gondolataival(amikkel látja maga előtt, hogy Bella a Cullen-ház felé tart, stb)... vagyis: Bella le fog ugrani a szikláról? És Edward-nak csak azért jutott eszébe most Jake emléke, mert a tudatalattija így próbált neki üzenni, hogy Te bolond menj már vissza!...? Vagy ez nincs is összefüggésben? o.O
Ohh.. és ugye Edwrad nem Voterrába megy?! 'sikít' Bár nem hiszem, hiszen nem akar meghalni a családja miatt, de akkor is, meg gondolom, hogy Alice megpróbálná megakadályozni... és nem akarja őket bajba keverni, meg ha elmenne (és Alice nem érne oda), Aro megérintené, és tudná, hogy elárulták, ezzel Bella-t is bajba keverné... hajjajj... mit fogsz kitalálni, Freeb? :D Vgay hazamegy? Azt azért kétlem, mert akkor nehezebben állna ellen a kísértésnek, hogy találkozzon a lánnyal... esetleg továbbáll? o.O
Megmozgattad a fantáziám...:D
Nagyon tetszett ez a rész! Olyan jól leírtad az érzéseit, mindent:)
pusz
(ugyanaz a Barbee, aki eddig is írt, csak most adatlappal)

Unknown írta...

Hú,hát elkezdtem a komikat olvasni,de olyan szép hosszúaakat írtak Neked,hogy nem olvastam el mindet,mert akkor elfelejtem mit akartam írni :)) mert sajna csak most jutottam idáig,hogy elolvassam :(
Szóval gyönyörű a megfogalmazás,de sztem sok volt már ebből az elmélkedésből.Az az igazság,hogy úgy a háromnegyedénél már aztvártam,hogy mikor fog történni valami és nem történt :(
A vége viszont bennem is elíndította a kerekeket,most vagy a volturihoz megy vagy Bellához,hogy személyesen szakítson Vele,de az biztos,hogy nem megy úgy vissza hozzá.Ahhoz már túl sok minden lejátszódott benne és az mind csak negatív dolog volt.Egyébként egyem meg a drága fejét Ednek,miért kell ez az önmarcangolás.Komolyan evvel rontja el a dolgokat,az eredetibe is.De nem?Imádom,mert szó se róla,de Jake ilyen szempontból sokkal rugalmasabb,lendületesebb.Ő a tettek mezejére lép és nem adja fel egy könnyen.:)
Az eclipse-ben egyébként kimondottan tetszenek a beszólásai.De a vége fele...hányinger...és leginkább Bella..önző béka! :)))
Szóval vissza a törihez :)
Kedvenc mondataim is voltak ám :
"Mindennél jobban vágytam jelenleg arra, hogy ember lehessek."-szegény úgy szeressem :( :)

"A mellkasomban ezerszeresére erősödött az a szakító erő, ami úgy éreztem annak ellenére, hogy nem lehetséges, majd széthasítja bensőmet."-hogy szenved,ilyenkor legszívesebben jól erősen megölelgetném :))

Nekem is nagyon tetszett egyébként az hogy így "elbeszélgetett" Bellával és mindenféle szempontot megnézett,de csak a rosszra tud gondolni.Pedig olyan kis butus,Ő tudja csak és kizárólag boldoggá tenni Bellát,senki más.
Biztos vagyok benne,hogy most öngyilkos akar lenni,hisz arra is rájött,hogy igazából Ő semmire se jó,thát nem is kell léteznie.De viszont ha megakar halni,valaki csak megakadályozza a tervében nem?Most eldöntötte és akkor azt Alice látja nem?Majd Ő megakadályozza?De lehet nem is akar meghalni,teljesen más terve van?
Kíváncsi vagyok nagyon.
Azthiszem most ennyi :)

Freeb írta...

Sziasztok! :))

Laura: Hát igen, már ideje volt egy frissnek... Annyira restellem, hogy folyton ennyit kell várnotok rám. :$ Remélem megéri... Jaj, ennek nagyon örülök. kicsit lehet, hogy vontatott volt, de azért van benne az emlék, és már egyszer írtam, hogy a másik ok mi is. Az emlék azért jutott eszébe Edwardnak, mert ugye Bellán gondolkozik, azon, hogy jól tette-e, otthagyta. Annyira később nincs jelentősége, csak a fejezetben. Szerintem rájössz. ;) Egy picit segítek. Bella ugye leugrott a szikláról, és ha Jacob nem menti meg, akkor valószínűleg belefullad a vízbe. Edward ebből egy dolgot szűr le... A jól tette-e vagy sem, hogy elhagyta Bellát, egy választ kap rá. Igen, tényleg makacs. Ez már többször is kiderült. Mit akar Edward? Lehet, hogy oda, lehet, hogy máshova... Nem azt én sem tudom elképzelni. Egyrészt Bella nem tudna olyan könnyen elmenni, mint az eredetiben. Ephraim egyáltalán nem engedné ezt meg, hogy kockáztassa az életét azért, aki elhagyta. Egy vámpírért... Majd meglátjátok, mit terveztem én. ;) Nyugodtan nevezd úgy, tetszik. :))):D Meg, igen. Elbizonytalanodik Edward elég sokszor. Sejtetek én valamit, bizony. Sőt, már régóta sejtetek valamit, amire szerintem nem igazán gondoltatok úgy. De majd biztos ez is kiderül számomra.
Örülök, hogy tetszett az a rész! :))No Jacob: valószínűleg nem fogja kihagyni az alkalmat, hogy elmondhassa ezt a mondatot. Ő megmondta. De azt hiszem nem fogja magát olyan jól érezni, hogy Bella meg rosszul van/lesz tőle. Lehetséges, hogy próbálkozik, Bella pedig... Hát meg fogjátok tudni. Ígérem. ;) Igyekszem a fejivel! Köszönöm, hogy ismét írtál! :) Boldog Karácsonyt!
Puszi!

Sipi: Óh, én örülök, hogy rátaláltál! :))) És köszönöm, hogy írtál nekem. Jó érzés! :))) Pusz!

Freeb írta...

Barbee: Szia adatlapos Barbeeeem. :D Örülök, hogy itt vagy, mint rendszeres olvasóm! ;) :)))) Tudom, igen, gonosz vagyok... :$ Bízz bennem, csak ennyit kérek! :) Rövid?? Annyira nem is lett rövid. :)) Örülök, hogy tetszik. Nekem is, és nem azért mert így írtam vagy ilyesmi. Csak valahogy... sokkal inkább elképzelhető. :) Azt hiszem, vagyis én úgy gondolom Ed így viselkedik abban az időben, amíg távol van. Vagy amíg világ a világ... Igen, tényleg önző, s nem is azzal, amit ő sejt. Nos, ezt még nem tudja, csak azt akarja hinni, hogy Bella tényleg szereti/szerette annyira, hogy fájjon neki, ha elhagyta. De szerinte majd elmúlik ez is... Igen, teljesen igazad van! Ez a mellékes megjegyzés érdekes. Bár ha a fejében látja az emléket Edward, azt nem hiszem, hogy nagyon elt udja ferdíteni. De ki tudja.
Nos ez elmélet jó lenne, ha az eleje nem lenne rossz. Ezt most jól megmondtam, de így igaz. Bella leugrott a szikláról. Olvasd el figyelmesen az emléket. Jacob menti meg, s élesztgeti a parton. Edwardnak pedig azért jutott eszébe, mert ez választ adott számára arra, hogy jól tette-e azt, hogy elment. Edward most elindult valahova, beesteledett, meg van a lehetősége, hogy akár odamegy. Alice igen, valószínűleg látná, ha odamenne, vagy nem, hisz Edward tudja ezt is. Lehet, hogy csak a zavaros jövőt látja Alice. Mármint Aro tudná, hogy elárulták? A vámpírok titkát? Erre gondolsz? :) Ez igaz lenne igen. Már kitaláltam. ;):)Ezek nagoyn jó kérdések, de ha válaszolok, akkor már nem lesz izgis. Szóval majd a feji megadja a válaszokat. :) Örülök, hogy megmozgattam a fantáziád, ez fontos! Köszönöm szépen! :))) Puszi!!!

Klaudia: A lényeg, hogy elolvastad, és még írtál is nekem! :) Sajnálom, de ez most ilyen elmélkedős, és nyugisabb feji. Tudod, hogy van, nyugi, aztán bumm, jön a izgi... ;):D Igen, ez a két lehetőség van úgy néz ki. Gondolod, hogy ezek után visszamenne hozzá, hogy újra szenvedjen attól, hogy elhagyja? Igen, tényleg ezzel rontja el a dolgok egy részét. Inkább így mondanám. De Edwardból csak egy van, és az is csak kitaláció... Kááár. :D Igaz, de Jacob ennél sokkal forrófejűbb, hevesebb és előbb cselekszem, mint gondolkodom típusú. Ez sem mindig jó. A két véglet... :) Úh, egyetértek Bellát most már nagyon nem szeretem az Eclipsében. :S Egyszerűen nem tudom... Köszi, hogy kiemeltél mondatokat! :))) örülök neki! :))) Igen, igen, csak a rosszra. Ezek is jó kérdések/elméletek. ;) Hát igen, elvileg ha eldönti, akkor Alice látja. De ki akadályozza meg, ha tényleg azt akarja tenni? Lehetséges, hogy teljesen más terve van, vagy tényleg Volterrábva tart. Az jó, ha kíváncsi vagy! :)) köszi szépen a kommentet! :) pusz!

July írta...

Szia!
Töredelmesen bevallom, hogy a szomorú részekhez nehezen tudok kommentárt fűzni. Rettentően szépen írod meg ezeket a részeket, de bennem mintha lenne egy kapcsoló ilyenkor, ami miatt nem tudok mit írni. Azért egy picit próbálkozom. A sötét padlás a napsugárral annyira ellentétes, hogy egyszerűen jobb helyszínt nem találhattál volna ezekre a vívódós részekre. Az emlékkép Jacobbal, már hiányozna, ha nem lenne. Ami viszont a legjobb ötleted volt ezekben a fejezetekben, az amikor Ed úgy beszélget Bellával, mintha ott lenne vele.
Most ez tetszett a legjobban:
"Meg akarom adni neked a boldogság kicsiny szikráját, az esélyét annak, hogy mindennapjaidat ne szenvedéssel, óvatossággal, félelemmel kelljen eltöltened mellettem. Ne kelljen minden percben attól rettegned, mikor veszi át rajtam szörnyeteg énem az irányítást, s okozok neked újabb fájdalmat, újabb kínt. Ne kelljen azon gondolkodnod, hogy mik lesznek tetteid, s az én tetteim következményei a családod körében. Ne azon rágódj, hogy meg fog-e bocsátani neked tíz éve gondoskodó, szeretett apád. Ne halljad Jacobtól minden alkalommal az ellenséges, fájdalmas szavakat én miattam."
Puszi :-)

Névtelen írta...

Drága Freeb!

Ezt egyszerűen nem hiszem el.....Ilyen is csak velem történik meg!!!A héten ma az első nap,h normálisan itt ülhetek a gép előtt!!!Először a karácsonyi takarítást kellett kiviteleznem ,ami kiterjedt az egész házra...utánna meg szenteste és a családlátogatások..minden nap egy-egy...És pont most!!!Nem hiszem el..Iszonyatosan röstellem,bánt és dühös vagyok,h csalódást okoztam Neked,pont Neked!:(Pedig annyira vártam,h talán én leszek,akit megtiszelsz majd vmikor azzal,h én lehetek az első olvasója az új fejezetnek...Olyan jó érzés,ennek ellenére,tényleg…Ez a fejezet akkor is az enyém:P
Nagyon szép lett,csak hát…a mi édes Edwardunk olyan,de olyan buta,persze értem én,h miért ment el,de nem látja megát tisztán és mivel Bella gondolatait sem,ezért nem is tudja elképzelni,h mennyire forrón és őszintén szereti őt.Az eredetiben Edward ugyanúgy lebecsüli Bella vonzalmának erősségét,mint itt,.csakhogy őszitnén remélem,h nem fog beleszeretni Jacobba…nem,biztosan nem fog,ő csak testvérként szereti.Ed annyira önsanyargató és önfeláldozó,h az már fáj…remélem,h azért megjön az esze..nem hagyhatja el végleg Bellát,hisz ott látja maga mellett képzeletben…nem tudja elengedni,már nem,főleg,ha a régebbi elméletem helyesnek bizonyul,amit nagyon remélek.:)
Az emlék meg…hát sztem ebből annyira nem derült ki,h Jacob mellett mennyire van biztonságban Bells,engem nem győzött meg és azt akarom,h Edward is belássa végre,h a Sors elrendelt számára egy utat és erről az útról ágaznak le ugyan mellékutak,de akármerre menekül,a végén úgyis visszatér,mert minden út Bellához vezet:)nem csak a teste,de a lelke s a szíve is visszahúzza oda,ahol lennie kell ,ahol igazán otthon lehet.És az a hely Bells mellett van,ez már akkor meg volt írva,mikor először megpillantotta.:)
A végén úgyis minden rendbe jön,csak győzze az ember kivárni:)
Köszönöm ezt a lírai,filozófikus részt és nagyon szégyenlem magam,bocsáss meg.:(
Azért a címem:kissbica@citromail.hu
Jó,azt hiszem,h párszor beleverem a fejem az asztallapba…

Dena

Principessa írta...

Hajaj, hát ez a fejezet nem lesz a kedvencem a töprengés miatt, sajnálom :(. De azt el kell ismernem, hogy nagyon jól leírtad (tehát nem az írásmódoddal meg ilyenekkel van problémám, csak te már tudod, hogy jobban szeretem az akciósabb részeket :D) és az emlékkel fel is dobtad ezt a részt. Rlem a következőben vki jól fejbe vágja Edwardot, hogy térjen már észhez. :D ne öljetek meg rajongók *boci szemekkel könyörög az életéért*

Névtelen írta...

Szia!
Bocs, hogy csak most hozom, de csak most jutott eszembe ez a fejezet, ami most illik az előző két részre.

"Ne aggódj! Utóvégre ember vagy, olyan az emlékezeted, mint a szita! A te fajtádnak minden sebét begyógyítja az idő."
(Stephenie Meyer: New Moon-Újhold_könyv)

Remélem örülsz neki:)
Puszi: Sipi

Freeb írta...

Sziasztok! :)

July: Óh, nekem nagyon is tökéletes ez a megjegyzés. :) Örülök, hogy enynire tetszik neked is a hm "látomás Bella" és, ahogy megírom. Hát én is szeretem az emlékképeket, csak ne ilyeneket szűrn le Ed belőlük... No mindegy. Köszönöm, hogy mindig szakítasz időtarra, hogy írj nekem pedig neked sincs túl sok időd! Főleg, hogy még olvasol is! :) Sok puszi!

Dena: Jaaaaj annyira sajnálom, hogy így jött ki, ahogy le is írtam emailben. :( Tényleg bocsáss meg nekem! Csalódást? Ne viccelj! Egyáltalán nem a te hibád, a kötelességek előbbre valók, mint a szórakozás. Ez sajnos így van... Remélem nem haragszol, hogy felraktam a fejezetet. Csak hát... Nem akartam sokáig húzni már a többi olvaósm idegeit sem. Így is tök lassú vagyok. :$ Bezony a te fejezeted! ;) Teljesen igazad van, Edward csak az egyik oldalt látja, azt nem, Bella mennyire tudja szeretni őt. Még abban is kételkedik... Hát ki tudja, lehetséges, hogy az elméleted helyénvaló. :);) De majd kiderül. Nem győzött meg? Pedig megmentette Bellát, és akkor még a farkassá válás előtt volt. Hihi, ez tetszik: "minden út Bellához vezet". :) Aranyos! :) Szépen megfogalmaztad! Ne szégyeldd magad kérlek, nekem kell... Köszönöm, hogy olvasol, és mindig kommentelsz is!:) Puszi! Ja és inkább ne verd!!!!

Heky: szia. :) Igen, gondoltam én ezt, hogy nem lesz kedvenc. Tudom, hogy melyik az.;) :D *vigyorog* Hihi, örülök neki, hogy nem a megfogalmazás rossz. :D Igen, tudom, lesz majd az is, csak vár(játok)d ki. :D Hát ha fejbe nem is... Nyugi nem ölünk meg. :D Hatottak a boci szemek. :D Pusz!

Sipi: Úh, igen ez tényleg illik ide. Emlékszem is erre, nem rég olvastam a New Moont. És most végzek az Eclipsével... És vááá, nagyon idegesítő, na de mindegy. :D Persze, hogy örülök! köszönöm szépen! :) Puszi!

Rosyy írta...

Megint sírok!Miért?Nem elég a New Moon?!Bocs,nem akarok panaszkodni,de én nagyon nem bírom se az én,se a mások szenvedését...Annyira de annyira utálom Jacobot,a kis hülye majmot!Jaj kérlek,legyen végre vidám rész,és Belláék jöjjenek össze megint!Nagyon-nagyon szépen kérem!!!

Freeb írta...

Rosyy: Jaj, ne sírj kérlek! Nem szeretem én sem, de néha kell... És néha az élet kegyetlen. Jacob csak szerelmes, még túl gyerek, hogy végiggondolja, mit tesz, vagy nem tesz bölcsen. Hibát vét, ahogy más is. Lesz vidám rész! Ne aggódj, lesz. :))) ;)

Névtelen írta...

Na, ezt is elolvastam.. :'( Hát, megint sikerült megríkatnod.. :') Gratulálok, csodálatos fejezet lett. Jaj, szegény Edward, jaj, hogy lehet ilyen.. Mélyen remélem, hogy észhez tér! :@ Igazán mérges vagyok rá. :/ Jajj, megint nem tudok mit mondani.. :I Hű, de sok a jaj. :D Sajnos ennél értelmesebbet nem tudok írni, de majd talán legközelebb.. Ugyanis most éppen felváltva sírok a fejezeten, röhögök magamon, közben meg még dühöngök egy sort egyéb problémák miatt, de azt hiszem, most mondjuk elég jól elterelted a figyelmemet ezzel a fejezettel.. Megyek is tovább olvasni, imádtam.. Jöhetne már a happy end, de azért kétségtelenül nagyszerű fejezet volt.. :')
Üdv.: ewoO
ui.: bocsi, ha teljesen értelmetlen, se nem olvastam vissza, meg semmi, hanem csak írtam. :'D

Freeb írta...

Megint? Váóóó... Pedig nem akartalak ám! :) Köszönöm szépen. Lehet rá mérges, még tartja magát, nehogy visszamenjen... Hehe, nem baj, ha sok a jaj. Aranyos így a kritika. :) Örülök, ha sikerült lekötnöm a figyelmed, ez már jelent valamit.;):D Értelmetlen? Eyáltalán nem, tökéletes! :) Ennél jobb nem is lehetne, mindent elmondtál. Sziaaa! :)

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online