Újdonságok



Sziasztok! Ha találtok valami hibát a sablonban, a bejegyzésekben, kérlek írjátok meg nekem akár kritikában, akár e-mailben, hogy kijavíthassam. Régebbi bejegyzésekben is! Összegeztem a történetek címkéit, amit oldalt megtaláltok. :)
Közvélemény kutatás az új történetről oldalt. :)
(2012.08.19.)

Banner

Generate your flash banner free online


A menthető bannerem oldalt kicsit lejjebb megtaláljátok. :)

2009. szeptember 10., csütörtök

13. fejezet - Emlékek

A SZOBÁMHOZ tartozó erkélyen üldögéltem, s a szakadozó felhőkön áthatoló, lemenő nap sugarait figyeltem. Már alkonyodott, s Alice-ék még sehol. Az eső legalább már elállt, így talán Bella nem fog megfázni. Ettől függetlenül aggódtam, hogy még nem érkeztek meg. Persze ismertem Alice vásárlási szokásait, de elmém képzelőereje egyre szörnyűbb képeket vetített elém.

A várakozással teli órák zavart gondolataim közt vergődve teltek el. Nem tudtam szabadulni egészében bizsergő testem, s összekuszálódott vágyaim érzéseitől. Féltem, hogy mi történt volna, ha Alice nem ront be abban a pillanatban. Igaz, hogy nem láttam gondolataiban látomást, ennek ellenére biztos voltam abban, nem véletlen volt időzítése. Határozottságom úgy ingott meg, mint egy hajó a viharos tengeren. Ide-oda dülöngéltem, hol vágyaim, hol pedig ép elmém felé közelítve. Mindig gyötrelmes mozgásban tartva gondolataimat, amik csatákat vívtak egymással, melyik oldal győzzön a másik felett. Melyik énem vegye át testem felett az irányítást.

De félelmem erősebbnek bizonyult, mint vágyam. Inkább szenvedjek, mint hogy életem szerelmének baja legyen csak azért, mert én nem bírtam magamon uralkodni. Talán majd az idő segít, ahogy a mondás is tartja. Mindent megold jótékony múlékonyságával, amellyel máskor épp az ellenkező hatást fejti ki. Csak egy gond van ezzel… Míg rám – nélküle –, a gyötrelmes öröklét vár, addig Bellára a természetes emberi élet, hogy aztán annak végén Isten megfosszon tőle.

Valószínűleg ez az én büntetésem azokért a hibákért, amit elkövettem. Úgy hittem, Isten megismertette velem a szerelmet, hogy utána elvegye tőlem annak megtestesítőjét. Mert Bella jelentette számomra a Mindent. Amióta tudatosult bennem, hogy szeretem, azóta úgy érzem, mintha a lelkem el sem veszett volna vámpírrá válásommal. Olyan természetesnek tűnt viszonzott szerelme, noha az élet a lehető legtöbb akadályt gördített elénk.

Azonban ő sem fogja elvesztegetni mellettem az életét, s egy idő után bele fog fáradni ezen akadályok leküzdésébe. Én pedig nem várhatom el tőle, hogy nekem szentelje minden percét, főleg, ha egyetlen óvatlan mozdulatommal kionthatom életét. Még most sem tudtam felfogni, hogy volt képes olyanra gondolni, s arra, én azt hagyni is fogom. Hisz az egyszerűen képtelenség, s felülmúlja az ép ész határait. Így is kockáztatom az életét, minek fokoznám még ezt? Persze, megfordult a fejemben, sőt képzeletem el is játszott a gondolattal, ahogy testem is válaszolt érintéseire. De megvalósításuk soha nem lesz elérhető.

Most is túl sokáig hagytam, hogy Bella irányítson, veszélyeztetve így az életét. Ezért vívtak csatákat bennem érzéseim. Kívántam őt, s legszívesebben képzeletem minden kis mozzanatát megvalósítottam volna, ha a biztonságának fontossága nem élne bennem erősebben vágyaimnál. Újra bevillant elmémbe az egyetlen megoldás – egy látomás formájában –, ami csak létezhet. S miért is nem lehetséges az, miért nem fontolom még csak meg sem?

Mert nem akarom, hogy elrontsa az életét, hogy egy hiba miatt hozzám kösse magát. De legfőképpen nem akarom, hogy elveszítse lelkét, hogy ne lássam többé arcának pirosát, hogy ne halljam ütemesen gyorsuló szívverését a közelemben. Most is csak önző volnék, csak magamra gondolnék? Ez lenne a magyarázat csupán?

Lehet, azonban én mégsem fogok engedni vágyaimnak, hogy az ellenkező útra tereljenek…

A távolban, a város útjáról most kanyarodott le az Alfa Romeo az erdei ösvényre. Még mindig ültem, s csak hallgattam a motor hangját, ahogy keveredett a kocsiban ülő ember szívverésével. Mint mindig, Alice lelkesen csacsogott az eltelt délutánról Bellának, ő pedig csak némán hallgatta őt. Elképzeltem Bellát, ahogy feszengve várja, mikor érnek már ide, ahogy halvány mosollyal próbálja leplezni érdektelenségét a téma iránt. Mosolyra fakasztott a kép, majd felállva lassan lementem a nappaliba, onnan pedig a garázsba.

Mire emberi tempóban leértem, Alice is beparkolta az Alfa Romeót. Az ajtónak támaszkodva vártam meg, míg Alice átkarolva Bellát, s elvéve tőle az összes szatyrot odavezette hozzám.

- Meghoztam – mosolygott Alice. Épségben – tette hozzá gondolatban.

- Másképp nem is hozhattad volna – morogtam, Bella értetlenül kapkodta tekintetét köztünk. Majd bosszúsan összeráncolta homlokát, mikor rájött, Alice gondolatára válaszoltam.

- Jaaaj, Edward. Ne legyél már ilyen lehangoló – ütögette meg arcomat finoman, mosolyogva. Elhúzva számat néztem Alice-t, amint elhalad mellettünk. Bella hozzám lépett, s mellkasomhoz simulva arcát hozzádörgölte testemhez. Kezeim önkéntelenül, s birtoklóan fonták körül derekát.

- Szia – suttogta hosszan kifújva a levegőt.

- Már hiányoztál, kedvesem… - súgtam fülénél.

- Te is. Ez a nap olyan… - vett mély levegőt.

- Olyan fárasztó és hosszú volt? – fejeztem be kérdőn mondatát.

- Igen, azt hiszem ezek elég jó jellemzők – mosolygott rám.

- Tudom, Alice néha… Nagyon is idegesítő tud lenni – mondtam vigyorral arcomon. Tudod, hogy hallom! – felkuncogtam a durcás gondolaton.

- Min kuncogsz?

- Nem fontos – ráztam meg fejem.

- Jól van… - mondta kissé sértődötten. - Akkor kapok végre egy csókot? – húzta fel az egyik szemöldökét, s kihívóan fúrta tekintetét az enyémbe.

Halványan elmosolyodtam, majd lehajoltam hozzá, miközben derekán nyugtatott kezem felcsúszott hátán tarkójára. Hideg ajkaim találkoztak az ő forró, puha szájával, s én újból csak egy dologra tudtam összpontosítani. Az egyetlen lehetőség, mi felvetődött ma bennem, most még inkább ellenszenvessé vált ezen érintés alatt.

- Hm, ez… lélegzetelállító. – Halk hangja egy csöppnyi kacajjal vegyült.

- Hallom – mondtam csúfondárosan, mikor lélegzete kihagyott egy ütemet.

- Látod, még titkolni sem tudom a szerelmem irántad – súgta komolyan, csokoládébarna szemei őszintén csillogtak.

Elmosolyodtam. – S nekem ez tetszik a legjobban… - utaltam annak a lehetőségnek a soha meg nem történésére.

Bella finoman összeráncolta homlokát.

- Ideje lenne, azt hiszem hazakísérnem – sóhajtottam.

- Igen, kicsit késő van – húzta el száját. – És alig töltöttünk együtt pár órát…

- Ne aggódj, kedvesem. Lesz még bőven időnk – indultunk el a nappalin keresztül a hátsó ajtóhoz.

- Alice üdvözöl – mondtam, mikor kiléptünk a házból.

- Óh… Öhm, én is őt – felelt zavarodottan.

- Hallotta – vigyorogtam rá, miközben átkaroltam őt.

- Igen, persze – mosolyodott el. – Már kezdem megszokni.

- Valóban? – néztem rá kissé meglepődve.

- Igen – felelt magabiztosan, én viszont már az erdő hangjait figyeltem. Azok között is egy ismerős dobogást. – Elmész az esküvőre? – kérdezte.

- Hm… Nem tudom még. Illetlenség lenne, ha nem jelennék meg – válaszoltam őszintén. Bella elnézett rólam, s a földet kezdte bámulni. Távolról dörömböltek füleimben mancsainak türelmetlen dobogása, ahogy a határ mentén őrködött, vagy inkább várt. Ideges, haragos gondolatai üvöltöttek fejében, s így enyémben is, hogy már szinte fájdalmat is okozhattak volna.

Mélyet sóhajtottam, mert egyáltalán nem fűlött a fogam egy találkozáshoz vele.

- Már nincs sok időd dönteni – mondta Bella.

- Igen, már kevesebb, mint egy hónap múlva esedékes – húztam el számat. Nehéz döntés elé kényszerítettek, aminek meghozatalában bizonytalan, s késleltető voltam.

- Én… Nos örülnék annak, ha nem mennél – szólalt meg halkan. – Tudom, önző vagyok, de akkor legalább kettesben lehetnénk egy… kis időre– mondta még annál is halkabban. Még ennyi távolságból is szerencsém volt hallani, ahogy farkas „barátunk” megtorpan cirkáló hadjárata közben. Méghozzá egyetlen szónál. Kettesben.

Egész testemben megfeszültem, gondolataimban pedig csak egy képet láttam. Bella Alice mellett állt, vörös szemekkel tekintett rám, bőre egy árnyalatnyival sem tért el testvéremétől. Minden apró kis utalás ezt juttatja eszembe. Nem tudok szabadulni a rémisztő, mégis a lehetőséget adó képtől.

- Talán pont ezért kellene elmennem – feleltem bizonytalanul, Bella aprót botlott saját lábában. Derekánál megtartottam őt.

- Ezt, hogy értetted? Nem akarsz… velem lenni? – értette félre mondatomat.

- Bella, kedvesem. Megint félreértettél – mondtam csúfondáros éllel. – Azt nem akarom, hogy olyasmi történjen, ami… veszélyes rád nézve – fogalmaztam óvatosan.

- Olyasmi… nem is esne meg – vágott vissza élesen.

- Nálam az is annak számít, amit te szeretnél – morogtam.

- Honnan tudod mit szeretnék? – nézett fel rám durcásan összeráncolt homlokkal.

- Hát nem volt nehéz kitalálni főleg a mai… - kerestem a megfelelő szót -, …akciódból – nevettem gúnyos humoromon.
Érdekes volt hallgatni, ahogy a távolban cirkáló farkas egyre idegesebben rója ugyanazt az utat, miközben nem tudja kivenni beszélgetésünkből, miről is van szó.

- Ezek szerint túl átlátszó voltam. – Duzzogó hangja enyhítette haragomat buta ötlete iránt.

- Túlságosan is – értettem vele egyet.

- Akkor máskor majd ügyesebb leszek – felelt, mire Jacob izmai megfeszültek lépései közben.

- Ha hagyok rá alkalmat – nevettem zavartan. Idegesített Jacob jelenléte, pedig már igazán megszokhattam volna. Mégsem akartam megszokni, azonban elviselnem el kellett.

- Biztosan találok majd – simult hozzám Bella.

- Meglátjuk – hagytam rá, a folyóhoz érve már gyakorlottan, s figyelmeztetés nélkül nyúltam Bella térdeihez, hogy karjaimba kapva átugorjak vele a túlpartra. Azonnal nyakam köré fonta bal karját, jobb tenyerével pedig mellkasomon simított végig. Fejét hozzám dörgölte, s lehunyt szemekkel mélyen beszívta a levegőt tüdejébe. – Elfáradtál? – kérdeztem, miután talajt értek lábaim. Próbáltam nem törődni az erdőből felém jövő mély morgással.

- Nem – mondta gyorsan, rám emelve gyönyörű szemeit. Gyöngéden talpra állítottam, s ugyanúgy átkarolva őt tovább haladtunk a láthatatlan határ széléhez. Jacob eközben egyre közelebb ért hozzánk, ahogy mi is beljebb hatoltunk az erdő sűrűjébe. Nem akartam figyelni a gondolataira, de még csak esélyem sem volt őket kizárni elmémből. Főleg akkor, amikor ő egyértelműen nekem szánva előhalászott egy emléket a sok közül.

Sötétség uralkodott, teljes, mindent beborító feketeségben voltam. Nyomasztó volt, mert nem tudtam, hol vagyok, nem láttam az emlékben semmit. Csak éreztem. Mintha testem ólomsúlyú lenne, s belepréselődne valami puhába, tudatom pedig a végtelenben, önkívületben várna.

Egy távoli, suttogó hang hatolt füleimen keresztül elmém fáradt állapotába. Kellemes bizsergéssel töltött el a hang, noha még nem volt felismerhető. Érzékeim ennek ellenére már azonosították, s jól eső, ringató álomba húzták vissza tudatomat. Nehéznek éreztem fejemet, testemmel együtt mozdulatlanságba merevedett. Elmém egy kis zugában ez ellenére már ébredezett valami…

A hang egyre erősebb tónussal lüktetett, dörömbölt a csöndben. A suttogás már halk felszólításként jutott el hozzám, s nem volt meglepő hangszíne. Kínzóan próbált elérni valamit, mégis hangja hatására forró tűz sepert végig testemen.

Gyöngéd noszogatást éreztem vállaimnál, mikor az illető rájött, felszólításaival nem ér el semmit nálam. Mély álomból ébresztgetett, de fizikai próbálkozásait meg sem éreztem. Csak beleszőttem álmom valótlan mivoltába, hogy elmém átalakítsa egy másfajta, kellemesebb érintésre.

- Jake! – jött az újabb hang füleimnél, s éreztem az arcomat simogató forró leheletet. – Ah… Ez nem igaz – fáradt, álmos sóhaj hallatszott, miután ismét nem jött válasz.

Aztán a lehetet által bejárt utacskát egy hűvösebb cirógatás vette át. Puha, mégis ridegebb – legalábbis Jacob testének hőjétől –, hőmérsékletű érintés, amitől egész teste megremegett, s libabőrős lett.

Csupán egy érintés, ami kirángatta álmainak szövevényes hálójából Jacobot a valóságba. A sötétséget kezdte átvenni a halovány reggeli fény, ahogy szemhéjait nyitogatva ébredezett. Halk, morgó hangot adott ki, ahogy mélyen kifújta tüdejéből a levegőt.

- Héj, Bells – mosolyodott el Jacob, miközben jobb karja felcsúszott Bella hátán vállára, majd arcára.

- Na végre, hogy felébredtél – forgatta meg szemeit Bella.

- Miért nem hagysz aludni? – nyafogott Jake, keze lesiklott Bella karján.

- Mert iskolába kell mennünk, azért – mondta Bella. – Úgyhogy gyerünk felkelni, a reggeli már készen van.

- Mintha este csak süttetném a hasam… - morgott Jake felülve az ágyban. A takaró, ami testét fedte, most mellkasáról legördült.

- Tes… Tessék? – kérdezett vissza Bella, miközben halványan elpirult. Zavartan pillantott másfele, majd gyorsan felállt Jacob ágyáról.

- Semmi, álmos vagyok még – vont vállat Jacob vigyorogva.

- Ja, öhm… Jó, igyekezz! – szólította fel Bella, majd sietve elhagyta a fiú szobáját. Jake vigyorogva dőlt vissza párnájára, s visszamerült álmodozásaiba.


- Edward? – szólítgatott Bella.

- Hm, tessék, kedvesem – feleltem egyenesen előre bámulva, a fák törzsei közt a távolba révedve.

Még túlságosan az emlék hatása alatt voltam, pedig nem volt különleges mivolta. Gondoltam én, de érzéseim erről másképp vélekedtek. Ébredezett bennem a szörnyeteg, csak most nem a vérszomj után. Nem… Ez a szörnyeteg akár még veszélyesebb is lehet a másiknál, ha hagyom, hogy eluralkodjon rajtam, s a lelkemben elvetett féltékenység csíráját gondozva ésszerűtlen, meggondolatlan tettekre sarkaljon.

- Miért nem voltál ma bent a kórházban? – kérdezte. Magamban felnyögtem – s egy pillanatra nem figyeltem a bennem erőre kapó féltékenységre –, ilyen kérdésre ugyanis nem számítottam. Nem is volt rá előre kigondolt válaszom…

- Nem volt szükség rám… - füllentettem póker arccal, de Bella még mindig gyanakodva méregetett.

- Rád mindig szükség van, főleg, ha ott van az a nővér is – jegyezte meg kicsit gúnyosabban. Elvigyorodtam féltékenységén, de nem szóltam. Nem csak engem kínoz ez az érzés, s önző volt, ennek ellenére valamiféle elégedettség is költözött lelkembe, hogy Bella is így érez. – Ugye… Itthon voltál? – kérdezte halkan, lesütve szemeit.

- Igen – adtam meg a választ egy kis tétovázás után.

- Ugye… Nem azon gondolkodtál? – hallottam meg újfent a suttogó hangot.

- Azon? – kérdeztem vissza, pedig igenis tudtam, mire gondol most.

- Azon az emléken… - nézett fel rám, s éreztem, hogy közelebb húzódik hozzám. Az erdőből ugatásszerű vonyítás hangzott fel. Pontosan tudta, hogy az ő emlékéről van most szó, s kuncogással töltötte el, hogy majdnem sikerült is a terve.

- Igen – mondtam ismét, nyugodtan.

- Csak gondolkodtál vagy akartál is tenni valamit? – Hangjából félelem csendült ki, de nem tudtam eldönteni, hogy miért. Félt, mert úgy hitte, talán elhagyom őt, hisz tudta, hogy csak is rajta múlik minden. Csak egy szó, s eltűnök életéből, mintha nem is találkoztunk volna. Vagy attól félt, hogy meggondolatlanul tönkretéve a szövetséget, sérülést okozok fogadott testvérének.

Tudni akartam a választ, de az azzal járt, hogy elmondom eredeti szándékomat, elhatározásomat, amit akkor döntöttem el.

- Csak gondolkodtam, s mellesleg döntöttem is – feleltem csupán fél percnyi vívódás múltán.
Jacob izgatottan kapkodta a levegőt, hallottam lihegését. Ezernyi gondolat futott át agyán, de egynél ragadt csak meg, amit én eldöntöttem akkor. Ez pedig igencsak tetszett neki.

- Ez mit jelent… pontosan? – csuklott el Bella hangja az utolsó szónál, s újra elnézett rólam.

- Elhatároztam magam akkor, ahogy jónak gondoltam, ahogy neked a legjobb lenne – mondtam őszintén, s vártam, miként fog rá válaszolni.

- Tessék? – torpant meg, s vele együtt én is. Döbbenten nézett, szemeivel sűrűn pislogott rám.

- Bella? Valami baj van? – kérdeztem aggódva, mikor szaporán elkezdte az oxigént nyelni, mintha az utolsó másodperceit használná erre a műveletre, mielőtt még elsüllyedne a kék mélységben.
Jacob egész testében megfeszült, s lemerevedve várta Bella válaszát. Velem együtt…

- Te… Te el akartál hagyni? – suttogta gyötrelmes hangon, s hirtelen erősen összeszorította szemhéjait. Hallottam a farkas fájdalmas vonyítását felszakadni, s meglepődtem azon, hogy Bella mintha tudomást sem vett volna róla.

- Abban a pillanatban az a megoldás tűnt a legjobbnak – feleltem határozottan, belül mégis össze voltam zavarodva. Vajon most ez azt jelenti, amire vágyom? Óh, ha csak egyszer is beleláthatnék a fejébe! Minden olyan egyszerű lenne. Vagy… Épp az ellenkezője.

- Ez sosem lehet jó megoldás számomra, Edward! – Szívverése olyan gyorsan vert, hogy az már természetellenesnek számított. Próbált mély levegőt venni, minden egyes szónál, de úgy nézett ki, mint akinek nehezére esik egyáltalán a lélegzés is. Nem tudtam, hogy ez „csak” ettől történt, amit most megtudott, vagy valami komolyabb orvosi oka van. A féltékenységet átvette a bizonytalanság gyötrelme. – Ha ilyen szándékod van – kezdte indulatosan, de aztán kissé alábbhagyott lendülete, s egyre csak halkult hangja –, akkor először vessél nomád vámpírok elé, ha elhagysz az életem már úgysem… - Mutatóujjamat szájára rakva nem engedtem, hogy befejezze.

Nem tudtam elviselni a gondolatot, hogy ilyet akár csak kiejtsen ajkain. Hogy képzelte ezt? Inkább halnék meg én egy másik vámpír által, mint hogy ő neki baja essen. Nem akartam tudatosítani magamban, hogyan is akarta befejezni a mondatot. Pedig már nagyon is jól sejtettem… S az, hogy én okozzam halálát elképzelhetetlen volt! Sőt elviselhetetlen.

- Pszt! – remegtek meg ajkaim az agyamon átfutó képek hatására. – Kérlek, kedvesem… - Saját érzéseim mellett hatalmas erejű, tomboló düh telítette lelkemet, s elmémet, melyet Jacob gondolatain keresztül „szerencsém” volt érezni. Az ellenére, amit hallott, szentül meg volt győződve arról, hogy még mindig van esélye. Hogy elüldözzön, még ha Bellának az rosszabb lenne, akkor is. Úgy hitte ő mindig ott lesz mellette…

- Nem! Ígérd meg, hogy soha nem hagysz el! – Fúrta könnyfátyolos tekintetét az enyémbe. Tenyerei mellkasomon gyűrték ingemet, ahogy kapaszkodott belém. Szeretem, s amíg ő másképp nem dönt, addig mellette leszek. Ha nem akarná jelenlétem, úgysem számítana az ígéretem sem.

- Megígérem – mondtam lágyan, hangomban mégis érezhető volt a határozottság. Ebben pedig Jacob sem fog megingatni… Talán csak kínzó másodperceket adni.

Bella feleletként szorosan hozzám bújt, bal tenyere kisimult mellkasomon, míg jobb kezét körbefonta nyakam körül. Arcát belefúrta ingem anyagába, miközben én derekára csúsztattam kezeim.

- Megnyugodtál? – kérdeztem csöndesen.

- Egyelőre igen – fújta ki hosszan a levegőt, s felnézett rám. Fátyolos tekintete összekapcsolódott enyémmel.

- Akkor jó – jelent meg arcomon félmosoly.

- De kárpótlást kérek – húzta fel egyik szemöldökét. Komoly álarcot öltöttem.

- Igen? Milyen kárpótlást? – kérdeztem játékból faarccal, miközben Jacobot hallgattam az erdőben, aki töretlenül ügyelt ránk. Ha akartuk, ha nem…

- Szerintem, magadtól is kitalálod – mosolygott, s kihívóan nézett rám.

Lassan elmosolyodtam, majd lehajoltam hozzá, és összeérintettem ajkainkat. Halk sóhaj tört fel Bellából, ezzel együtt pedig egy gyötrő, fájdalmas nyüszítés Jacobból.

- Tudtam, hogy kitalálod – kuncogott Bella. Mosolyogtam mondatán.

- Gyere, menjünk tovább – unszoltam. Kelletlenül, de újból elindult. Ugyanúgy hozzám bújva lépkedett mellettem, míg engem Jacob gyötört tovább.

Nem nyugodott bele Bella választásába, újabb emlékbe sodort gondolataiban.

A nap vakítóan ragyogott az égbolton, ereje azonban nem igazán volt. Mégis, Jacobot kellemes érzéssel töltötte el a szürke felhők nélküli délután, s ez kedvére is kihatott. Igaz, hogy az iskolából tartott kifele, de ez sem érdekelte. Nem sok ilyen nap volt Forksban, mikor nem esett az eső, s ezt Jacob ki is akarta használni.

Az utca szélénél Bella már várt rá, hogy együtt mehessenek haza. De nem volt egyedül… Jacob szíve meglódult mellkasában, s öles léptekkel szedte lábait, hogy gyorsabban odaérjen. Nem értette, hogy öt, idősebb fiú miért állja körül Bellát, akit csak az előtte álló két test egymástól résnyi lyukán látott. Az idegesség hulláma söpört rajta végig, ahogy közelebb ért, már hallotta is a legmagasabb, ismerős fiú mély hangját.

- Még bírod sápadt arcú? Nem lehet könnyű elviselni az állandó pillantgatásokat… - Jacob keze ökölbe feszült, de kivárta, mit akar ebből kihozni a neki háttal álló. Senki nem vette észre őt, mindegyik csak Bellával foglalkozott.

- Miről beszélsz? – csattant fel Bella értetlen arccal.

- Ó, szegény Bellácska nem vette észre? – gúnyolódott a fiú, s a többi vele együtt röhögött. Bella zavartan kapkodta szemeit egyikről a másikra, míg meg nem látta Jacobot. Szapora levegővételei átváltottak egy nyugodtabb állapotba. Az, hogy látja Jacobot, biztonsággal töltötte el… Amit tőlem talán soha nem kaphat meg.

- A lenéző pillantásokat, Bella! Hogy kívülálló vagy, nem tartozol közénk… Ha nem is hangoztatják, de éreztetik veled. Neked is tudnod kell… Persze nem úgy éreztetik, mint a te fogadott testvéred! – horkantott fel, a másik négy bőszen bólogatott, s vigyorgott Bella ijedtségén. – Erről jut eszembe, hol hagytad a te Jacobodat? Hm? – lépett egyet közelebb Bellához fölé magasodva, aki önkéntelenül hátrált.

- Engem keresel Jeremy? – Jacob teste mellett ökölbe zárt kezekkel állt a megpördült Jeremy előtt, aki fintorogva nézett vissza rá.

- Nagyszerű, Black is megérkezett – mondta gúnyosan, de már érezhető volt hangjában a meghunyászkodás. Jacob is felhúzta egyik szemöldökét, mert nem értette Jeremy viselkedését. Sosem történt még ilyen - vagy csak nem tudott róla -, pedig már ismerte a fiút pár éve.

A másik négy fiú Jeremy mögött bújt meg, láthatóan nem akartak Jacobbal vitát vagy egyebet kezdeményezni. Valamiért csak vicsorogtak, majd összeszorított fogakkal, dühösen néztek rá. Mintha visszatartaná őket valami attól, hogy mást is cselekedjenek. Egyetlen fiú állt közvetlenül Jeremy mellett, a barátja Nathaniel. Jacob jól ismerte őt, de sosem gondolta, hogy ilyen helyzetben is viszont látja.

- Meg ám. Örültem a találkozásnak – válaszolt Jacob csípősen, jelezve nem vágyik tovább társaságukra, s egyenesen Nathanielre nézett, majd barátjára. – És még egyszer meg ne lássalak titeket Bella közelében – sziszegte összeszorított fogain keresztül. Dühe levezetésére kezei már fájdalmas szorításba merevedtek. Jeremy csak leheletnyit döbbent meg, sokkal inkább a harag volt látható arcán, s megfeszült testén. Gondolom nem tetszett neki, hogy nála sokkal fiatalabb mondja meg, mit ne tegyen. Bár lehetséges, hogy még így is távol vagyok az igazságtól.

- Mert különben mi lesz? – lépett egyet előre Jeremy, de mielőtt Jacob válaszolhatott volna Nathaniel visszafogta barátját karjánál fogva.

- Jeremy… Elég volt, menjünk! – szólította fel Nathaniel a fiút. Jacob egy pillanatig úgy hitte, semmit sem használ az intés. Aztán Jeremy teste ellazult, s engedve a sürgető tologatásnak Nathaniel részéről kikerülte Jacobot. Haragja azonban nem párolgott el, dühtől szikrázó tekintetét végig belemélyesztette Jacobéba.

Ahogy nagyobb távolságba ért az öt fiú, Bella hirtelen odalépett Jacobhoz, s szoros ölelésébe zárta. Zihálva bújt mellkasához, Jacob kezei azonnal kisimulva siklottak Bella hátára, hogy megnyugtassa őt.

Újra éreztem azt a forróságot, ami elöntötte Jacobot Bella közelében. Ahogy hozzá bújt, s gyönge karjaival körbefonta testét.

- Nyugi, Bells… - simogatta hátát. – Volt már ilyen máskor is? – gurult dühbe ismét Jacob.

- Nem… vagyis – hebegett Bella, s felnézett rá.

- Bells…

- Egyszer – bökte ki. – De már nem mostanában – sütötte le szemeit.

- Miért nem mondtad? – kérdezte indulatosan, de aztán egy sóhaj után visszavett hangneméből. – Ne haragudj… - suttogta.

- Te ne haragudj, hogy nem mondtam el, pedig… - harapta be száját Bella, de Jacob így is tudta, hogyan akarta befejezni.


Az emlék hirtelen megszakadt, s én újra ott meneteltem Bella mellett, lelkemet ismét elöntötte a féltékenység…

19 megjegyzés:

erika írta...

szia!
hát a jacob lehet, hogy tudja, hogy a bella hogyan fejezte volna be, de én nem...szóval ezen még gondolkodnom kell egy darabig... :)
a fejezet nagyon tetszik...imádom amikor jacob emlékeiben vagyunk :D
csak így tovább! :D
puszi!
jalice

Catus_ írta...

Szia:)
huhh tökéletes volt ez a fejezet így biológiatanulás után:D megpihent az agyam teljesen:D nagyon szépen köszönöm, fantasztikus vagy!:)
hát nos ezuton kérek egy e-mail címet Tőled:)

a fejezet...ahhh:D én Team Edward-os vagyok szóval az eleje nagyon tetszett:D iszonyatosan jól le tudod írni az elmélkedéseket, nkm nagyon tetszik és tetszenek a magad kreálta emlékek is, nagyon jó fantáziád van:)
gratula a fejezethez:)
pusszó

Tuccko:)

Névtelen írta...

szijja!
nagyon jók a fejezetek!!
nem tod megmondani h kb.mikor fogsz feltenni kövit?már naon váromo!
puxx

XxbellaxX

July írta...

Szia!
Elolvastam, mint ahogy ígértem :-), és nem csalódtam! Remek fejezetet írtál, és a védjegyed megint fantasztikus lett!
Újra találtam két olyan részt, amit nem lehet kiemelés nélkül hagyni, mert számomra sokat jelentenek!
Az elsőnél megfogalmaztad azt, milyenek kell lennie az igaz szerelemnek:
"Úgy hittem, Isten megismertette velem a szerelmet, hogy utána elvegye tőlem annak megtestesítőjét. Mert Bella jelentette számomra a Mindent."
A másik meg csak egyszerűen azért, mert annyira gyönyörűen írtad, hogy el sem hiszem, hogy valamit ilyen szépen is le lehet írni:
"Mintha testem ólomsúlyú lenne, s belepréselődne valami puhába, tudatom pedig a végtelenben, önkívületben várna."
Fantasztikus vagy drágám! :D
És majdnem el is felejtettem, "kedvesem", hogy ötszörösen (ha jól számoltam) kedveztél Jucának, amit én is nagyon szeretek! :-)
Puszi :-)

Principessa írta...

na hello! örülök h megérkezett az új fejezet! jó volt, de Jacob emlékképei az őrültbe kergetnek (bár alá kell írnom h feldobják a történetet)!!! mert ettől Edward mindig elbizonytalanodik és jön az önmarcangolás :) de most hátha megerősítette magát! és még mindig kitartok Jacob icike picike elpáholása mellett! *ártatlan szemekkel pislog* :DDDD pusza

Anyíta írta...

szia.
megint nagyon jó lett.
Az idegesen cirkáló farkasos résznél végig nevettem. Az számomra olyan muris volt, hogy edward meg Bella elbeszélgetnek a mai akciójáról, ráadásul csak célozgatva, míg Jake a háttérben épphogy meg nem kopasztja magát idegességében. Különben jó lesz, ha vigyáz szegény Jake, mert még a végén a sok idegeskedéstől kihullik tényleg az összes szőre . :)

De amúgy az egész nagyon jó volt, mint mindig. Tetszett.

Úgyhogy még mindig rendíthetetlenül várom az új fejezeteket.

puszi

Névtelen írta...

Jhajjj Drága Freeb!!!

Azon kívül, hogy megint rettentően tetszett, érzetem benne egykis amolyan rejtett komorságot...
Edward már megint nagyon agyal...Nem bírom ezt a feszültséget...miért kéne elhagynia Bellát??? A New Moon-ban lévő elhagyós rész is ahányszor csak eszembe jut, mindíg fájdalmas érzéseket kelt bennem. A legeslegszörnyűbb az, hogy ha két "ember" :))) szereti egymást, együtt vannak, aztán jön valami olyan kifogás, amitől az egész még rosszabb lesz.. magyarul semmi értelme.
Na ez amolyan gondolat kifejtés volt, természetsen nem tudhatom, hogy mi lesz az elkövetkezendő fejezetkben.
Remélem nemsokára lesz új:)))Nagyon várom,
sok sok puszi:
Merszty

Freeb írta...

Sziaaasztok! :)))

Jalice: Ez aranyos. Pedig nem olyan nehéz ám, csak egy egyszerű kis dologra kell gondolni. ;) :) Te is imádod Jacob emlékeit? Jaj de jó, örülök neki. Igazából én is, jó irogatni őket, mert olyan... Más. :D ÉS így kicsit Jacob karakterébe is "beleláthatok". :) Köszönöm, hogy mindig írsz! Puszi!

Tuccko: )))) Örülök, hogy jót tett a feji. Fantasztikus? Ugyan... Nem vagyok az. Email cím, mielőtt még elfelejtem beleírni a válaszba: gbfree@freemail.hu
Igen, tudom, hogy Team Edes vagy. :))) Hát igen az eleje fú, nehéz volt megírni. Emlékekből szerintem lesz még. Köszike! :) Pusziii!

XxbellaxX: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszettek. Ó, hát most raktam fel, egy kis pihit szeretnéka zért kérni tőletek, mielőtt elkezdem a kövi fejit. De, amint tudok majd mondani róla valamit, kiírom oldalra az előrejelzésbe. Ígérem! :) Puszi!

July: :))) Tudtam, hogy elolvasod. :D És tök örülök neki, hogy ezt mondod a védjegyemre. :) Köszönöm a kiemelést, rettentően hízelgő! :$ Meg kell mondjam, mindkettő a kedvenceim közé tartozik. Mármint nem azért, mert, hogy én írtam, hanem, mert valahogy tetszik és kész. :D Ajj, ennyit dicsértek... Szörnyen jól esik. :) Ötször is megjelent a szavacska? :D Nem is tűnt fel. ;) Puszi drága! :)

Hektorya: Tudom pöppet sokat kellett várni rá, tényleg bocsi. :$ Igen, tényleg feldobják a törit, vagyis én is így gondolom. És örülök, hogy te is. :D Óh, Edward mikor nem önmarcangolja magát... De így szeretjük. :) Ugye?:D Háát gondolod most végre Edward jól döntött? :) Meglátjuk. Hihi, ez nagyon aranyos volt. Az elpáholás... :D Ki tudja, egyszer talán az is eljön. :D;) Puszi!

Anyíta: Köszönöm! :) Jaaaj, most olyan jót nevettem ezen a kihullik a szőrén. :D:D Egyébként örülök, hogy nevettél rajta, mert én is, amikor írtam, folyton vigyorogtam, ahogy elképzeltem szegény Jacobot. :D Nagyon örülök, hogy tetszett. Majd igyekszem a folytatással is. Köszönöm, hogy ismét írtál! :)))) Pusz!

Meszty: :D Szióóó! Tetszett?? Jaj, de jó! :))) Rejtett komorság? Hm... igen, ez igaz. Aham, Edward sokat gondolkodik, s nem mindig jó döntéseket akar meghozni. Jaaaj, ne haragudj, de tényleg így hatott rád, amit én írtam? :)) Ez nekem annyira elképzelhetetlennek tűnik, de fú nagyon jó érzés is. Kicsit legyezi az önbizalmam, amiből nincs túl sok. /De mindegyik véleménnyel így vagyok. :))/ Örülök, hogy leírtad nekem a gondolataid! S ebben egyetértek veled, tényleg ez a legszörnyűbb. Hihi, még én sem tudom ám, csak naaagyon nagy vonalakban pár momentumot. A többi meg majd magától alakul Edwardék által. ;) Új feji, maaajd vmikor jön. Mihelyst tudok mondani konrkét időpontot, kiírom oldalra. :) Köszönöm szépen a kritikád! Pusziii!!!

Ha nem mondtam volna még, akkor most mondom - vagyis leírom -, hogy imádlak titeket, amiért mindig írtok nekem, s megossztjátok a gondolataitokat a fejezetekről! Köszönöm! :)))

Fummie írta...

Oké, Fumi is idetalált, bár kicsit késve.
Először jöjjön a kötés mert muha. A felét már így is elfelejtettem. Sóval...
"Kezeim önkéntelenül, s birtoklóan fonták körül derekát." "aminek meghozatalában bizonytalan, s késleltető voltam." -> Felsorolásnál nincs vessző az és, s előtt.
"Ha nem akarná jelenlétem, úgysem számítana ígéretem sem." -> Ebből a mondatból hiányzik pár névelő, ez így kicsit fura.
"Sosem történt még ilyen, pedig már ismerte a fiút pár éve. Vagy… csak nem tudott róla." -> Ezt háromszor olvastam el, mire megértettem, hogy nem arról nem tudott, hogy a fiút ismeri, hanem az az első tagmondathoz tartozik. Ezt egy mondatba tettem volna, és a második tagmondatot gondolatjellel beékeltem volna.
És az emlékek kicsit furák, mert néha úgy írod, hogy Edwardnak E/1-ben, de néha meg úgy, hogy Edwardnak E/3-ban.
Oké, szóval ennyi a kötés, most jó sokat összeszedtem muhaha. :D
Vélemény: Tetszett. :D Volt benne sok-sok Jake, meg emlékek, amik nagyon tetszenek, és volt benne Edward is, akit szintén nagyon szeretek. Szóval kaptunk mindent, ami jó és szép. :D Szóval igen. :D
Fumi voltam, ha valaki még nem jött volna rá. :P

Unknown írta...

Nagyon ügyes vagy!!! várom a folytatást, puszii Mesii

A.Kata írta...

Na akkor jövök én is: megint nagyon jó kis részt kaptunk. Edward vívódik, nem is ő lenne, ha nem marcangolná magát, de már legalább felvetődött benne lehetőségként Bella átváltoztatása, ez már biztató. :) Amilyen rámenős Bella, meg amilyen hatással van hősünkre, előbb-utóbb elbizonytalanítja mindkét szilárd elhatározásában. :) Szóval ő is az esküvőre spekulál, hogy kettesben legyenek, nagyon kis előrelátó. :)
A Jake-es jelenetek is nagyon tetszettek, az emlékek, amivel megpróbálja elbizonytalanítani Edwardot - remélem, nem sikerül neki. :)
Ezer köszönet és további sok ihletet. :)
Puszi:
Kata

Freeb írta...

Sziasztok! :)

Fummie: Na már vártam a kritikád. :D Kíváncsi voltam mit találasz ebben. A felét elfelejtetted??? Ezek szerint még több kötekedni valót találtál?? Na jó, vegyük sorra. A felsorolás ja, hm, hát igaz. Eskü lebétáztattam Blissel. :D Na jó nem kenem rá. :P Hiányzik pár névelő? Nekem nem. :D Maximum az ígéretem elé az az. Öhm... na érted, ugye? :D Aham, tényleg! Erre nem gondoltam, a gondolatjelesre verzióra. Köszke! Az emlékekről csak annyit, hogy direkt van így írva. :D Mert amikor elkezdtem írni az emlékeket, beleírtam azt is, hogy Edward teljesen átérzi, amit Jacob az emlékben. És szeretném, ha nem csak azt tudnátok mit érez Edward, vagy Jacob, hanem, hogy az adott pillanatban a helyzet mindkettőjükből milyen érzelmeket váltott ki. Tudom, hogy kicsit fura, de remélem azért érthető marad így is, hogy most ki mikor, mit érez. :D Örülök, hogy azért tetszett az emlékek is, meg a szereplők is! :) Hát igen, jó sokat összeszedtél, lehet, látszik mennyi időmbe telt megírni. :$ Hihi, szerintem már mindenki kitalálta. :D Köszönöm a kritikád! Pusz!

fruzs99: Köszi szépen! Igyekszem majd a folytival. :)

A.Kata: Örülök, hogy itt vagy és ilyen jól kezded a megjegyzést! :))) Ah, igen, tényleg nem is ő lenne, ha nem ezt csinálná folyton folyvást. :D Igen, felvetődött benne, de igencsak elzárkózik még előle. Bíztató, végülis igen. :))) Hihi, gondolod sikerül Bellának elbizonytalanítania? Hm, nem tudom. Lehetséges, kicsit a sarkára állt Bella. Nos igen, de Edward még nem döntött, hogy elmegy-e az esküvőre, vagy sem.
Örülök, hogy tetszettek, még fog szerepelni Jake is! ;) Én is remélem, hogy nem sikerül neki! :D
Én köszönöm a véleményed! :)
Puszi!!

Fummie írta...

Nem, ennyi az összes, mert utána újból átolvastam, és kiszedegedtem belőle a hibákat. Muha :D Amúgy igen, érthető így. :D

Freeb írta...

Akkor jó... Már megijedtem egyébként. Bocsi, hogy csak most írtam vissza, de el voltam kicsit havazva. :D Akkor jó, ha érthető, úgyis szólsz, ha nem. :D

Gabriella írta...

Szia Freeb!
Én csak most csatlakozom lelkes olvasótáborodhoz,pár napja találtam az oldalra! Azóta folyamatosan olvasok és probálom behozni a lemaradást!
Nagyon tetszik ahogy írsz,csak így tovább!
Üdv: Gabriella

Freeb írta...

Szia Gabriella! :))

Juj, hát örülök, hogy csatlakoztál, s olvasod a történetem. Hú folyamatosan? Nem kell ám sietni megvár. ;) Köszönöm szépen, igyekszem tartani öhm a színvonalat. :D :)))
Pusz: Freeb

Névtelen írta...

Jaj, ez ia nagyon tetszett.. Most akkor kéne egy kifejtős.. :D Nagyon tetszett, hogy megint Jake emlékeiben vagyunk, valamiért ezek a részek nagyon tetszenek.. :D A legjobban az a rész tetszett, amikor az erdőben beszélgettek arról, hogy Edward el akarta hagyni Bellát, és akkor Jake felvonyított.. Nem tudom, az úgy meg fogott, de az egész beszélgetés nagyon tetszett. :D Szóval ez az egyik kedvenc részem, a másik, meg az emlékes. :D Annyira tudom ilyenkor sajnálni Edwardot.. :( És mostmár tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire lesz használva az a kék ruha.. :D Edward mégis marad Bellával az üres házban?;) Vagy inkább úgy lesz, hogy mindketten elmennek az esküvőre..? Végképp fogalmam sincs, de szerintem tuti, hogy együtt lesznek. Vagy itt, vagy az esküvőn, de ketten.. Habár nem.. Mert.. Mi van, ha Edward elmegy, és Bella marad, és közben történhetnek Bellával dolgok, amikkel később Jake gyötörheti Edwardot gondolatban.. Így is úgy is jó.. :D Nagyon várom azt a fejezetet, amelyikben kiderül.. :D Na, olvasok tovább.. :D Nem tudom mennyire fér bele a hsz-em a kifejtős ketegóriába, de egész hosszú lett.. :D Amúgy látom, erre felé nincsenek úgy elhanyagolva a fejezetek, egész sok hozzászólás van. :D Na, folytatom az olvasást. :D
Üdv.: ewoO

Freeb írta...

Szia! :D Hát ez tényleg kifejtős. ;)) Áh, ennek örülök. Jake emlékei, ahogy egyszer July írta nekem a védjegyemmé vált. :) mert hogy annyiszor van a történetben, és hát nem tudom, azt hiszem más még nem írt ilyesmit... :D :))) De ha igen, szólj! :D De jó is ezeket a részeket írni. :) Óh, igen, az a pillanat Jacob számára egy kisebb vallomással ért fel Bella részéről... Néha nem is néha, nagyon is sajnálom Jaket, amiért ilyen jeleneteket írok neki, de hát ez kell a későbbiek miatt. Majd meglátod. ;) Igen, Edward is sokat szenved az emlékektől, de mindegyik emléknek van egy hm szerepe, amit majd később értesz meg. Vagy van amelyiknek, épp az adott fejezetben van egy ilyen értelme. :) Óh, igen a kék ruha... hm. ;) Majd kiderül az is. :):D Hát az esküvő még messze lesz... Van addig még pár fejezet. :) Nem is rossz gondolatok. ;)) Sőt. :) Elhanyagolva? Ezt, hogy érted? Hogy ebben az időben még nem hanyagoltam el ennyire a frissítést, vagy... teljesen máshogy? :D Okés, folytasd csak. :) szia!!! Ja és persze, köszi, hogy írtál! :))

Névtelen írta...

Jaj, az elhanyagolással kapcsolatban ne gondolj semmi rosszra! :) Szimplán csak annyi, hogy az ettől régebbi fejezeteknél alig-alig volt néhány kritika, és itt meg már egész sok van. :) Csak így értettem. :) Hú.. Már nagyon várom, hogy mikor tudom meg, hogy mi is ezeknek az emlékeknek a 'szerepe'.. :) Most még kíváncsibbá tettél. :D
Üdv.: ewoO

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online