Újdonságok



Sziasztok! Ha találtok valami hibát a sablonban, a bejegyzésekben, kérlek írjátok meg nekem akár kritikában, akár e-mailben, hogy kijavíthassam. Régebbi bejegyzésekben is! Összegeztem a történetek címkéit, amit oldalt megtaláltok. :)
Közvélemény kutatás az új történetről oldalt. :)
(2012.08.19.)

Banner

Generate your flash banner free online


A menthető bannerem oldalt kicsit lejjebb megtaláljátok. :)

2010. március 26., péntek

26. fejezet - Soha többé...

Megjött a fejezet! :) Ne haragudj Heky, hogy nem vártam már, de nem akartam tovább húzni egyik olvasómat sem! Sajnálom, hogy ilyen hosszú időközönként tudok csak frisselni, de remélem ez nem befolyásol titeket abban, hogy nem jöttök vissza. :) Azért Heky még így is kérném majd a mail címed, mert szeretnélek megajándékozni egy általam készített háttérképpel. Állítólag nem lett rossz, szóval remélem majd tetszeni fog! :)



A délutáni erőtlen napsugár átszakadva a felhőkön, sárgás fénnyel vonta be a szobám falát. Egész nap az ágyban feküdtünk, s élveztük egymás közelségét. A lejátszóra felrakott lemez halk dallama lágyan töltötte be a helyiséget, ennek ellenére én csak egy ütemet hallottam. Nem tudtam betelni az egyenletes szívdobogással és a hozzám préselődő testtel. Bella szorosan mellém bújva egyetlen percre sem engedett el maga mellől. Én azonban ezt cseppet sem bántam.

- Nem fázol? – tudakoltam lágyan, kezemmel mellkasomon nyugodott karját simogattam.

- Nem – felelte egy sóhajjal. Csókot nyomtam homlokára, mire felnézett rám, majd ajkait hozzáérintette az enyémekhez. Tenyere ingem legfelső gombjaihoz csúszott, s matatni kezdett. Megszakítottam csókunkat.

- Bella – állítottam meg kezét.

- Mi a baj? – kérdezte csüggedten.

- Semmi – mosolyogtam rá. – Vagyis… szeretném, ha elmondanál nekem valamit. Teljesen őszintén – kértem. Bella értetlenül pislogott rám.

- Nincsenek előtted titkaim – jelentette ki.

Mély levegőt vettem, orromat eltelítette ismét az édeskés illat, végigmarva egész bensőmet. Már nem ujjongott úgy a szörnyeteg, ahogy régen. Ez pedig elégedettséggel töltött el. Persze nem mellékes, hogy a farkasbűz is segít benne. – Mi… - próbáltam megfogalmazni, mit is szeretnék, de csak nagyon nehezen ment. Nem tudtam, hogyan kérdezzem meg, s emlékeztessem ismét arra a napra. – Mi történt otthon, miután… miután én… - Nem akartam újból kimondani, hogy elhagytam, nem akartam megint fájdalmat okozni neki még csak az emlékkel sem. Bella így is tökéletesen megértette, mire akartam kilyukadni. Nagyot sóhajtott, majd fejét mellkasomra vonva belekezdett.

- Mi történhetett volna? – kérdezte csöndesen. – Nem tudták mi bajom van… - folytatta halkan, miközben én akaratlanul is megláttam Alice emlékét. Szavaim hatására bevillant az a kép elméjében, amikor elmentem, s még aznap ráhárult a feladat, hogy ezt megmondja Bellának. Bűntudat fogott el, hogy Alice-re hagytam ezt. Így utólag, nem értettem, hogy tehettem ezt vele.

Futásból ugrotta át a folyót, ahol Bella már várta őt. Meglepődött szemeit Alice-re szegezte, arcán átsuhant az érdeklődés.

- Alice? – hangjából ki lehet hallani az aggodalom halvány szikráját. – Edward hol van? Miért nem ő jött? – folytatta.

- Bella én… - lépett hozzá. – Nekem el kell mondanom valamit… - sütötte le szemeit, míg erőt vett magán. Szörnyű volt azt érezni, amit Alice. Annyira félt, s aggódott nem csak értem, de Belláért is.

- Bökd ki, Alice mi történt, ne kertelj, kérlek! – szólította fel őt keserű éllel. Már sejtette szíve mélyén…
Alice mélyet sóhajtva belenézett a csokoládébarna tekintetbe.

- Edward… - próbálta meg szavakba önteni kíméletesen a helyzetet. Bella lélegzete elakadt, s szíve az izgalomtól felgyorsult.

- Mi történt Edwarddal, Alice? Mondd már! – szorította meg kétségbeesetten Alice karjait. Szája résnyire elnyílt, azon keresztül kapkodta a levegőt.

- Edward… elment… - suttogta Alice elhalón. Bella értetlenül összeráncolta homlokát.

- El… Elment? Úgy érted, hogy… egy kis időre el kellett mennie? – kérdezte akadozva, sűrűn pislogva. Alice-t elöntötte a fájdalom, mellkasa nehéznek tűnt, mintha egyszeriben ólomsúlyok húznák lefele a mélybe.

- Bella, Edward nem fog visszajönni – mondta csöndesen, karjaival megfogta Belláét, aki bent tartotta a levegőt tüdejében, s megmerevedett. Szemeiből eltűnt a csillogás, üresen tekintett vissza rá, amitől Alice megrémült. – Bella? – Alice megdörzsölte karját, de ő nem felelt semmit. Aztán egyszer csak megrebbentette szempilláit, könnyei kibuggyantak. Hirtelen zihálni kezdett, s zokogva lehajtva fejét összecsuklott. Alice elkapta derekánál fogva, de Bella nyöszörögve térdre hanyatlott. Csak átkarolta Alice-t, s magához húzva átengedte magát a fájdalomnak.

Alice nyugtatóan simogatta haját és fejét, halkan suttogott fülébe.

- Csst… Minden rendben lesz, Bella… - susogta. – Tudom, hogy így lesz…

Enyhén ziháltam, ahogy átéltem az emléket. Ahogy láttam Bellát összeroskadni, a mellkasomba belenyilallt a fájdalom. Hogy tehettem ilyet vele?

- …és nem is akartam elmondani nekik – zökkentett vissza Bella hangja. Nem vette észre, vagy csak nem hozta a tudomásomra, hogy érezte zihálásom.

- De megtudták? – kérdeztem, kis megerősítést kérve. Hisz tudtam, hogy úgysem maradt titokban a tettem. Vállalnom kellett a következményeket, amiket magam mögött hagytam.

- Hát, amikor hazamentem, és egy szó nélkül bezárkóztam a szobámba… Igen – felelte vonakodva, s nekem rögtön Jacob jutott eszembe.

- Gondolom a testvéred rendkívül… megkönnyebbült – fogalmaztam át a kérdést, elszakadva eredeti szándékomtól. Biztosan rendkívül örült… - fejeztem be magamban.

- Nem csak ő – suttogta Bella megborzongva.

- Többnyire igaza is volt apádnak – feleltem halkan.

Bella rosszalló pillantást vetett rám. – Nem volt igaza. Szükségem van rád!

- Nem kellett volna az erdőben mászkálnod – váltottam hirtelen, s róttam meg finoman.

- Muszáj volt – felelt egy pillanat után. – Úgy éreztem, tennem kell valamit, mert… beleőrülök a várakozásba – folytatta.

- Biztosan nem voltál egyedül – jegyeztem meg kicsit féltékenyen, amit még magamnak sem akartam beismerni. De kénytelen voltam. A tudat, hogy Jacobnak előnyt adtam, most elemi erővel zúdult rám, s méreggel töltötte el mellkasomat. Talán olyat tettem, amit már nem tudok jóvá tenni, aminek következményeit már túl késő lenne visszafordítanom.

- Ezt hogy érted? – könyökölt fel Bella, hogy a szemeimbe nézhessen. Kíméletlenül meredt rám csokoládébarna tekintetével.

- A családodra értettem.

Bella még mindig nem eresztett a fogságból, megpróbáltam nem elárulni arcom vonásaival, mit is érzek most. Zaklatott vihar dúlt bennem, kétségbeesetten tépázta a bizalmam erős, terebélyes fáit. Vajon mi történhetett, amiről talán jobb, ha nem is tudok? Remegés futott végig testemen a gondolatra.

- Ott voltak velem és mégsem – suttogta. – Semmit sem ért az életem nélküled. Nem érdekelt semmi, senki – hunyta le szemeit szorosan. Tényleg igaz lenne? Bíznom kell Bellában, s elhinnem, amit mond. Én hagytam itt, most vállalnom kell minden ezzel járó kihatást.

- Úgy sajnálom – simogattam meg arcát, mire szemeiből kibuggyantak a könnyek, nedves, vékony csíkot húzva kipirult vonásain. Szörnyű volt látni, hogy ennyire megviselte ez a rövid, mégis hosszúnak tűnő idő. Nagyot sóhajtott, aztán ismét rám nézett.

- Még egyszer nem élném ezt túl – lehelte szinte hangtalanul. – Kérlek ne… - Nem hagytam, hogy befejezze. Inkább én szenvedjek, mintsem még egyszer ekkora fájdalmat okozzak neki. Megbirkózom a rám váró nehézségekkel, ha őt meg tudom védeni közben, semmi más nem érdekel.

- Csszt! – raktam mutatóujjamat forró, könnyeitől csillogó ajkaira. – Soha többé nem eresztelek magam mellől, ha csak te nem akarod – biztosítottam róla, majd csókkal hintettem száját, hogy megpecsételjem szavaimat. Egyszerre volt édes és keserű ez a csók. Az érzéseim hittek neki, de a tudatom vetekedett még mindig velük.

- Az nem fog előfordulni – mosolyodott el végre megkönnyebbülten, én pedig örültem, hogy nem szomorú.

- Reméltem is – vigyorogtam átengedve magamat vágyaimnak, Bella válaszul megcsókolt. Forró tenyerével végigsimította arcomat, majd továbbhaladva ismét az ingemmel kezdett babrálni. Kívántam őt, s majd az eszemet vette az érintése, de mégsem hagyhattam, hogy tovább menjen. Túl késő volt, nem akartam nagyobb bajt keverni, mint amekkorában már így is volt. Ephraim, ám inkább Jacob biztosan itt van a közelben, és őrá vár. Hogy mikor lép innen ki, de legfőképp milyen állapotban…

Gyöngéden eltoltam magamtól Bellát, mire halk sóhajt hallatott.

- Most meg mi a baj? – súgta elkeseredetten, homlokát az arcomhoz érintve. Szemeit csak akkor nyitotta ki, amikor megszólaltam.

- Késő van már. Várnak otthon – mondtam lágyan. Annyira nehéz volt most nemet mondani, s megállni itt, amikor a jól eső érzés elárasztotta mellkasomat. Még többet, és többet akarva, hogy tápláljam az érzést. De mégis ott lappangott tudatom mélyén a bizonytalanság is.

- Muszáj… hazamennem? – kérdezte enyhe mosollyal ajkain.

- Hiányzol nekik – mondtam az igazat, amiben biztos voltam. Bella mélyen fújta ki a levegőt.

- Hát jó – távolodott el tőlem, majd felült. Egy pillanat alatt előtte guggoltam, hogy segítsek neki felhúzni a cipőjét. Bokája már visszaapadt, mikor megérintettem, lehunyta szemeit arra a pillanatra.

- Rögzíteni kellene a bokádat – mondtam összehúzva szemöldököm.

- Tökéletes így, ahogy van – ellenkezett. – Már gyógyul, nem kell nekem semmiféle gipsz, amiben nem tudok menni – makacsolta meg magát enyhe dühvel. Nem akartam rákényszeríteni, figyeltem az ínszalagokat, ahogy mozgatta bokáját. Tényleg gyógyultak, de nem szabadna ilyen sokat mászkálnia.

- Rendben, de legalább egy sínt engedj felrakni – próbáltam meggyőzni őt. Bella résnyire szűkített szemekkel nézett rám.

- Jól van – mondta végül ködös tekintettel. Egy másodperc alatt megfordultam az apám dolgozószobájában megkeresett eszközökkel. Még jó, hogy tartott itthon orvosi dolgokat… Gyöngéden sínbe tettem Bella lábát, majd jól átkötöztem a fáslival, hogy ne mozduljon el, de ne is szorítsa. Összeszorított fogakkal tűrte a fájdalmat, míg be nem fejeztem a műveletet. Letűrtem sötétbarna szövetnadrágját, majd felállva megvártam Bellát. Tudatosan hajoltam le, hogy a karjaimba véve vigyem őt, de megállított.

- Mit csinálsz? – faggatott.

- Nem akarom, hogy megint fájjon a lábad és megerőltesd – válaszoltam.

- Tudok menni egyedül is, köszönöm – durcáskodott elindulva a szobám ajtaja fele. Egy sóhajjal mellé léptem, s derekánál átkarolva finoman segítettem őt. Rosszalló pillantást vetett rám, de nem törődtem vele.

Mire leértünk a nappaliba, Alice már ott várt ránk. Vigyorogva szökkent Bella elé, majd ölelésébe zárta.

- Mondtam, hogy minden rendben lesz – suttogta fülébe.

- Olyan jó, hogy igazad lett – felelte Bella.

- Hát hazudtam én valaha neked? – ráncolta homlokát Alice sértődötten.

- Nem, dehogy – nyugtatta gyorsan Bella, mire Alice elmosolyodott.

- Na azért. Jó utat haza – puszilta arcon Bellát, aztán eltűnt az emeletre vezető lépcsőfordulóban.

- Mehetünk? – kérdeztem, mire Bella bólintott. Mint mindig, most is a hátsó kijáraton át léptünk ki a szabadba, hogy a közeli erdőn keresztül a láthatatlan vonal határáig kísérjem őt. Tudtam előre, hogy nem leszünk egyedül, s talán jobb lenne, ha nem tudnák meg, újra itt vagyok. Azonban az illem úgy diktálta, hogy ne futamodjak meg gyáván Ephraim, de leginkább Jacob haragja elöl.

Magamhoz húztam Bellát, s átkaroltam a derekát, hogy kevesebb súlyával támaszkodjon a lábán. Ha már azt nem engedte meg, hogy vigyem. Hozzám bújva lépkedett mellettem, lassabban, mint szokott. Nem tudtam eldönteni, hogy az időt akarja-e meghosszabbítani, amit együtt tölthetünk, vagy most ismét elkezdett fájni a bokája. Reménykedtem benne, hogy az előbbi változatom bizonyul helyesnek.

Valóban életem során most először hoztam volna meg a lehető legrosszabb döntésem? – fogalmazódott meg bennem előbbi gondolataim hatására. Ha talán több időt adtam volna neki… De a Volturi mindenbe beleavatkozik, mindig ott van, ahol a leginkább nem kellene. Egyáltalán nem tudtam haragudni Tanyára. Ő volt az, akit a legkevésbé sem tehettem felelőssé azért, hogy Jane-ék összefutottak Bellával.

Szörnyű képek peregtek le előttem, ahogy elképzeltem a másik lehetőséget. Amikor Tanya nem ír levelet Bellának, s a Volturinak nem jut eszébe épp akkor látogatóba jönni. Mi történt volna akkor? Nagyot nyeltem, a kínzó képek csak nem akartak nyugtot hagyni. Tudtam, mi történt volna… Életem szerelme vigaszt keresve fogadott testvére felé fordult volna, s boldogan leélte volna emberi életét mellette. Ha nem egy másik férfi karjaiban. A családom pedig… Lehet, hogy Alice már a Volturi testőrségének tagja lenne, Jasperrel együtt. Hisz soha nem hagyná el, harci tapasztalata, képessége pedig nagy kincsnek számítana Arónál.

A hideg is végigfutott testemen, amikor megjelent előttem a családom tagjai, vörösen izzó szemekkel.

- Edward? – hatolt tudatomba a halk hang.

- Tessék – pislantottam Bellára.

- Minden rendben? – tudakolta ma már sokadjára. Halvány mosolyt erőltettem arcomra, hogy megnyugtassam.

- Természetesen. Csak elgondolkodtam – feleltem.

- Min?

- Nem fontos – nyomtam csókot homlokára, ahogy felnézett rám. Nem messze innen már hallottam a folyó zubogását, ostromolta a partot, s a köveket mintha csak az én gondolataimat tükrözné.

- Megtartják most az esküvőt? – puhatolta Bella. Egy pillanat erejéig meglepődtem. Már el is halványodott az esküvő eseménye a többi gondolat között. Igazán egyik Denali sem törődött az utolsó beszélgetés alatt vele, a Volturi megjelenése túlságosan rányomta bélyegét a közelgő esküvőre. Alice persze már mindent megtervezett, megrendelt s előkészített. Apróságok maradtak csupán vissza, amit ő szerinte nem szabadott elhagyni.

- Nos, nem tudom a választ – feleltem aztán Bellának. – Biztosan. Az előkészületekkel készen van Alice.

- Remélem… - kezdte Bella –, nem halasztják el emiatt, ami történt.

- Nem tartom valószínűnek. Talán csak későbbre rakják az időpontot. Garrett és Kate régóta egybe akarnak kelni. – Újra elém tódult egy fojtogató kép, amivel már nem egyszer játszadoztam el gondolatban. Túl szép volt, s túlságosan is vágyakoztam utána, mintsem ne is foglalkozzak vele. Mélyet sóhajtottam, a kép rettentő tisztán derengett előttem. Olyan gyönyörű lenne Bella egy fehér ruhában, ahogy mellettem állva örök hűséget fogadok neki. Határtalanul boldog lennék, ha a férje lehetnék. De ez hol adatna meg nekem? A mellkasomba szúró érzés nyilallt, mintha egy tőrt döftek volna élettelen szívembe, s én ugyanúgy érzékelném, mint emberi életemben lehetett volna.

- Őszintén kívánom nekik, hogy boldogok legyenek együtt – szólalt meg halkan Bella. – A vámpíroknál, hogy is megy… ez a… - próbálta megfogalmazni. – A szerelem? – bökte ki végül pár másodpercnyi gondolkodás után. Kíváncsian tekintettem rá, de ő lesütötte szemeit. Arcán két piros rózsa jelent meg zavarában.

Kitört belőlem a kuncogás. Bella sértődötten kapta fel fejét.

- Bella a legtöbb vámpír egy párt választ magának egész életében – feleltem még mindig mosolyogva. A folyót elérve megálltunk, s a megszokott módon gyöngéden a karjaimba vettem. Halk szisszenéssel válaszolt. – Fáj még a lábad, igaz? – kérdeztem aggódva.

- Nem fontos – hárított. – Szóval a vámpírok egy párt választanak… És mi van akkor, ha az egyik vámpír meg… megöli a másik szerettét? – hangja a mondat végére elcsuklott. Egy könnyed ugrással landoltam a folyó túlpartján. Gondolhattam volna, hogy nem tudtam megnyugtatni őt. Pedig most bármit meg tettem volna érte.

- Akkor örökké boldogtalan lesz a vámpír – suttogtam. – Vagy másik lehetőséget választ, amiből nincs túl sok… - folytattam megborzongva. Ha elveszíteném Bellát, egy másodpercig sem gondolkodnék azon, mit is csináljak. Aro nem örülne annak, hogy el kell veszítenie egy különleges vámpírt – horkantam fel magamban. De az ő bűne lenne, ő kényszerítene rá, hogy ne akarjak többé élni.

Bella lélegzete elakadt egy szívdobbanásnyi ideig. – De ha meg lehet előzni a bajt, akkor mi értelme lenne megvárni, míg bekövetkezik? – érvelt aztán halkan. Ismét annál a témánál voltunk, amivel nem akartam jelen pillanatban törődni. Mégis mindig előkerült, hogy egy percig se szabadulhassak a döntés egyszeri, kényszerű meghozatalától.

- Néha nem lehet megelőzni – feleltem kitérően, hogy ne mélyüljön el a beszélgetés e fonala. Megindultam Bellával a karomban, a távolból már hallottam is a már jól ismert hangokat. Nagyot sóhajtottam. Tudtam, hogy nem menekülhetek el ettől a találkozástól. Meg is érdemlem talán…

- Nem mintha nem lenne jó a karjaidban, de… - kezdte Bella -, tudok menni a saját lábamon. És elaludni sem akarok… - motyogta még.

- Fáradt vagy még?

- Nem igazán, de ez is a te mellékhatásod – mondta.

- Óh, eddig elájultál tőlem. Most meg elalszol? – gúnyolódtam, miközben gyöngéden lábra állítottam. Öntudatlanul csúsztattam kezem derekára, s húztam magamhoz közel. Bella nem ellenkezett.

- Hiába, bódító illatod van – felelt, mire elnevettem magam.

- Szóval arra célozgatsz finoman, hogy többször fürödjek? – kuncogtam még mindig.

- Nagyon mulatságos… - Hangja enyhe sértődöttséget tükrözött, hogy rajta nevetek. – Azt hittem én vagyok büdös – jegyezte meg.

- Nos, igen lassan már nem fogom érezni az édeskés illatod – mondtam halkan, félmosollyal ajkaimon.

- Majd többször fürdöm – ismételte meg, amit én mondtam kijelentésben.

- Elég lesz, ha többet tartózkodsz nálunk – nyomtam puszit feje búbjára. Jó kedvemet, ami már kezdett kibontakozni bennem, gyorsan elvették az erdőből jövő zajok. Kifújtam tüdőmből a levegőt, miközben hallgattam az erősödő mancsdobogásokat. A harag, amit ő érzett rajtam is végigszáguldott. Majdhogynem megtorpanásra késztetve. Az emlékek úgy záporoztak, mintha csak a tenger zúdulna rám pusztító erővel, s mosná el minden szilárd alapon álló érzelmemet.

Későre járt már, sötétség honolt. Csupán a kis faházból kiszűrődő fény világította meg a verandát. Itt ült Jacob, könyökeivel a térdein támaszkodva, az erdőbe bámulva. Aggódva fürkészte a sötétet, kezeit összekulcsolta, hogy elrejthesse haragját. Idegesítette apja tiltása, miszerint maradjon távol a Cullenektől, amennyire csak lehet. Ma csak a három öreg farkas ment járőrözni, mondván Jacobnak iskolába is kell járnia, s nem csak a falka életében kell teljesítenie. Bár sokkal inkább vett volna üldözőbe nomád vámpírokat, mintsem az iskolában üljön hasztalan. Így hát ma itt ült, s várta, hogy Bella mikor bukkan végre fel. Lábával halkan ütött egy ritmust, fekete szemeit egy pillanatra sem vette le az erdőről.

Aztán a távolból végre meghallotta a szívdobogást, amit olyan nagyon szeretett. Ütemet trappoló lába azonnal megállt, és megkönnyebbülten kifújta tüdejéből a levegőt. Légzése felgyorsult, ahogy kirajzolódtak Bella körvonalai, s minél élesebben látta őt farkas szemeivel. Úgy gondolta, megvárja, míg ideér a házhoz, s csak aztán fogja majd kifaggatni, sőt leszidni, amiért ilyenkor jön haza. Nem látta Bella arcát, mert lehajtva fejét, karjaival átölelve magát jött felé, néha-néha megbotolva a sötétben lappangó vastagabb ágakban. Jacobnak azonban már most nem tetszett valami, de nem tudta megfogalmazni magában, hogy mégis mi. Mert még sohasem látta Bellát így. Összeszűkítette szemeit, miközben figyelte őt. Olyan… élettelennek tűnt.

Mikor már csak pár méter választotta el őket egymástól, felállt a lépcsőfokon, amin épp ült, s ökleit zsebeibe rejtve megvárta, míg Bella oda nem ér elé. Azonban testvére úgy tett, mintha ott sem lenne. Szorosan a faház falánál lassan fellépegetett a lépcsőfokokon, de Jacob megállította őt. A harag egész testén eluralkodott, amiért Bella szóra sem méltatta.

Jacob megragadta őt vállánál fogva, s maga felé fordította. Bella még mindig nem nézett rá.

- Bella! – szólította fel őt dühösen. Bella rettentő lassan felnézett rá, ködös szemeit könnyfátyol fedte el, arca elgyötört volt és megkínzott. Mintha csak most esett volna át egy kínvallatáson. Egész testében remegett, szája résnyire nyitva volt, amin keresztül kapkodta a levegőt. Jacob haragja egy pillanatra eltűnt, s átvette helyét az aggodalom.
Bella hirtelen zihálni kezdett, majd zokogva átölelte Jacobot, és szorosan magához szorította őt. Jacob pillanatnyi meglepődése után értetlenül karolta át Bellát.(…)

Hirtelen ült fel az ágyában, gyorsan kapkodva a levegőt. Megrázta fejét, majd kezeivel megdörzsölte arcát. Egy pillantást vetett az ablakon keresztül a kinti égboltra. A hold sugarai egy-két helyen átszakadva a sűrű felhőzeten ezüstös csillogással vonták be az ablakkeretet. Nem tudta, mennyi idő lehet, de nem is tudott ezzel foglalkozni. Amint rájött, mire is ébredt fel – a hangos sikoltozásra -, s hogy az nem álom volt, ki is ugrott ágyából. Feltépte az ajtót, s a szemközti szoba kilincse felé nyúlt. A folyosó végén megjelent édesanyja. Köntösben, aggódva figyelte őt.

- Menj csak vissza aludni. Majd én megnézem, mi történt – nyugtatta őt, mire az asszony bólintott, majd bizonytalanul megfordult, és elment. Jacob azonnal benyitott Bellához, aki az ágyában forgolódott. Álmodott – tudatosult Jacobban. Bellából újabb sikoly tört fel, miközben összegömbölyödve magához szorította a paplan anyagát. Jacob egy lépéssel az ágy mellett termett, és feltérdelve rá megpróbálta felébreszteni Bellát.

- Bells! – szólítgatta, kezeivel Bella hátát simogatva, majd arcát. Aztán mikor ez nem vált be, megragadta karjánál, és hanyatt fordítva két kezébe vette arcát. – Bella, kérlek ébredj fel – mondta.
Bella lihegve nyitotta ki szemeit, s Jacob tekintetébe nézett.

- Bells, csak rosszat álmodtál. Nyugodj meg, most már itt vagyok – simogatta arcát. Bella sírva bújt Jacobhoz, aki átkarolta őt. (…)


Most már én is kapkodtam a levegőt, ahogy az emlékek a fájdalom sötétségébe taszítottak. Szúrni kezdett a mellkasom, mintha azt a tőrt most megforgatták volna bennem többször is… S tudtam, még nincs vége.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia!!
Örülök hogy itt az új fejezet!
Tetszett hogy más hogy vitted el a történetet és Alice mondta el hogy edward elment és persze ez az őszinte beszélgetés kettőjük között itt volt már az ideje:):)
De vajon mi lesz ezután?Bella vajon megtud majd békélni és Edward??És a másik kérdés Jacob??
Több ötlet van a szemem előtt(amit nem írnék le mert elég hosszú lenne,) kíváncsi vagyok hogy melyik fog megvalósulni:)
Melinda

Anett írta...

Drága Freeb!
Ez szintén nagyon jó feji lett. Nem az a mozgalmas típus, de szép és jó!
Te tudod, hogy most min is megyek keresztül, és hálás vagyok, hogy velem vagy! De hogy még ebben a fejiben is megmutatkozik! :) Te vagy a Legjobb!
"Alice-t elöntötte a fájdalom, mellkasa nehéznek tűnt, mintha egyszeriben ólomsúlyok húznák lefele a mélybe." - Ez a valakinek az elvesztése miatt érzett hiány, űr, ami a személy után maradt. Szépen megfogalmaztad.
Amit én nem értek, az eredeti meg a Te Belládban sem, hogy miért ilyen makacsok, amikor Edward valamiért segíteni akar. Én majdnem kiugranék a bőrömből az ő helyében. Ez nekem magas. Na mindegy...
Jacob...ááááá...most is utálom. Nagyon megviselik Edwardot az emlékei, és ezt direkt csinálja az a bolhazsák! És én komolyan a Bella helyében nagyon helyre tenném. pár napig volt csak távol tőle, ennyi idő alatt sztem nem alakulhat ki az a majdnem szerelem köztük(Bella meg a kutya), mint az eredetiben. Szerintem. Meg itt más is. Szerintem Bellának egyáltalán nem kéne rá így tekintenie, hisz a testvéreként kezeli, vagyis hogy az. Szóval ez furcsa. Hogy hagyja,hogy kínozza élete szerelmét. És biztos, hogy tudja Bella, mit művel az a korcs. Én nem hagynám. Meg már írtam, akkoris amikor Bella megsérült...hát az is a kutya hibája volt.
Utálatom az ebbel kapcsolatban határtalan...bocsi!
Team Edward!!! :):)
Nagyon jó fejezet volt ez...és remélem a későbbiekben is ilyen jó lesz...ahogy ismerlek tutira!!!:)
5**
Szép volt Barátném!!!! :)
Puszi, Szeri!!!!!

Barbee írta...

Emlékképek... a kedvenceim!!! xD Még akkor is, ha ilyen szomorúak:)
Amúgy szia..:D
Kezdeném Alice-szel:) Annyira szeretem őt. Éppen ezért rossz érzés volt elképzelni, hogy mennyire letört, amikor közli Bellával a hírt. :(
Az egy kicsit megrázott, hogy Edward arra gondolt, hogy Alice és Jasper is embervérrel táplálkoznának, ha a Volturihoz csatlakoznának... szeintem nem. Mármint Aro megengedné nekik, hogy kimenjenek vadászni, nem? Elvégre meg akarná őket tartani a "gyűjteményében", és Alice (szerintem) képtelen lenne embervért inni, meg persze Jasper is megállná...
Jacobot most annyira meg tudtam érteni, amiért emlékképekkel bombázta Eddy-t. Megérdemelte. Plusz szerintem teljesen jogosan tudatta vele, mert Edwardnak tudnia kellett, hogy mit tett. Így csak biztosabb lehetett abban, hogy igenis Bella nem igazán tudna nélküle élni. Viszont az, hogy bizalmatlan... azon nevetnem kellett. xD Nagyon mérges lettem rá. Ő hagyta el a szerelmét, és amikor visszajön, és a nő bebizonyítja, hogy mennyire szereti, még féltékenykedik... xD Annyira tipikus férfi... xD
Jake-re visszatérve. Gondolom az emlékképekkel el akarta küldeni Edwardot a francba, nem? Pedig szerintem, ezzel csak még jobban Bella mellé láncolja... öntudatlanul. Oh, és rájöhetett volna, hogy talán mégsem akkora baj, hogy Edward visszatért, mert így Bella újra "emberi".
Még Ephraimra lennék kíváncsi... Jake-ből nem nézem ki, hogy fel is fogja, jó, hogy Eddy visszatért, mert féltékeny, de Ephraim-ből igen. Neki ezt látnia kéne, nem? És ha szereti a lányát, akkor nem áll a boldogsága útjába, mégha vámpír is lesz belőle... Bár gondolom elég pipa lehet rá, mert elvette Bella ártatlanságát...
Nos, és akkor a Volturi... kíváncsi vagyok, hogy hogyan oldod meg... rengeteg dolog jut eszembe, de tuti, hogy valami mást találsz ki... xD
Imádtam ezt a fejeztet! Nagyon várom a következőt. Kíváncsi vagyok, hogy Jake rá támad-e Edwradra (mert még nagyon heves vérmérsékletű), és ha igen, akkor Ephraim lesz-e az, aki megállítja...
Megint fantáziálok<- köszi:D
puszi

Freeb írta...

Sziasztok! :)

Melinda: Szió! Én is. :D Már ideje volt frisselni. :$ Köszi, örülök, hogy tetszett. Nos igen, ez a beszélgetés, vagyis inkább a tartalma most már egyre jobban éleződik a történetben. :) Jó kérdések. ;) És majd lesz is válasz rájuk, lassacskán a fejikből. Szóval előre azért nem árulom el, hogy izgis maradjon. :) Óh, pedig én nagyon kíváncsi lennék azokra az ötletekre! :))) Köszönöm, hogy írtál! :)

Anett: :))) Sziaaa Drága! :)) Tényleg nem mozgalmas... :D De örülök, hogy így gondolod! :) Igyekszem, tudod, bár néha nem úgy jön össze. Ugyan... messze vagyok én attól!
Köszi! :) Hát akkor ezek szerint még valamennyire Bella hű a karakteréhez. :D Mindenki más, minden személyiség különböző. Az egyik nem érti a másikat, de próbálja elfogadni... Jobb esetben. :)
Igen, tudom, hogy most is utálod. :D Ám Barbee-nak is igaza van, hogy akaratán kívül Jacob nagyon is fontos szereplő a történetben.;) Miből gondolod, hogy Bella tudja? Hisz minden gondolatban zajlik le Edward és Jacob között. Hm... szerintem Bella csupán egyféleképp tekint Jacobra, az már más kérdés, hogy Jake esetleg nem. Aham, emlékszem, hogy írtad anno. :) Semmi baj. :D Tudom. :) Hát megpróbálom tartani a szintet. ;) Köszönöm szépen! :))) Szeri, puszi!!!!! :))

Barbee: Nekem is kedvenceim, fura, de azok. :)):D Szeretek ilyeneket írogatni. :) És még nektek is tetszik. :)) Szia! :D Igen, én is szeretem, ám nem tudtam elképzelni, hogy ne ő mondja el Bellának... Hm, ez jó gondolat. Mármint, lehetséges, hogy Aro elég sok mindent megengedne nekik, azért, hogy marasztalja őket. De anno Carlisle-t is mindig át akarták csábítani arra az életmódra. És Jasper már arról tért át a vegára. Nem tudom, lehetséges, hogy pont ezért nem térne rá vissza. :) Ez elgondolkodtató. :D Jaj imádom olvasni a kritikáid. :) Nagyon jó gondolatok. Mint írtam, tényleg Jacobnak azért nagyon is sok, és fontos szerepe van a történetben, ha nem is tudatosan cselekszik benne. :D Jake egyszerűen csak rettentően dühös most Edre, mert tönkre teszi Bellát szerinte. Hát igen, ez lehetséges, bár Edward nem szokott úgy gondolkodni, ahogy azt mindenki elképzeli. :D Ephraim... Nos ő még kérdéses, igen. Felnőtt, máshogy látja a dolgokat, és máshogy gondolkodik, mint a fia. Lehet, hogy ő meglátja a jót is abban, hogy Edward visszajött.
Hát iigen, azért tényleg férfi Ed. :D
Óh, a Volturi csemege még vissza van. ;):D Örülök, hogy sok dolog jutott eszedbe és beindult a fantáziád is, hogy hogyan folytatódat. :))) Én köszönöm, hogy leírtad! :))) Puszi!!!

Principessa írta...

na hello csajszi!
nagyon köszönöm h enyém lett volna a lehetőség, h elolvashassam a fejezetet :D (kb háromszor olvastam el mire eljutott az agyamig, h mi is a fejezet elején az a bevezető szöveg és h miért van kiemelve a nevem, jah és rlem nincs több Heky XDD, mégegyszer köszi)

a fejezet nagyon jó lett!! az emlékképek hát wow! nem semmi, ahogy elkezdted a Jacobos részt, "sötétség honolt" még a hideg is kirázott!!! tök jó lett! kíváncsi vagyok h Edward-nak még milyen emlékképeket fog vetíteni Jacob, meg h ha szembe kerülnek egymással akkor mi lesz? tutti Jacob nagyon de nagyon pipa :D azt már el is felejtettem, h Alicenek kellett elmondani, h Ed elment, hát nem egy kellemes feladat. szegény :( az a rész, láttam magam előtt ahogy Bella leroskad, fuuu, szomorú volt! de most már itt van a hős szerelmes és újra happy and lesz! ohh jut eszembe, milyen lenne egy dupla esküvő a történet végén, miután elintézték a Volturit :D Ed-Bella, Garrat-Kate :D

és ne aggódj, aki szereti a történeted nem fog elpártolni tőled, azért mert ritkábban frissítessz! ha van időd írsz nekünk. XD szóval nyugi! további jó hétvégét!

Freeb írta...

Szia Heky! :)))

Már töröltem is neked. :) Majd megy a mail is. :) És sajnálom, hogy nem tudtál élni a győzelem mámorával. :$ Hát én nem tudok róla, hogy lenne több belőled. :D

Köszönöm, örülök, hogy tetszett! :) Ühüm, pipa, de hát nem véletlenül fejeztem be itt a fejit. ;):D Na igen, de úgy gondoltam Alice áll Bellához a legközelebb, s ő nem is engedné át másnak ezt a dolgot. Szerintem legalábbis. Igen? Én is láttam magam előtt, sőt még mindig ha eszembe jut, akkor azt a részt másképp nem is tudom elképzelni. Hihi, ez még rímelt is. :))) Reméljük az lesz! :) Dupla esküvő? :D Erre még nem gondoltam. ;) :D Köszönöm, ez nagyon jól esett! :) Remélem is, hogy így van! :))) Pusssz!

Névtelen írta...

Drága Freeb!

Nagyon jó,hogy végre volt új fejezet,már nagyon vártam.Nem tudom,de szerintem Edward túl rövid ideig volt távol ahhoz,h ennyire fájjon nekik ez az egész,tudom,hogy őrülten ragaszkodnak egymáshoz,de kissé hiteltelen szerintem.Azonban nagyon tetszenek Edward érzéseinek leírásai,nagyon életszerű és szinte átéljük vele együtt az érzéseit,ezt nagyon szeretem a történetedben.ahj,Jacob ezekkel az emlékfelidézésekkel...nem tudom,valahogy fura.Mennyire kedveled Jacob karakterét?Terveid között szerepel,hogy megújítod a jellemét?Csak mert eddig abszolút nem tűnik fejlődőképesnek.:)
Várom a folytatást,nagyon érdekel,hogy mi fog kisülni ebből:)

Csók:Dena

Freeb írta...

Szia Dena! :))

Bocsánat, hogy csak most jött. :$ Hm, elgondolkodtam ezen a dolgon. A hiteltelen érzelmeken. Én úgy gondolom, de ez csak az én véleményem, hogy akármennyi is legyen az idő, az érzelmeik nem változnak attól még. A szerelem, amit éreznek egymás iránt az idő nem befolyásolja. Amikor Edward elment, és Bella is megtudta ezt, mindketten abban a hitben voltak, hogy soha többé nem látják egymást. Edward is elhatározta magát, és nem is akart tágítani mellőle, csak épp közbeszólt a Volturi. Tehát én nem is érzem hiteltelennek ezért, és ebből a két emlékből nem is igazán lehet megállapítani Bella állapotát. Úgy értem, kiderül belőle, hogy hogyan fogadta a hírt, és hogy miért volt olyan kimerült, amikor a Volturival és a Cullen családdal találkozott. De örülök, hogy azért tetszik a leírás. :)) Nos Jake-kel is vannak még terveim, és nem véletlenül van ez a sok emlékfelidézés. Egyrészt Bella életéről, arról, amiről nem beszélgetnek, és a negatívumokról mind Jacob ad tájékoztatást Edwardnak. Akarattal, vagy anélkül. Másrészt Jake szerintem érdekes karakter, és csak azért nem látni fejlődést még, mert egyszerűen nem rajta van a hangsúly. Hanem Edwardon, Bellán, és az ő kapcsolatuk alakulásáról a családi háttérrel. :) És igen, maaajd lesz az is. ;) De nem biztos, hogy még ebben a regényben. :) Köszönöm szépen, igyekszem a folytival majd. :)

Puszi!

Névtelen írta...

Szia Freeb!
végre újra új fejezetet olvashattunk :D már nagyon kellett a friss...
tudod minidg amikor bekapcsolom a gépem az első oldal amit megnyitok az a freemail utána pedig a te oldalad:D mindig:D szóval már nagyon vártam a frisset:D
és hát nem kellett csalódnom benned. ismét egy remek fejezetet kaptunk Tőled.
visszatértél a megszokott recepthez úgy érzem... egy kis együttlét... egy kis család (gondolok itt Alicere:D) és egy kis Jacob...
igaz még csak emlék formájában de már jelen van.:D már vártam:D
és hát mi más is lenne a reakciója, mint hogy egy emléken keresztül gyötri meg szegény Edwardot :S kis szemét :D de hát ez a karakterhez tartozik.
és erre nem is gondoltam volna hogy így mutatod be Bella álmait. de nagyon jól kijött, jó ötlet volt.:D és azt hiszem ennek itt még nincs vége... lesz itt még kínzás Jacob részéről... már előre sajnálom szegény Edet:S
és Ed gondolat sora is tetszett, ahogy próbálja kitalálni mi lett volna ha mégse jön vissza.. vagy hogy mit csinált Bella amíg nem volt itt. kis féltékeny:D de édes :P
szóval jó lett ez a feji megérte várni rá...
várom a további fejleményeket Jacobbal és az esküvővel kapcsolatban... ja tényleg ezt el is felejtettem mondani hogy mennyire jó volt az esküvőre való utalás:D annyira Ed :P
szóval nagyon tetszett csak így tovább:D
sokpusziiii
Laura

Freeb írta...

Szia Laura! :)))

Óh, ez aranyos,köszönöm! :))) Jó tudni, hogy ennyire várjátok mindig a frisset. És ezért is szégyellem el magam mindig, hogy keveset van... :$
Hát igen, tényleg úgy néz ki. Jó ez a kifejezés "megszokott recept". :)))) jacob nem maradhat el. ;) Tetszik? :) Akkor jó, mert hát igen, nincs vége, lesz még hasonló. Bár majd, ahogy alakul magától. :))) Hm, hát szerintem Edward is csak férfi, aki persze, hogy féltékeny, ha még ráadsul tudja is, mennyire szereti a másik az ő Belláját. :) Köszönöm szépen! :)))) Örülök, hogy tetszett a fejezet, és megérte rá várni! Igyekszem! ;) Sok puszi neked is! :) És ne haragudj, hogy csak most válaszoltam!

Rékaa. írta...

Sziaaa! ((=
Ohh...Freeb nem jutok szóhoz...
Remekül kifejezed a gondolataidat :D
Tetszik a történet..de ezt nem most mondom először! ;)
Nos, igen, Jacob nem akarja feladni... és szét akarja választani őket... de remélem nem fogja őket ;)) De ez csak rajtad múlik! =)
Bellából vámpír lesz? :DD Tudom ezt még nem árulhatod el a történet titokzatossága érdekében! De akkor is furdal a kíváncsiság! ;)
Annyira érdekes, hogy vannak részek, amik utalnak arra hogy ez egy Twilight sztori, viszont Freeb stílusban ;)) Ez roppant egyedivé teszi :)))
A tehetséged határtalan :DD
Sok sikert a következő részekhez, amiket tűkön ülve várok, és minden nap ellenőrzöm, hogy feltetted-e :) Tudom hogy nem megy olyan könnyen, és csak gratulálni tudok ahhoz, amit eddig elértél, nagy akaraterőd van, no és ahogy megfogalmazod a gondolataidat..szuper!
Sok szerencsét! <33
Rékaa.

Freeb írta...

Szia Réka! :))

Köszönöm szépen! :))) Örülök, hogy még mindig tetszik, és nem rontottam el időközben. :D Hát igen, rajtam, de azért fontos az is nekem, hogy mit írtok, mi a véleményetek róla. :)
az nem rossz, mármint, ha furdal a kíváncsiság. Örülök neki, mert akkor úgy néz ki, kicsit izgis a történet. :D:))) Nos, ez még tényleg titok marad, de hát ki tudja, miben követem a könyveket, miben nem. ;)
Óh, ugyan, nem vagyok én annyira tehetséges. Bár rendkívül jól esik a dicséret! :) Köszönöm!
Óh, hát azt még nem sikerült elkezdnem. Amikor neki akartam állni, akkor egyszerűen nem jött az ihlet. Igyekszem írni! Tényleg köszönöm!!! :))) Puszi!

Névtelen írta...

Hali! :D Juj, olyan régen voltam erre. :( Már nagyon hiányoztak Belláék. :'D És ahw.. Megint nagyszerű fejezetet olvashattam. :D Imádom az ilyen visszaemlékezős cuccokat. :D Bocsi, de túl kómás vagyok a kifejtőshöz, mindenesetre a lényeg, hogy imádtam. :D
Üdv.: ewoO

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online