Újdonságok



Sziasztok! Ha találtok valami hibát a sablonban, a bejegyzésekben, kérlek írjátok meg nekem akár kritikában, akár e-mailben, hogy kijavíthassam. Régebbi bejegyzésekben is! Összegeztem a történetek címkéit, amit oldalt megtaláltok. :)
Közvélemény kutatás az új történetről oldalt. :)
(2012.08.19.)

Banner

Generate your flash banner free online


A menthető bannerem oldalt kicsit lejjebb megtaláljátok. :)

2012. június 18., hétfő

22. fejezet - Utolsó nap

Sziasztok! :)

Nos, remélem azért jár erre még valaki, mert meghoztam a fejit. :D Fú, végeztem a vizsgákkal, az idegeim padlón vannak, szóval most már ideje, hogy jöjjön a pihi, a nyár, meg a blogolás, és az írás. :) Már nagyon hiányzik... Ahogy ti is, igaz eltűntem, meg ti is eltűntetek rendesen. :( Szóval mit szóltok a történet alakulásához, ki mire számít a továbbiakban? Az izgalmas részek, azt hiszem még váratnak magukra, de már nem kell annyit várni majd rájuk. :) Ígérni, nem ígérek, de már lesz rá több időm.  Óh, és a fejiben megint van visszaemlékezés... :$ Remélem nem annyira unalmas már nektek, de én élvezem azokat a részeket, és úgy érzem már tényleg a védjegyemmé vált, ahogy egyik barátnőm mondta. :$
És aaaakkor jó olvasást, kommenteket pedig várom. :)  



Egy órával később tértünk vissza Bellával a házba, gyermekeink nélkül. Kedvesem rendkívül nehezen viselte, ezért én megpróbáltam erősnek, nyugodtnak látszani. De tudtam, őt nem verhetem át, ugyanazt érezte, mint én. Mintha kitépték volna lényünk egy részét. Amint beléptem feleségem oldalán szörnyű gondolatokkal találtam szembe magam, és nem akartam elhinni, hogy képes lenne tényleg megtenni.

Mintha megállt volna az idő abban a pillanatban, ahogy Alice tekintete összeakadt az enyémmel.

– Ezt nem gondoltad komolyan, ugye? – kérdeztem halkan. A tudat, hogy Alice el akar hagyni minket, most, amikor a leginkább szükségünk – szükségem – van rá a gyermekeim távollétében, és a Volturi fenyegetettségének viharában, fájdalmas kínnal borította be mellkasomat. Jasper szó nélkül megállt Alice mellett, és lesütötte szemét. Nem akart elmenni, csak követte Alice-t, bárhová is menjen, melyet teljes mértékben meg tudtam érteni. 

– Tudod, hogy igen – felelte rá. Bella értetlenül nézett hol rám, hol testvéremre.

– Kérlek, Alice, ne! – léptem közelebb hozzájuk. – Semmi közünk azokhoz a gyilkosságokhoz, nincs miért ide jönnie a Volturinak – próbáltam meg győzködni, beleértve magamat is.

– Nem lehetünk benne biztosak, Edward – vágott vissza hevesen. – Ha itt maradok, csak még nagyobb bajban leszünk.

Tudtam, csak egyféleképp hathatok rá, és nem bírtam visszafogni magam. Szükségem volt Alice-re, a képességére. Itt kell maradnia!

– Nem hagyhatsz itt, amikor a gyermekeim sincsenek mellettem – suttogtam halkan, Alice egy hangot sem bírt kiadni, ellenben Jasper… Halkan felmordult az érzelmi zsarolás hallatán.

– Edward – kezdett bele, de nem hagytam, hogy befejezze. Bella összefűzte ujjainkat, lélegzete elakadt.

– Sajnálom, Jasper szükségem van most Alice-re. Ha te nem figyeled a jövőt – néztem bele mélyen borostyán szemébe –, honnan tudhatnánk, megússzuk-e? Hogy láthatjuk-e még Renesmeét és Everardot? – Nem akartam ezt tenni vele, de nem létezhettem ebben a pár napban bizonytalanságban, kétségben a jövőt illetően.

– Edward, Szerelmem – szólított meg Bella. – Ne tartóztasd Alice-t, ha menni akar… – ejtette ki nehezen.

– Nem, Bella! Igaza van Edwardnak. Szükségetek van rám – felelte testvérem. Megkönnyebbülten felsóhajtottam, majd megöleltem Alice-t, és a fülébe suttogtam a köszönöm szócskát.

Végszóra jelent meg Zafrina, hogy elkezdjék Bellával a gyakorlást – nem akart megzavarni minket a beszélgetésben, holott most már ő is a családhoz tartozott, s bármikor beleszólhatott volna.


Este Jacob visszatért La Pushból, de nem soká maradt. Jasper elmondott neki minden olyan szempontot, melyre harc során figyelniük kell a farkasoknak – és persze nekünk is –, aztán már ment is. Irigykedve, hosszan néztem utána a hátsó ajtóból, mert ő ott lehet a gyermekeim mellett, míg én nem. Sóhajtva hunytam le szememet, és élveztem feleségem ölelő karját, cirógató ajkát.  

– Visszamegyek gyakorolni – mondta végül, tekintete szomorúan csillant, amikor egy tizedmásodperc erejéig La Push felé pillantott. Visszahúztam magam mellé.

– Ne terheld túl magad – kérleltem.

– Csak azt teszem, amit kell – felelte. – Hogy esélyt adjak magunknak, ha úgy alakulnak a dolgok.

– Nincs semmi rejtegetnivalónk, vagy olyan, amiért bármivel is megbüntethetnének – suttogtam győzködve őt. Elég jól ismertem már Arót Eleazar, és Carlisle gondolataiból, tudtam, hogyan cselekszik. Legalábbis így hittem.

– De mi van, ha találnak valamit? Ha keresnek egy ürügyet, Edward. – Hangja aggodalomtól kétségbeesetten remegett meg. 

– Nincs semmi, mely alapul szolgálhatna egy ürügynek. Se Renesmeéről, se Everardról nem tud senki, Kedvesem.

– Igen, de Aro…

– Csst – hallgattattam el egy csókkal. Nem akartam, hogy kimondja, melytől a legjobban féltem: Aro képességétől. Ajkam sürgetőn falta az övét, egyszerűen nem tudtam betelni vele, úgy éreztem, ki kell mutatnom, mennyire szeretem őt, nehogy kiderüljön, ez az utolsó alkalmam erre.

– Vissza kell mennem… – szakított félbe nehezen –, gyakorolni.

– Szeretlek – sóhajtottam végül.

– Én is szeretlek, Edward – felelte. Pillanatnyi mosolya mögött szomorú fény csillant. 

Nem sokkal Bella távozása után, már Alice látomására figyeltem.

Az éjszaka jótékony sötétséggel borította a várost. Egy pillanatnyi időre a lámpa megvilágította a port angelesi utca nevét hirdető táblát, az esőcseppek zubogását az égből, majd hirtelen kihunyt a fény. Leplet viselő alakok körvonala rajzolódott ki a hold ezüstös homályában, vörös szempár villant a csuklya alól. Aztán lassan felsorakoztak a vezető mögött, egyre többen várták parancsát. Velük szemben egy kisebb csapat újszülött – szemük színe, viselkedésük egyértelművé tette.

– Beszéljetek, ki hozott létre titeket? – szólalt meg a csuklya alól egy ismerős hang. – Ha önként vallotok, megkegyelmezek néhányatoknak. – Szavait mélységes csönd követte. – Jane, Kedvesem intézkedj! – adta ki a parancsot Aro, majd megmutatta arcát a vámpíroknak.
Mellette előrelépett egy alacsony termetű alak, de ami még jobban felkeltette figyelmem, az az újszülöttek vezetőjének arca. Egy századmásodperc erejéig eltűnt álcája, megremegett a szája, de ezt nem düh vezérelte. A következő pillanatban az újszülött összeesett a kíntól, szinte átéreztem fájdalmát visszaemlékezve legutóbbi találkozásomra Jane-nel. Nem soká tartott, míg az egyik vámpír kifutott társai gyűrűjéből, és Aro elé térdepelt.

– Add a kezed! – nyújtotta ki karját. Az újszülött engedelmeskedett, amint az áttetsző kéz megérintette a másikat, Aro lehunyta szemét. Pár másodperc múlva felszisszent, aztán karmazsinvörös szeme megilletődve, és némi elégedettséggel fürkészte az újszülöttet. – Abban a kegyben részesítelek, hogy beállhatsz testőreim közé, és vallhatsz Cullen-ék előtt, hogy a bűnösök megkapják méltó jutalmukat.

– Úgy lesz – bólogatott az újszülött rettegve. Amint Aro döntése elhangzott a többi csuklyás egy szempillantás alatt végzett az újszülött csapattal.  


Remegve ziháltam, sajnáltam az újszülötteket, amiért valaki létrehozta őket, s utána magukra hagyta mindet, de ez pillanatnyilag elenyészett a látomás többi darabkája mellett. A Volturi ide fog jönni, és én nem tudtam, mit jelenthetett az újszülött viselkedése. Hogyan köthető ő Jane-hez? Gondolataimat a zaklatott Alice törte meg.

– Hagynod kellett volna, hogy elmehessek – vádolt meg kétségbeesett dühvel. – Már nincs időm…

–Alice! – szóltam rá, amitől hirtelen megszeppenve elhallgatott. – Ésszerűen kell gondolkodnunk. Észrevetted az újszülöttek vezetőjét? Amikor Aro utasította Jane-t…

– Megremegett a szája – fejezte be Alice. – De mit jelent ez? Ismeri Jane-t?

– Meglehet, csak nem értem, hogy mi köze lenne egy újszülött csapathoz. – Összehúzott szemöldökkel néztem testvéremre. – Ugyan, miért tette volna?

– Azt nem tudom, de véletlen lenne, hogy csak most láttam erről valamit, amikor már itt vannak Forks közelében? – tette fel a kérdést halkan, s idegesen járkált. Még Jazz sem tudta lecsillapítani. Felálltam, és elkaptam, hogy nézzen rám.

 – Mi van, ha azért csinálta, hogy kijátsszon téged? – suttogtam. – Ismerte a képességed, tudhatta, hogyan működik. Jane-nek valami köze van az újszülöttekhez – jelentettem ki. Ebben teljesen biztos voltam, de egyszerűen nem jöttem rá arra, mégis mi – ahogy Jasper és Alice sem. 

– Meg akarnak büntetni minket, Edward. Valamiért, amit nem is követtünk el – felelte Alice, kicsi teste remegett a félelemtől. Félt, hogy elveszíti a családját.

– Ne félj, kitalálunk valamit – húztam magamhoz, és szorosan átöleltem. Hirtelen örömujjongás törte meg a ránk telepedett sötét csöndet: Bella és Zafrina jókedvűen suhantak be hozzánk, hogy elújságolják a nagy hírt.

– Mi történt? – kérdezte Kedvesem zavarodottan. Elengedtem Alice-t, és ránéztem Bellára.

– A Volturi idejön – feleltem. Bella lélegzete elakadt egy másodpercig.

– Akkor tovább kell gyakorolnunk – mondta dermedten. – Mikor érnek ide?

– Nem tudom… Talán holnap – motyogta Alice.

– Addig gyakorlunk, amíg ide nem érnek – fordult Bella az ajtó fele, de elkaptam a karját.

– Már az is nagy teljesítmény, hogy ki tudod terjeszteni Zafrínára. Ne hajszold magad túl, kifáradsz – aggodalmaskodtam. Ő csak megsimította az arcomat.

– Nem várhatod el tőlem, Edward, hogy ilyen képességgel csak nézzem, ahogy a Volturi megkínozza a családom – suttogta, szeme fájdalmasan csillant meg.

– Én pedig nem tudnám elviselni, ha Aro gárdája közt kellene látnom utolsó perceimben – fogtam két tenyerem közé arcát.

– Nem én kellek neki, nem akarlak… – vágott vissza Bella.

Annyira féltettem őt, a családomat, ő pedig azt hiszi én túlélném Aro testőreként. Mennyire tévedett! – Nekem nem veszi hasznomat Aro, de neked… – hüvelykujjammal simogattam arcának selymes bőrét. – Téged akarhat a legjobban – suttogtam.  

– És Alice-t – felelte. – Ezért kell megvédenem titeket, mert képes vagyok rá. Hinnem kell…

Lemondóan sóhajtottam, majd egy csókot adtam ajkaira, aztán hagytam, hogy Zafrinával folytassák a gyakorlást. Addig én Carlisle-lal, Jasperrel, Alice-szel és Emmett-tel próbáltam kitalálni a látomás részleteiben rejlő igazságokat. 



Este Jacob ismét visszatért, s miután informáltuk őt az új helyzetről, azonnal visszaindult La Pushba, hogy értesítse Ephraimot és a falkát. Tehetetlennek éreztem magam, így a nappaliban néztem Bellát és Zafrinát. Emmett és Rose elvonultak, ahogy Alice és Jasper is, csak Carlisle és Esme ült mellettem a kanapén. Figyeltem feleségemet, ahogyan összeráncolt homlokkal összpontosított, elrévedve eszembe jutott első találkozásunk. A hét éves kislány csodálkozó, ijedt arca, ahogy felém közelített.

Aztán figyelmem hirtelen másra összpontosult, mikor megláttam mit – vagyis inkább kit – állt körül a három férfi. A nő halott teste mellett egy kislány sírdogált. Csapzott, hosszú, barna haja eltakarta arcát, csak hallottam pityergését. Lemerevedtem ettől a látványtól. Az oly édes illat, ami keveredett a gyilkosok szagával most elárasztotta orrlyukaimat.  

Ez a pici embergyerek… neki van olyan különleges… a legédesebb vére a világon. A kislány felnézett rám – hatalmas, csokoládébarna szemeit belefúrta az enyéimbe. Minden gondolatom, hogy az ő vérét meg kell ízlelnem, egyszeriben elpárolgott. Testem még ugyanolyan állapotban volt, de agyam már elzárkózott ettől a képtől. A gyermek szemeiben semmi nyoma nem volt a félelemnek, pedig még csak hét éves lehetett. Ügyetlenül felállt anyja mellől, s elindult felém. Kis kezeit felém nyújtotta. Azonnal hátráltam egy lépést. Mi járhat most a fejében, amiért hozzám akar érni? Megpróbáltam olvasni a gondolataiban, de… de nem tudtam. Ettől megint ledermedten. Eddig minden ember fejébe beleláttam, szinte nyitott könyvek voltak számomra. Most meg, mintha falba ütköznék. Semmit… az ég világon semmit sem hallottam. A kislány megállt.

- Mi vagy te? – kérdezte gyermeki éleslátásával. Nem tudtam mit mondani. Egy gyilkos? Egy vámpír, mint a mesékben? Így is elég volt számára a sokk, ami anyja halálával köszöntött rá, nem akartam még inkább megijeszteni. Szemeit megtörölte kis ökleivel, hogy könnyei ne akadályozzák szemlélődésében. Egyszerre csak az egyiket, mintha attól félne, hogy mire kinyitja szemeit, eltűnök. Az ő szemében nem voltam szörnyeteg, csak egy megmentő. Aki megmentette őt a három férfitól. Nem tudtam elhinni, hogy ő nem látja veszélyes énemet, ami bármelyik pillanatban megadva magát belsőjének… rátámad. Alaposan megnézte arcomat, talán, hogy mindörökre belevésse emlékezetébe, ami úgysem lehetséges. Az emberi emlékek egy idő után elhalványulnak.


– Edward – kérlelt Bella, de csak többszöri megszólítására zökkentem ki az emlékből.

– Igen, Mrs. Cullen? – mosolyogtam rá, majd tekintetemmel végigsimogattam karcsú, kecses testét, amint rájöttem, hogy a holnap lesz valószínűleg az utolsó. Bella enyhén beleremegett pillantásomba, amit egy még szélesebb vigyorral nyugtáztam.

– Ne nézz, kérlek, mert nem tudok… összpontosítani – bökte ki végül nehezen. Carlisle halkan kuncogott, Esme pedig enyhén oldalba bökte.

– Nekem van egy nagyon jó ötletem a megoldásra – álltam fel, és léptem feleségemhez, majd átkarolva derekát magamhoz húztam.

– Nem – jelentette ki azonnal. – Most a gyakorlás a legfontosabb. – Szigorú tekintete azonnal lágyulni kezdett, amint a tenyerem lejjebb csúszott derekáról.

– Önző vagyok, de veled akarok lenni – suttogtam fülébe, majd egy apró puszit is adtam rá, mely tettem kicsalt Kedvesemből egy halk sóhajt.

Elhúzódtam tőle, aztán vigyorogva húzni kezdtem az emelet felé, ő lesütött szemmel hagyta, hogy vezessem. Vetettem egy pillantást Carlisle-ra, aki mosolyogva figyelt bennünk, majd a lépcsőn felfelé már átkarolva Bella derekát gyorsabb mozgásra ösztönöztem. Amint becsuktam magunk után az ajtót, magamhoz rántottam, és szenvedélyesen megcsókoltam. Bella a pillanatnyi meglepődése után azonnal beletúrt a hajamba, míg tenyerem elkalandozott testén, végigsimítva hosszú combját. A mozdulat végén felhúztam az oldalamhoz, aztán két tenyeremet rásimítottam fenekére, ő ösztönösen ugrott, s lábait derekam köré fonta. Az ágy felé lépkedtem vele, aztán finoman lefektettem rá, és elhúzódva felálltam. Ki akartam élvezni a percet, testének minden részletét újból bele akartam vésni elmémbe – nem mintha elfelejthetném.

Halványan elmosolyodtam, amikor Bella megsimította lábával a belső combomat. Kihívóan nézve rám elkezdte kigombolni a blúzát, csak a harmadik gombig bírtam, a következő századmásodpercben felette feküdtem, de Bella gyorsan változtatott testhelyzetünkön. Lovagló ülésbe helyezkedett, és tovább kínzott a lassú gombolgatással, amikor hozzá akartam érni, ő egyszerűen lefogta a két csuklómat az ágyon. Sajnos még erősebbnek bizonyult nálam, fiatalsága miatt. Így csak néztem a blúz alól kilátszó selymes, csipkés melltartót, melytől lentebbi ékességem feléledve fájón lüktetett, s kezdett megőrjíteni.

Nem bírtam volna soká, ki kellett hát találnom valamit. Elvigyorodva megmozgattam a csípőmet, Bellából előtört egy kéjes sóhaj, s engedett csuklóm szorításán. Persze azonnal kihasználtam az alkalmat, és egy erőteljes mozdulattal fellöktem magunkat, egyenesen a szemközti falhoz. Az erőnktől az megrepedt, és Bella alakja kirajzolódott benne. Halkan felröhögtem, aztán lazán, gyors kézzel szétszakítottam feleségem blúzát – hallottam a gyönge anyag reccsenését. A melltartót sem kíméltem, mély morgás közepette a fogammal téptem szét. Bella felnyögött, miközben csókokkal hintettem a nyakát, majd lejjebb haladva a rózsaszín bimbókat kényeztettem. Csak pár percig élvezte, aztán kezeivel ösztökélt a továbbhaladásra – örömmel teljesítettem.

Mikor legérzékenyebb pontján cirógattam, hangos nyögésekkel adta tudtomra, mennyire élvezte. Hirtelen a szájára nyomta tenyerét, amin csak mosolyogtam.

– Az nem elég jó módszer, Kedvesem – duruzsoltam a száján, miután felálltam. Hirtelen megfordítottam őt, két kezét oldalt feltoltam a falra, majd végigsimítva karját végül elsöpörtem a haját a nyakából. Hátulról csókoltam a hajlatba, de tenyeremet előrecsúsztattam lapos hasára, majd ismét kényeztetni kezdtem lába között. Nyögdécselései, sóhajai csak még inkább szították bennem a vágyat, és egyre keményebben nyomtam ölemet fenekéhez. 

– El akarsz… hallgattatni? – zihálta halkan.

– Ó, semmi esetre sem – suttogtam fülébe. – Inkább az ellenkezője – vigyorodtam el, miközben hirtelen a szoknyájától is megszabadítottam, harisnyáját pedig élvezettel szakítottam le róla cafatokban, hogy végre hozzáférjek porcelán bőréhez. A saját nadrágommal sem vacakoltam, aztán egyszerre sóhajtottunk fel, amikor beléhatoltam. 


Pá perc múlva Bella zihálva fordult meg ölelésemben, majd mélyen belenézett a szemembe.

– Az elmaradt nászéjszakánk? – suttogta a kérdést. Félmosolyra húztam a szám.

– Talán az is benne volt – feleltem arcát simogatva. Nem tudtam, mit hoz a holnap, vagy inkább már a ma, de ebben a pillanatban csak arra gondoltam, muszáj élnünk. Legfőképp neki élnie kell, hogy felnevelje Renesmeét és Everardot.

– Szeretlek – fogtam két tenyerem közé arcát, majd kétségbeesetten megcsókoltam. Azt akartam, hogy tudja, csak ő és gyermekeink jelentik nekem a Mindenséget, a létet. Annyi hibát követtem el az életem során, annyi bűnt, melyből ő mutatott kiutat. Nélküle már a pokol bugyraiban égnék.

– Én is szeretlek, Edward – felelte rá Bella. – Meg szeretnék mutatni neked valamit – húzott az ágy felé, majd leültetett magával szemben. Közelebb húzódott hozzám, két lábát elhelyezte két oldalt, hogy még inkább hozzám férkőzzön. Felhúztam szemöldököm, mire felnevetett.

– Ezt már láttam – vigyorogtam, mire játékosan karon csapott. – Au – szisszentem fel. Még mindig nem volt tudatában erejének.

– Ezt most megérdemelted – jelentette ki, bűnbánóan nézett rám. – Ah… – sóhajtotta, aztán szenvedélyesen megcsókolt, csak pár perc múlva húzódott el. – Nem hagyod, hogy megmutassam – szusszantott mérgesen.

Halkan felhorkantam. – Még hogy én.

– Ne mozgolódj, nem biztos, hogy sikerülni fog – mondta figyelmen kívül hagyva mondatom, majd két tenyerét az arcomra fektette és lehunyta szemét. Nem tudtam, mit akarhatott kipróbálni, de kíváncsian figyeltem arca rezdülését az összpontosítás közepette. Összeráncolta a homlokát, összeszorította a száját, melyet szívesen megsimítottam volna, de szem előtt tartottam kérését.

Hirtelen temérdek emlék futott át elmémen, tekintetem elől eltűnt Bella, s annyira figyeltem, hogy csak érintését érzékeltem. Először homályos, de kivehető képek kavarogtak előttem, saját magamat láttam, vértől pirosló szájjal, kíváncsi érzéssel… aztán egészen másfajta érzelem járt át, mely párosult egy emlékkel, mikor a kórházban bekötöttem Bella csuklóját… szikrázó napsütésben láttam viszont magamat, körülöttem fehér hó csillogott… erőteljes vágy csapott fejbe a következő képpel, amikor először próbáltam ki tűrőképességem határát… a kórházi ablak előtt álltunk, cirógatta tarkómat, s végigsimította mellkasomat… Jane, majd az én arcom…  amikor öltönyben vártam rá, hogy végre a feleségem legyen… a legutolsó emlék volt a legtisztább: már nem emberi szemekkel, átváltozása utáni első alkalom, mikor meglátta arcomat.

Képtelen voltam tovább nézni így, az érzések, melyek elárasztották testemet felszínre akartak törni. Hevesen szájon csókoltam feleségemet, mire a képek, s érzések azonnal eltűntek elmémből.

– Ezt hogyan csináltad? – ámultam el csodálattal. Eddig egyszer sem hallhattam meg a gondolatait, nem láthattam az emlékeit, hányszor szerettem volna tudni, mi játszódik le elméjében! Most pedig megadta nekem ezt a lehetőséget, megmutatta nekem, mennyire szerelmes belém. Egyszerűen nem tudtam betelni az érzésekkel, újra, s újra megcsókoltam. 

Bella elhúzódva nevetgélt. – Most már láthatod, mennyire szeretlek – mondta. – Hogy csináltam? – kérdezte mosolyogva. – Kiterjesztettem a pajzsomat rád. Nem hittem, hogy sikerülni fog, de… Annyira meg akartam mutatni neked, mit éreztem ezen alkalmakkor.

– Te vagy a legkülönlegesebb – suttogtam gyöngéden. – Kérlek, mutass még!

– De akkor ne szakítsd meg, mert még nagyon kell összpontosítanom.

– Úgy lesz – biztosítottam róla, és puszit nyomtam ajkára. Hirtelen ledermedtem Alice látomásán, s Bella rémülten dőlt hátra, hogy szemügyre vehesse arcomat.

– Mi a baj?

– Jön a Volturi – mélyesztettem tekintetem a karmazsinvörösbe.

– Mi… mikor? – kérdezte Bella ijedten.

– Most indultak Port Angelesből, de nem akarnak sietni. Reggelre ideérnek, mire felkel a nap – feleltem. – Menjünk a nappaliba, beszélnünk kell.

A család összegyűlt a nappaliban, hogy átvegyük a tervet. Bella telefonált Ephraiméknak, akik egy órára rá körbevették a házat. Miután átbeszéltük Ephraimmal a tervet, Bella és én a gyermekeink felől kérdeztük őt. Ő megnyugtatott minket – legalábbis próbálkozott –, hogy minden rendben van velük, s ne féltsük őket, jó helyen vannak, jól érzik magukat a nagymamájukkal. Ettől függetlenül még mindig aggódtunk, mely addig nem is fog elmúlni, míg mi meg nem szűnünk létezni.

– Levi, küldj két farkast, hogy figyeljék a környéket. Amikor közelednek a vámpírok jöjjenek vissza értesíteni – adta ki a parancsot Ephraim. Levi Uley biccentett, majd a hátsó udvaron átváltozott, és teljesítette az Alfa utasítását.

– Sajnálom, Ephraim – szólaltam meg, hallva gondolatait. Én akarnám a legjobban, hogy kihagyhassam ebből a feleségemet, vagy az egész családomat. Ha megelégedne Aro egyedül velem, nem tenném ki egyiküket sem ennek. De… neki nem én kellek, tehetségem szemernyit sem ér Arónak Alice vagy Belláé mellett. Kedvesem érdeklődve, és mérgesen nézett ránk, mert nem értette, mire mondtam. 

– Nem szeretem, amikor így… beszéltek egymással – jelentette ki. 

– Csak aggódom miattad, Drágám – húzta magához Ephraim.

– Valószínűbb, hogy… másnak esi baja, nem nekem, apa – ellenkezett Bella, s feszülten vettem tudomásul, hogy igazat kell neki adnom – persze csak magamban. Bella pajzsa eddig mind Jane, mind Aro tehetségét kivédte, több az esélye annak, hogy így van Chelsea és Demetri képességével is. Egy valamitől féltem, Eleazar gondolataiból ismerve Arót, nem a különlegeseket fogja támadni…

– Nem lesz baj – nyugtattam. 

– Ha nem sikerül Zafrinát megvédenem, akkor… – fordult felém Bella.

– De sikerülni fog. Bízok benned – válaszolt helyettem Zafrina. Feleségem halványan elmosolyodott.
Az ezernyi gondolat között aztán felcsendült egy távolabbi, veszedelmesebb.

– Ephraim – hívtam fel figyelmét Uleyra, aki a ház hátsó ajtajánál állt meg. – Forks határában vannak – jelentettem a farkas gondolatát. – Sorakozzatok fel a ház körüli réten, bújjatok el. Ide jönnek – értesítettem őket az újabb látomásról, mire Ephraim bólintott Uleynek, hogy teljesítse a hallottakat.

– Nos, akkor várjuk őket illendően – állt fel Carlisle Esme mellől, majd az ajtó felé vette az irányt. Anyám belecsúsztatta tenyerét a kezébe, és összefonva ujjaikat követte apámat. Ephraim még egyszer megölelte Bellát, majd átváltozva beállt Levi Uleyjal falkája élére. Carlisle mellé húzódtam, míg másik oldalára Jasper és Emmett. Mögöttünk csupán egy lépésnyire Bella, Zafrina, Alice, Rose és Esme. Feleségem Zafrinával az oldalán, minél közelebb egymáshoz középen várakoztak.

12 megjegyzés:

Gere Zsolt írta...

Szia!
Végre új fejezet! Még mindig csak felvezető, de azért már más kaliber volt mint az előző. Elég döbbenetes változást mutat Edward az életszemléletében, meg talán az önértékelésében. Az eredeti Twilightban a szemszög miatt ezt soha nem tudtuk meg, nagyon jól leírtad az érzéseit, gondolatait.
Sok érdemleges dolgot nem tudok írni, majd a következőben ha beindulnak az események :)Ettől függetlenül természetesen tetszett a fejezet.
Kb hány fejezetet tervezel még?

Freeb írta...

Szia! :)

Nem semmi vagy, nem sokkal rá, hogy felrakom a fejit, te itt vagy. :))) Mivel érdemeltem ki egy ilyen olvasót? :D
Igen, megint ilyenre sikeredett, pedig nem akartam így elhúzni, remélem azért nem lett túl unalmas ez a két rész. :$
Juj, amikor először olvastam, mármint ezt a döbbenetes változást Edward szemléletében, komolyan azt hittem, valami rossz, vagy inkább negatívum fogja követni. De kellemesen csalódtam. :) Ezek szerint akkor még hű maradtam Edwardhoz? ;) Igen, egyébként én is csak akkor szembesültem ezzel a hogy is mondjam "problematikával" (mert igazán nem volt az), amikor eljutottam ide. Örülök, hogy sikerült átadnom az érzéseit, gondolatait.
Hát igen, nem is lehet sok mindent mondani a fejiről, azt hiszem kiestem kicsit a ritmusomból, vissza kell rázódnom, mert nem érzem úgy, hogy nagyon szuper feji lett. Bár... ez általában így szokott lenni. XD Jó, abbahagytam, majd igyekszem a kövi fejivel.
Öhm, igazából mit írtam, nem terveztem, hogy ennyire elhúzom, csak így jött, tehát talán még 1-3 feji lehetséges. Még nem tudom, hogyan fogom befejezni, attól is függ. :)
Nagyon jól esik, és köszönöm gee, hogy írtál véleményt, és nem tűntél el. :))

Gere Zsolt írta...

Ezen vitatkozhatunk, hogy érdem e a jelenlétem vagy sem :D :D Mindig akkor tévedek fel, amikor frissítesz...ez a világ rendje. :)
Pozitívan értettem az Edwardos részt persze. Ha a hűség alatt a saját Edwardodra gondoltál, akkor igen hű vagy, ha a meyerihez azt nem tudom, mivel nem emlékszek, hogy lettek volna érzelemnyilvánításai az eredetiben.
Csaaaaak 3? :( Gyorsan gondolkozz, akkor valami másik történeten, de a legjobb lenne ennek a folytatása :D
Semmi probléma a ritmusoddal és nem is hiszem, hogy kiestél bármiből is, az ilyen átvezetést így lehet megírni.
Amíg ilyen történetet írsz nem hiszem, hogy eltűnök :)

Freeb írta...

Óh, hehe, nem ismersz még, velem nem jó vitatkozni. Poén ezt facen láttam, de nálam igaznak bizonyult: "Ne vitatkozz egy mérnökkel, mert rá fogsz jönni, hogy ő élvezi." :D Valami hasonló, de a lényeg benne van. ;) :D
Ezen jót vigyorogtam, ilyen világrend nem is rossz akkor. :)
Hm... azt hiszem picit mindkettőre értettem. Azért voltak Edwardnak érzelemnyilvánításai, főleg a Volturi megjelenésekor. De változott már az én Edwardom, tehát az gondolom jó, ha hű maradtam hozzá. :D
Nos, egy olyan folytatás is már szóba jött, ahol a gyerekek lennének a középpontban, de még nem tudom, ha végeztem ezzel, mi lesz.
:) köszönöm, ennek nagyon örülök! És ha azt mondom, hogy egy saját történet feltöltésén gondolkodtam? :$

Gere Zsolt írta...

Nem volt ez vita tárgya, mert nekem van igazam!! :D
Régen olvastam már a BD-t, szóval már nem emlékszem pontosan :S
Ha elmeséled nagy vonalakban miről szólna a történet, mármint a saját, akkor meg is mondom rögtön :D Amúgy biztos elolvasnám!

Freeb írta...

Haha, ezen jót nevettem. Hiszed te, hogy igazad van. ;)
Nem gond, csak mondtam. :)
Szerintem egyszerűbb, ha elolvasod itten jobb oldalt, e fölött nem sokkal van egy olyan, hogy Saját regény ajánló. De inkább tartalom. Krisz szerint jó. :D;) Am örülök, hogy azt is elolvasnád. :)))

Gere Zsolt írta...

Nem hiszem, tudom!!!!!! :)
Elolvastam a részleteket is és az ajánlót is. Érdekesnek ígérkezik. Tulajdonképpen ez már egy megírt történet vagy csak gondolatszinten létezik egyenlőre?
Szívesen olvasnék már valami újat ismét, ha könyv formában olvasnák már minden általam kedvelt történet kötete rongyos lenne :S Kínomban már angolul olvastam az utóbbi időben.

Freeb írta...

De én jobban tudom, hogy nincs igazad :D
Köszi! :) Ez mondhatni már egy megírt történet, bár még olvasás és javítás szintjén van, csak eddig ugye nem volt időm rá.
:) Na igen, szereti az ember újraolvasni a kedvenceit, de az újra is fáj a foga. :D Hm, akkor tényleg kell valami új neked. :) De még befejezem a Halhatatlant, utána elkezdem feltölteni azt a történetem. Remélem addig eljutok a javítással jó pár fejezetig. :)

Gere Zsolt írta...

Több mint tökéletes, legalább nem sokat kell várni a frissre :D Várom már az új fejezetet és a következő történetet is :)

Freeb írta...

:D Ennek örülök.
oké, igyekszem. :)

Ati írta...

Hali!
:) Váó hát itt vagy:)Nagyon élveztem a sorokat:) Persze eléggé hogy is mondjam gyászos a hangulat de akkor is :) Nagyon izgalmas :D Huhh mik lehetnek a kérdésekre a válaszok?:s Annyira várom már a folytatást:D Bella és Edward iszonyúan aranyosak és hmmm :D Nem is tudom szenvedélyesek?:D igen... :D Imádom őket na:) Hmm Bella nagyon ügyes de ez még nem lesz elég szerintem bár a féltés itt is meg fogja sokszorozni az erejét remélhetőleg :) Annyira kíváncsi vagyok hogy mi lesz:) Kösziiiiiiiii

Freeb írta...

Szia! :)

Itt ám. ;) Örülök, hogy élvezted, de tényleg! :) Igen, az, de most raktam fel a fejit, ott már kiderülnek a dolgok. Köszi!
Nos, hát remélem tetszeni fog azért a kövi feji... :D
Én köszönöm! :)

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online