Újdonságok



Sziasztok! Ha találtok valami hibát a sablonban, a bejegyzésekben, kérlek írjátok meg nekem akár kritikában, akár e-mailben, hogy kijavíthassam. Régebbi bejegyzésekben is! Összegeztem a történetek címkéit, amit oldalt megtaláltok. :)
Közvélemény kutatás az új történetről oldalt. :)
(2012.08.19.)

Banner

Generate your flash banner free online


A menthető bannerem oldalt kicsit lejjebb megtaláljátok. :)

2010. február 3., szerda

23. fejezet - Látogató

Sziasztok! :))) Elnézést kérek, hogy csak tegnap válaszoltam a kritikákra, és a fejit is csak most rakom fel. Most kerültem a gép elé... Sajnos. No, de most meghoztam nektek a fejit, kicsit előbb, mint máskor, remélem értékelitek majd azért! :))) És nagyon szépen köszönöm a támogatátosokat, a véleményeiteket, az össe megnyilvánulást részetekről bármilyen formában! Sokat jelent nekem! Aztán hajrá a kritikákkal, mert újabb győztest hirdetek a kövi feji előtt! :)Puszi! :)

- Muszáj, Edward! Láttam valamit… - mondta ijedten. – B… Bella veszélyben van, Tanyával együtt… - Egy pillanatig nem találtam a hangom. Már hogy lehetnének veszélyben, én ezt most nem értettem. Elmém gondolkodni akart, de egyszerűen nem jutott eszembe semmi sem.

- Alice? Miről beszélsz? – nyögtem ki.

- Tanya… Tanya találkozik Bellával az erdőben, hogy beszéljen vele – kezdte idegesen. – Ha… Ha Tanya nem dönti ezt el, talán nem is látom, hogy jönnek...

- Alice a lényeget, kérlek – vágtam közbe, mert már úgy éreztem, hogy megőrülök a tudatlanságtól.

- A Volturi… ide tart… - a telefon kihullott kezeimből. A hír teljesen sokkolt, s mély kétségbeesésbe, értetlenségbe húzott. Miért jön a Volturi? Megtudták volna… ?
Értesültek Bella kilétéről, hogy mit tud a vámpírokról? De honnan? Agyamon átfutott egy szörnyű gondolat, de amilyen gyorsan eszembe jutott, olyan irammal is űztem ki. Az lehetetlenség – győzködtem magam. A legfontosabb most az volt, hogy megtudjam, mikor érkeznek, hogy hova, és hogyan tudnám Bellát és Tanyát biztonságba helyezni. Egy villanásnyi idő alatt kaptam ismét kezembe a kagylót.

- Alice! Mikor érkeznek, és hova? Mondj el mindent – utasítottam gyorsan.

- Nem láttam pontosan. Zavaros volt, és sötétség uralkodott a látomásomban. Tanyát láttam, és Bellát… talán egy erdőben. Valószínűleg a mi erdőnkben. Láttam, ahogy Tanya Bella elé áll, ahogy megvillant egy vörös szempár a fák között. Carlisle azt mondta, Demetri volt az… - halt el hangja.

- Demetri? Ő ki? És mikor? – kérdeztem dühödten.

- Most… Azonnal gyere vissza. Demetri egy nyomkövető. Mindenkit megtalál, bárhol is legyen… Jasper és a többiek már elmentek keresni Tanyáékat, de nem tudom biztosan, melyik erdőben vannak, vagy hol. Talán tudod követni Tanya illatát – mondta Alice ijedten. – Kérlek, siess - könyörgött.

- Már indulok – feszültem meg. Nyomkövető… Esélyünk sincs ellene. Majd a telefon helyére rakásával nem is törődve az ajtó felé vettem az irányt. Egy kar fonódott az enyémre megállásra késztetve.

- Edward! Mi is megyünk. Tanyáról van szó – keményedtek meg Eleazar arcvonásai. – És Belláról.

 - Sajnálom, hogy… belekeveredtetek… - mondtam őszintén, de jól esett, hogy ezzel az egyetlen szóval a végén tudomásomra adta, hogy velünk vannak. Mellettünk állnak, még ha a legfőbb célja is Tanya biztonsága.

- Nem a te hibád – szorította meg biztatóan karomat. - Induljunk. – A Denali klánnal aztán kiléptünk a házból, s elindultunk megkeresni Tanya illatát. Mivel nem olyan rég ment el, s a szagokból meg tudtuk állapítani, melyik frissebb, gond nélkül követtük nyomát. Mindvégig azon gondolkodtam, Tanya hogy kapcsolódik Alice látomásához, de legfőképp Bellához, és a Volturihoz. Nem akartam azt hinni, hogy Tanyának köze lenne hozzájuk. Nem! A barátom, ezt sosem tenné velem. Legalább is ezt akartam hinni. Azonban a gondolat csak azért is visszatért, s gyökeret eresztett elmém kétségbeesett, terméketlen földjében. Miért tette volna Tanya? Semmi oka nem volt rá. Vagy… Ugyan, azért mert visszautasítom folyton, nem tenne ilyet velem. Sem a családommal, hisz így őket is veszélybe sodorná, sőt még Eleazarékat is. Értelmetlenségeket hordtam össze magamban, amikről tudtam, hogy bolondságok. Egyszerűen csupán nem tudtam gondolkodni, csak is egy valaki lebegett szemeim előtt. Féltem, hogy későn érek oda, hogy… Hogy már csak élettelen testét tarthatom ismét karjaimban. Az érzés, hogy elveszítem olyan erővel söpört végig testemen, hogy szinte fizikai fájdalmat okozott. Vagy csak képzeltem, lényegtelen volt most.

Végigborzongatta egész testemet ez a kép. Őrjítő volt, és dühítő… Mit tettem? Én… Én azt akartam, hogy boldog legyen, hogy ne kelljen félnie semmitől. De leginkább a vámpíroktól nem. Boldogan éljen akárki mellett, akit csak… teljes szívéből szeret. És most már lehetséges, hogy nem is… Nem bírtam kimondani azt a szörnyű szót, amivel elmém félelemben tartott. Miért nem vigyázott rá Jacob? Miért engedte őt el maga mellől? Azt hittem majd mellette biztonságban lesz, hogy képes vigyázni rá, hisz a nyomorult emlék is ezt sejtette. De nem! Gondolkodnom kellett. El kellett terelnem a figyelmem erről a kínzó képről, amiben a szerelmem a Volturi kezében van.

Alice nem látta pontosan, melyik erdőben vannak. Az Olympic Park pedig túl nagy, hogy átfésüljük, s úgy is valahol közel Forkshoz, La Pushoz kell, hogy legyenek. Hisz a szerelmemet apja biztosan nem engedi el sehova sem - ami nem jelent persze semmit -, de ha el is szökött otthonról, ami nem az első alkalom lenne, akkor messze nem juthatott egyedül. La Pushba pedig Tanya nem mehetett be a szövetségünk és a farkasok jelenléte miatt. Valahol a köztes megoldás kell nekem. Közel La Push-hoz, egy erdőben. Talán messze a házunktól, de ott abban az erdőben. Hisz máshol hol? Az Olympic túl messze van, nem jutna oda el.

- Maradjatok a közelben, de ne tegyetek semmit – kértem Eleazart, mielőtt lehagytam futásban a többi Denalit - de ez csak részben zavarta őket -, így szinte egyedül tettem meg az utat Forksig, s a közeli erdőbe. Tudták, hogy gyorsabb vagyok, ha pedig előbb érek oda, Tanyáék már nincsenek egyedül a Volturival. Egyre erősebben éreztem Tanya illatát, ahogy közeledtem a Forks melletti kis erdőbe, a szagok keveredtek, s immár három új, eddig nem érzett vámpír nyomát is észleltem. Iszonyatos düh lett úrrá rajtam, amikor aztán végre megláttam őket. A félelem mintha nem is lett volna, elárasztották elmémet a gondolatok. A düh elködösítette őket, de megpróbáltam józanul szemlélni. Mit teszek, majd ha ott állok a Volturi előtt? Senkinek az életét nem akarom kockára tenni egy heves tettemmel. Vissza kell fognom magam.

Alig bírtam türtőztetni magam, ahogy megláttam őt. Csokoládébarna szemei teli voltak félelemmel, s mégis valami csillogás is volt bennük. Mintha nem akarna hinni a szemeinek, mintha reménykedne valamiben, ami csak ott lapul a felszín alatt, hogy kitörhessen egy pillanat alatt. Egy másodpercre megtorpantam akaratlanul is. Hogy újra láthatom, épségben a földi mennyország egy részével volt talán egyenlő. Bár nem volt viszonyítási alapom, hihetetlen érzés volt. Az izmaim feszülten vártak, hogy végre használjam is őket, de nem bírtam mozdulni. A mellkasomban a szúró fájdalom majd szétszakított. Nem hittem volna, hogy ismét fogom őt látni…

Tanya védelmezően állt előtte, családom pedig mellettük védekező állásban. Carlisle állt legelöl, hogy bármiféle erőszak nélkül oldják meg a helyzetet, előtte pedig három alak magasodott, Demetri, Felix és kettejük közt Jane. Apám gondolataiból mindent kiolvastam róluk, ami nekem is nyújtott némi információt a Volturiról. A három ősvámpír testőrségébe tartoznak, két rendkívüli képességgel megáldott vámpír.

Harmadikuk csupán testi fölénnyel megáldottsága miatt jött velük. Elfintorodtam, ahogy elkaptam gonosz, vad gondolataikat. Füleimbe hangos dübörgésként hatoltak kedvesem szívének heves üteme és ziháló levegővételei, amik elterelték figyelmem a szörnyű gondolatokról. S egyben meghallhattam Esme aggódó, mégis örömteli monológját elméjében. Mély levegőt vettem. Őt a legkevésbé sem akarnám veszélybe sodorni. Úgy kellett viselkednem, hogy engem még nem ismertek ezek a vámpírok…Talán kihasználhatom ezt – jutott eszembe.

- Lemaradtam valamiről? – kérdeztem nyugalmat erőltetve magamra. Egyikük sem fordult meg, Jane arra várt, hogy eléjük lépjek. Én pedig nem haboztam, lassan megkerülve őket odalépkedtem családomhoz, s Tanya elé álltam. Próbáltam figyelmen kívül hagyni Bella zihálását, ami minden lépésemmel egyre erőteljesebbé vált.

- Épp jókor jöttél – szólalt meg Jane mézes-mázos hangon. Vörös tekintetét belefúrta enyémbe. – Örülök, hogy végre veled is találkozhatom – mosolyodott el. – Biztosan, te vagy Edward.

- Én lennék – biccentettem az illem kedvéért. Belül azonban legszívesebben széttéptem volna. Amennyire ártalmatlannak tűnt ez a kinézetre fiatal vámpír, sokkal nagyobb tekintélye volt, mint bármelyikünk is gondolná. A képessége Aro kegyeibe juttatta, s nem mellesleg szerette is kínozni saját fajtája bélit vagy embert egyaránt.

- Még nem tudom eldönteni, hogy én örülök-e – vicsorogtam rá. Jane felnevetett.

- Rögtön megtudod – mosolygott negédesen, amitől felfordult a gyomrom.

- Minek köszönhetjük a látogatást, Jane? – lépett Carlisle mellém.

- Aro üdvözletét küldi Carlisle, és megkért, hogy adjam át abbeli kívánságát, miszerint örülne, ha meglátogatnád, mint régi, jó barát – meresztette szemeit apámra, miközben angyali arccal beszélt hozzá.

- Ha örülne a látogatásnak, miért nem jött veletek? – kérdezte Carlisle nyugodtan.
Egyáltalán nem lehetett kihallani belőle a gúnyt, amit én hozzá képzeltem. Jane arcán csupán egy villanásnyi düh suhant át, de tartotta magát Aro parancsához.

- Nagyon leköti a város védelme – felelte aztán kimérten. Vörös tekintete elkalandozott rám, de tudtam, hogy nem is engem nézett. Sokkal inkább a mögöttem álló Bellára volt kíváncsi. Orrlyukait kitágította, s mélyen beszívta tüdejébe a vér édeskés illatát. Összeszorítottam fogaimat, ahogy meghallottam gondolatait. Nem akartam elárulni magam, hogy mindenről tudok, ami átfut csak egy pillanatra is elméjén. De csak nagyon nehezen ment. Egy valami tartott vissza… Bella jelenléte.

- Óh, értem. Add át üdvözletem Arónak, s egy választ, miszerint ha már nem lesz ennyire elfoglalt, elfogadom meghívását – mondta nyájasan Carlisle, aprót biccentve Jane-nek, akinek elméjéről csupán a mondat végére szállt fel a vörös, mámorító köd. Szemeit hirtelen kapta apámra, miután értelmezte szavait. Harag söpört végig testén, hogy Carlisle ilyet mert neki mondani.

- Fogalmazz, Carlisle többes számban! – szólította fel őt ingerülten.

- Óh, erről eddig nem volt szó – tettette az értetlent apám. Jane ökölbe szorította kezeit, Demetri örömmel nézte, s várta, hogy mikor használja a képességét.

- Azt hiszem, nem tudod, kivel állsz szemben, Carlisle Cullen – dühödött be Jane. Angyali arca eltorzult a visszafojtott haragtól. Tudtam, hogy Jasper észrevétlenül, enyhén próbálja Jane-t türtőztetni. Erőteljesen nem akarta, mert nem tudta, tulajdonképpen, miért is jöttek. Nem úgy, mint én…

- Én pedig nem hiszem, hogy Aro azért küldött Jane, hogy régi, jó barátját és a családját megkínozd – vágtam vissza szenvtelenül. Jane egy pillanatra kikerekítette szemeit, dühe csillapodni látszott meglepődöttsége miatt.

- Aro figyelmeztetett, hogy különleges képességek birtokában lehetsz – billentette egy kicsit oldalra a fejét, ahogy merőn nézett engem. – De persze arra nem számítottunk, hogy egy embert is a közeletekben találunk, védelmezőn átfogva… az egész család által… - villantotta tekintetét ismét a mögöttem álló személyre. Száját résnyire nyitva hagyta, tüdejébe pedig orrán keresztül ismét mélyet szippantott a levegőből. Pillanatra lehunyta szemét, és szempilláit remegtetve nyitotta fel újból, hogy szemeit rám szegezhesse. Mély morgással válaszoltam neki, mire elmosolyodott. Felix tett egy lépést felém, de Jane megállította. – Edward nagyon fog tetszeni Arónak… - mosolyodott el. – Hallja a gondolataim – suttogta oda társainak, én hallottam a saját véleményét is. Nem értette, hogy ez miért olyan jó képesség, ha ő pusztán az akaratával kínozhatja az embert. Igaz, csak képzeletben… Fizikailag nem.

Jasper megfeszült, s megszüntette a Jane-re gyakorolt képességét. Sejtette, hogy nem lenne túl jó, ha kiderülne ő is tehetséges valamiben. Amíg az ellenfél nem tudja, addig mi állunk nyerésre – tartotta ő gondolatban. Hallottam Tanyát is, aki magát okolta a kialakult helyzetért, fel-felvillanva láttam csak, miért is jött ide. Nem tudtam most Tanyára összpontosítani, minden figyelmemet Jane-re akartam szentelni.

- Akkor tudja, miért jöttünk – szólalt meg Demetri.

- Igen, tudja – mondta Jane, ami már magától értetődő volt, de én meg sem mozdultam. Nem akartam, hogy igaza legyen, bár már elárultam magam. Mást nem akartam tenni… Csak azért is megkeményítettem arcvonásaim, s feszülten figyeltem Jane-t, mit fog erre válaszolni. – De azért mondjuk el a többieknek is, Edward – szólított fel úgy, mintha csak egy gyermek lennék, akiből ki akarná húzni az igazságot a többiek előtt. Hogy ne ő tűnjön a szőrös szívű felnőttnek.
Én továbbra sem szólaltam meg, Jane majd megpukkadt a viselkedésemtől. Az csak tetézte haragját, hogy egy ember tud a létezésünkről. – Hát jó, akkor majd én elmondom – sziszegte a fogain keresztül. - Meg szeretnénk ismerni azt a különleges vámpírt… - tartott egy kis szünetet, hogy megnyugodjon. Alice és Jasper idegesen várták a folytatást -, aki a jövőbe lát… - súgta aztán izgatottan, vörös tekintete köztünk cikázott, hogy melyikünk lehet az a vámpír. Minden áron meg kellett védenem a testvéremet Jane-től, a Volturitól. Ha Aro netalán egyszer úgy döntene, hogy már nem tartja Carlisle-t a barátjának… Szerencsémre valahogy Jasper is így gondolta, csak sokkal mélyebben. Amiket Eleazar, és apám gondolataiból megtudtam a Volturi módszereiről, sajnos nagyon könnyen el tudtam ezt is képzelni. – Az emberről majd később – folytatta Jane, hogy tudomására hozza mindenkinek, ez az ügy még nincs megtárgyalva. Válaszul rávicsorogtam, ami igencsak tetszett neki. Élvezte, hogy a képessége nélkül kínozhat. Még… Bár már égett a tenyere, mikor adunk neki olyan alkalmat, amiért ne kellene felelnie Arónak hirtelen tettéért.

- Itt csak nekem van képességem – mondtam határozottan, próbáltam elterelni a témát Alice-ről. Elég kevés eséllyel. Jane először összepréselte ajkait, aztán megszólalt.

- Mi nem így hallottuk – mondta dühösen. – Ne akarjátok, hogy én is használjam a képességem!
 
Carlisle gondolatban nyugtatott, hogy inkább ne dühítsem Jane-t. De ő nem hallotta azokat, amiket én. Nem hagyhattam, hogy Alice-t is…

- Valamit rosszul hallottatok – vontam meg vállamat. – Nem kell minden mesében hinni – mondtam szenvtelenül egy halvány félmosollyal. Jane rettentő dühös lett, s most már semmi sem érdekelte, megérezhettem hirtelen haragjának minden cseppjét. A fájdalom már-már rosszabb volt, mint amikor messze voltam Bellától.

Úgy éreztem, minden porcikámat a tűz égeti, mintha máglyán emésztenének a lángok. Szúrtak, és nyaldostak forróságukkal, pedig tudtam, hogy ez lehetetlen… Hogy csak a képzeletemben létezik a kín, mégsem tudtam neki ellent állni.

Eleven halál, így éreztem magam. Az elmém által bezárt kínzókamrában. Semmi sem védhetett meg ettől a kínzástól. A földre rogytam, s vonaglottam a fájdalomtól.

Összeszorítottam a fogaimat, hogy ne adjak hangot gyöngeségeimnek, de akaratomon kívül ajkaim csak megadták magukat az ostromnak. Üvöltöttem, de olyan volt, mintha nem is az én hangom lenne. Csak annyira futotta, hogy szemeimet erősen összeszorítsam, s ne lássam a felettem aggódókat. És az érzés csak nem akart csillapodni, még erőteljesebbé vált, ahogy az égés átváltott ennél egy sokkalta gyötrelmesebbé. Mintha széttépnének, elemi darabjaimra bomlanék szét, hogy aztán újból kezdődjön a borzalmas folyamat.

Messziről hatolt tudatomba egy halk hang… Egy nagyon ismerős hang, aggódó érintések fonták körbe vonagló testemet, s szorítottak zokogó mellkasához. Zavarodottan bújtam az ölelésbe, elmém tébolyultan kapaszkodott az egyetlen menekítő érzéki csalódásba, Bellába.

- Elég! – hallottam meg az elkeseredett felkiáltást. A fájdalom hirtelen abbamaradt, s én úgy ziháltam, mintha emberként futottam volna több kilométernyit. Fizikailag azonban egyáltalán nem sérültem meg, csak tudatban. Mintha éreztem volna arcomon azt a forróságot, ahogy tenyere gyöngéden simogatott. Heves dübörgés zakatolt a fülemben, egyeletlen szabályosságú lehelet cirógatta jéghideg ajkaim, hogy még tökéletesebb legyen a csalódás. – Edward? – suttogta Bella remegő hangon. Nem lehet, hogy ilyen játékot űzzön velem a saját elmém. Hisz az előbb… még itt volt.

Hosszan szívtam be tüdőmbe a levegőt, hogy megtöltsem friss oxigénnel. Édes aromája már hiányzott. Lassan kinyitottam szemeimet, s a legcsodálatosabb látvány tárult elém. Csak egy baj volt ezzel, még mindig nem tudtam eldönteni, hogy nem csalnak-e az érzékeim, s most is csak a képzeletem játszik-e velem. Elmentem a Volturihoz, s mielőtt megölnének Jane megkínoz… Csupán ennyi történt… A félelemtől csillogó, csokoládé szempár, ami folyton kísértett… Fölemeltem bal kezemet, s nagyon lassan, attól tartva, hogy szertefoszlik ismét a látomás, ujjbegyeimet hozzáérintettem szív alakú arcához. Halk szisszenés tört fel torkomból, ahogy a perzselő kis pontok figyelmeztettek. Valóság az, amit látok. A felismeréstől elnyíltak ajkaim, s remegtem minden porcikámban.

- Bella… - suttogtam enyhe kérdő éllel. Könnyei vékony csíkot húzva folytak végig arcán, hangtalanul nyelte őket el, hogy ne látsszon gyöngének.

- Nagyon… megható ez a jelenet… – hallottam meg Jane gúnyos hangját. – De most már választ szeretnénk kapni – éreztem a fenyegetést, és figyelmen kívül sem tudtam hagyni gondolatait. Tudtam, hogy nagyon is komolyan beszél. Súlyos következményei lesznek hallgatásunknak.
 
Alice megtört tekintettel nézett rám, Jasper nem engedte neki – szerencsére -, hogy kiálljon Jane elé. Senki sem szólalt meg, ami egyre dühösebbé tette a Volturi küldöttjét. – Ha nem mondjátok el, akkor másképp tudom meg – mosolyodott el kegyetlenül. – Úgy látom, nagyon kedvelitek az embert… Kipróbálhatnánk, meddig bírja a szenvedést. – Demetri és Felix nem titkolták támogatásukat Jane terve mellett.

Éreztem, ahogy Bella megremeg. Egy szemvillanás alatt felkeltem a földről, s Jane-re vetettem magam. Mielőtt azonban elérhettem volna, a fájdalomtól újból visszazuhantam ugyanoda.

- Eleve halva született ötlet volt, Edward, hogy engem akár csak megközelíts – jutottak el hozzám Jane csúfondáros, haragos szavai.

- Ne! Könyörgöm! – sikoltott fel Bella zokogva. Jane váratlanul abbahagyta kínzásomat, s vörös szemeit Bellára függesztette. Alice azonban gyorsabb volt. Akár látta, hogy mit tervez Jane, akár nem, védelmezőn állt elénk. Nem hagyta, hogy Jasper visszatartsa. Nem érdekelte a következmények, meg akarta védeni Bellát, és engem is. Bár nekem már olyan mindegy volt… Feltápászkodtam a földről, s Alice-re néztem. Nem bírtam Bellára pillantani, hogy újból lássam gyötrődő arcát. Már megint miattam szenved, csak is miattam. Hisz pont a képességem miatt jöttek ide a Volturi vámpírjai.

- Még egy feláldozó típus? – kérdezte gúnyosan Jane, de nem Alice-t célozta most meg. Bellán akarta kipróbálni képességének legjavát.

- Nem! – vágott közbe Alice gyorsan. – Én vagyok… Én vagyok az, akit kerestek – mondta határozottan. Hátranyúlva Jasper kezét szorította, aki közvetlenül mögötte állt. Jane elégedetten elmosolyodott.

- Ideje volt. Alice… ugye? – testvérem csak bólintott egyet. – Nos végre, hogy bemutatkoztunk egymásnak, tolmácsolnám Aro ajánlatát. – Rövid pillantást vetettünk egymásra Alice-szel. Tudtam már, mit akar mondani Jane, és engem a legkevésbé érdekelt. Csak azt akartam, hogy mielőbb elmenjenek vissza Olaszországba, s nyugton hagyjanak minket. De leginkább Bellát. – Nem tudom, hallottátok-e, Edward már biztosan – mosolyodott el kegyetlenül -, hogy Aro szereti maga mellett tudni… A vámpírok támogatását. A különleges vámpírokét – nyomta meg a szót, miközben fintorgott egyet. Ő nem tartott minket ilyen vámpíroknak, Aróval ellentétben.

- Mi nem vagyunk különlegesek – ellenkezett Alice dallamos hangján. Valójában ő mindig is így gondolta, csak tehetségnek nevezte mindvégig a képességét. Átok avagy áldás… Néha ez is, az is.

- Én nem így ítéltem meg, s Aro sem így fogja – vágta rá Jane, halkan felhorkantam, mire ő csendre intően rám villantotta szemeit. – Ez pedig a mielőbbi találkozást jelenti – közölte ellentmondást nem tűrően. Nem volt parancsoló, mégis lehetett érezni hangjában azt az élt, ami azt jelezte, hogy ha jót akarunk magunknak csak bólogassunk, mint a bábuk, s legfőképp teljesítsük.

- Amint mondtam már, szíves örömest eleget teszünk Aro kívánságának – mondta szelíden Carlisle, hogy ne dühítse fel Jane-t. Úgy tűnik bevált neki, Jane ugyanis önelégülten tekintett szét rajtunk.

- Akkor most már jöhet a szórakozás is? – Felix megnyalta ajkait, miközben Bellát nézte. Mély morgással fejeztem ki nem tetszésemet. A vámpír Jane-re pillantott.

- Nyugalom, Felix. Meg kell adnunk az esélyt, hogy megmagyarázzák. Aro még látni kívánja őket… Bár emberről nem volt szó – gondolkodott el egy pillanatra.

- De ha baja esik, akkor mi sem tesszük tiszteletünket Volterrában – mondtam rezzenéstelen arccal. Jane ezen egy pillanatig elgondolkozott, aztán gonoszul elvigyorodott.

- Hát akkor majd Aro jön el hozzátok – jelentette ki.

- Semmi szükség erre – csitította a kedélyeket Carlisle.

- Nem, természetesen… De meg kell értenetek, az illata… - szimatolt bele a levegőbe Jane. – Igazán rendkívüli.

- Nem értjük meg – csattant a hangom kicsit erőteljesebben, mint akartam. Alice nyugtatóan fonta karomra tenyerét.

- Edward úgy értette, hogy ezen a területen mi felelünk… a rendre – javított ki Alice cselesen.

- Akkor elég rosszul csináljátok, ha az ember tud a vámpírokról. Ami egyértelműen kiderült már – húzta el száját Jane, s újból végigsöpört rajta a düh.

- Nos, egyes emberek rendkívülibbek, mint mások – mondta Alice semleges hangon.

- Óh, igen, ez így van… - Jane vetett egy pillantást Demetrire. Egyáltalán nem tetszettek a gondolatai, de nem tudtam mit tenni ellenük. Még akár nyerhetnénk is, többen vagyunk, mint ők, Eleazarék is a közelben vannak valahol, tisztes távolságban. Azonban Bella is itt van… Hogy is kockáztathatnám még ennél is jobban az életét? Nem tudnék úgy harcolni Jane-ék ellen, hogy itt van mögöttem…

- Nem engedem, Jane – feleltem ki nem mondott gondolatára határozottan. Ő csak elmosolyodott.

- Nem teszek benne kárt, meghagyom az életét, ha jók lesztek – válaszolt.
Egyet előre léptem, de nem én voltam most Jane áldozata. Ijedten pislantottam hátra Bellára, aki még mindig ugyanolyan megszeppenten, félelemtől sápadtan állt, ahogy eddig. Igazából nem értette most, hogy mi folyik körülötte. Nem tudta azt, amit én. Hogy Jane próbálkozik, de egyszerűen nem tudja bántani őt. Bella akaratán kívül, de megvédi magát. Ámulattal adóztam magamban neki, aztán tekintetemet Jane-re emeltem. Ennek nem szabadott volna kiderülnie. S ahogy elnéztem arckifejezését, az összeszorított, gőgös, megsértett Jane-t, magamban felnyögtem. Ennek nem lesz jó vége… Alice is hátrapillantott Bellára, de ő másért. Szemei üvegessé váltak, s görcsösen szorította Jasper kezét, ahogy a látomást végignézte. Uralkodnom kellett magamon, hogy fenn tartsam nyugodtságom álarcát, pedig legbelül őrjöngtem.

A kőelőszobán keresztül egy kerek szobába lépett be. - Jane kedvesem! – Aro kitárta karjait, úgy tett pár lépést a lány felé, akinek pillantása a vámpír fénytől megcsillanó arcára esett. Jane először meghajolt előtte, majd miután odaért hozzá, Aro a kezét nyújtotta neki. Kézcsókkal üdvözölte az ősvámpírt. – Nahát… Nahát… - szólalt meg Aro eltöprengve pár másodperc eltelte után, felhúzva egyik szemöldökét.

- Mit láttál, Aro? – Caius hangja kimért volt, mégis érezni lehetett benne a kíváncsiságot, s az irigykedést is uralkodó társa képessége iránt.

- Sok mindent, Caius. Sok mindent… - fordult el Aro Jane felől, s visszalépett a trónteremben található három székhez. Elfoglalta a középsőn helyét, majd folytatta. – Jane több információval tért vissza hozzánk, mint reméltem – kulcsolta össze kezeit, ahogy két karját a karfára tette.

- Miféle információ? – szólalt meg Marcus is, tettetett érdeklődéssel.

- Nem csak szóbeszédek voltak, Marcus. Tényleg a jövőbe lát, és a másik érintés nélkül olvassa mindenki gondolatait… - hangjában ámulat, és irigység vegyült. A másik kettő is észrevette ezt.

- Valóban? – nézett Marcus Jane-re, aki aprót biccentett. – Mit akarsz tenni Aro? Nem fognak eljönni hozzád egyhamar… - mondta szkeptikusan.

- De elfognak… - mosolygott Aro. – Idővel, de el.

- Miért vagy ennyire biztos benne? – szólalt meg Marcus unottan.

- Mert tudják, hogy nincs más lehetőségük… Ugye Jane? – pillantott az előtte álló lányra.

- Természetesen, Mester – bólintott.

Jane döntött, Aro tudomást fog szerezni Belláról. Persze, anélkül, hogy Jane eldöntötte volna, nem volt kétséges ennek alapja. Aro elől senki sem menekülhet…

- Jane? – Demetri is értetlenül szemlélte a dolgokat, sőt, mindenki rajtam kívül. Jane zihálni kezdett, kezeit ökölbe szorította. Ajkait vicsorogva felhúzta, hátsó fogai kivillantak erőlködésében. És még mindig semmi. Bella nem vonaglott a földön, nem kiáltozott a fájdalomtól.

- Semmiség – törte meg a csendet Jane, miután végiggondolta az egészet. Életben kell hagynia Bellát, Aro miatt. Így nem ellenkezhetünk, hogy tiszteletünket tegyük Volterrában, ha nem akarjuk, hogy maga Aro jöjjön el személyesen Belláért. És vámpírrá tegye, egy különleges vámpírrá… - Ideje indulnunk – jelentette ki hirtelen, két társa legnagyobb döbbenetére.

- A mielőbbi viszontlátásra – mondtam fagyosan. Jane elmosolyodott.

- Ne várakoztassátok soká Arót! Még megharagszik rátok – nyomatékosította azt, hogy nem tíz vagy annál még több év eltelte után kíván minket Aro látni. Elhúztam számat.

- Viszlát, Jane! – biccentett Carlisle. Jane mosollyal ajkán intett Demetrinek és Felixnek, majd egy szemvillanás alatt eltűntek szemeink elől. Felix még megeresztett egy vigyort felém, sűrűn záporozva őrjítő gondolataival. Összeszorítottam fogaimat, Alice állított meg csak, hogy ne ugorjak Felixnek.

Miután már nem lehetett hallani a közelben három vámpírt, a Denalik is előjöttek a kért fedezékből.

- Edward!? – Tanya őszinte bűntudattal fordult felém.

- Nem a te hibád, Tanya – mondtam csöndesen, majd hagytam, hogy Carmen és Eleazar elhúzza tőlem. Csak is az én hibám. Hunytam le szemeimet pár másodperc erejéig, hogy erőt gyűjtsek magamban. Mit tettem? Egyenesen a Volturi kezei közé löktem Bellát, rátaszítottam az ördög útjára, amin nem haladhat tovább. Élve nem. Pedig én csak boldoggá akartam tenni, és mi lett belőle?

- Bella! – Alice halk felkiáltására lettem figyelmes, ahogy hátrafordultam a lélegzetem elakadt.

- Fáradt vagyok… - motyogta Bella le-lecsukódó szemhéjakkal, Alice karjaiban.

- Bella drágám, ennyire elfáradtál most? – kérdezte Alice csöndesen, aggódva.

- Nem aludtam… egy ideje… - hallottam meg válaszát, amitől bűntudat söpört rajtam végig. Vajon miattam nem aludt éjszaka?

Nem bírtam megállni, hogy ne simítsam meg gyöngéden arcát, hűvös érintésemre belefúrta csokoládébarna, homályos tekintetét az enyémbe.

- Hazaviszünk – súgtam neki, s egy csókot nyomtam homlokára. Aztán óvatosan átvettem Alice-től. Bella a mellkasomhoz bújt, s egy halk kis sóhaj hagyta el piros ajkait.

- Haza… hozzátok? – kérdezte csöndesen, megrebbentve szempilláit.

- Igen – feleltem neki.

- És… mellettem… leszel mindvégig? – suttogta, pár másodperc erejéig becsukva szemeit.

- Veled leszek – súgtam vissza meggyötörten. - Ne… hagyj… el… soha – kérte, aztán szemei végleg megadták magukat, s lecsukódva álomba szenderült karjaimban.

21 megjegyzés:

zsóka írta...

Szia. szerintem nagyon jó lett. fordulatos, meglepő. grat. várom mi lesz a végkifejlet.

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon jó lett! Felgyorsultak az események. :) De örülök neki! Remélem hamar elmennek Arohoz, mert kíváncsi vagyok, hogy mit tervez.
Puszi: Sipi

Eper írta...

Szia!

Nagyon tetszett ez a fejezet! Maga a történet is egyre jobb! Csak így tovább, és siess a folytatással! :)

Anyíta írta...

tyűűű na végre, ezt vártam, hogy történjék valami változás Ed ücsörgős életmódjában :)
És ez így, ahogy megírtad, így volt szuper :)
Nagyon tetszett
gratula
pusz

A.Kata írta...

Áááááááááááááá, ez a fejezet fantasztikusan jó lett! Most nem panaszkodhatunk, hogy kevés a cselekmény, csak úgy pörögnek az események. :)
Az elején még meg voltam győződve az elméletem helysségéről, hogy nem is igaziból van itt a Volturi, csak Edwardot akarják hazacsalogatni. De ahogy Alice részletezte a dolgokat, csak rájöttem, hogy ez nem bcsapás... (De azért ötletnek nem volt rossz.:) Kár, hogy a múltkori kritikámra a válaszodat csak a feji után olvastam, még jobban beleéltem volna magam, hogy igazam van. Nagyon cseles vagy! ;)
Vajon mit akart Tanya Bellától? Amikor Edward arra gondolt, hogy talán ő árulta el a Volturinak, hogy egy embernek elárulták a titkukat, komolyan mérges lettem rá. (Pedig pont most kaptad a dicséreteket, hogy végre egy fic, ahol nem gonosz fúriának van beállítva Tanya :) De aztán úgy tűnik Ed gondolataiból, hogy mégsem ez volt a szándéka, és bánja, ami történt. De vajon mit tervezhetett? Nekem az a tippem, hogy csak beszélni akart Bellával Edwardról, talán csak szólni akart neki, hogy küzdjön a fiúért és ne engedje, hogy elhagyja, mert szenved nélküle?
Jane karakterét nagyon jól visszaadtad, és jó kis bonyodalmat kavartál. Hogy fognak ebből jól kijönni? Az szerintem Ednek is világos lesz, hogy Bellát át kell változtani, de még vámpírként is igényt tarthat rá a Volturi, sőt, úgy talán méginkább...
De annyira jó, hogy végre újra együtt vannak, szegény Bellát nagyon megviselte Ed távolléte... Remélem, a következő részben kijut nekik egy kis boldogság, még ha nem is teljesen felhőtlen, a Volturi fenyegetése miatt...
Összességében, szerintem kiemelkedően jól sikerült ez a rész, komolyan felülmúlod önmagadat, ami elég nehéz, mert amúgy is nagyon jó színvonalon írsz. Még egyszer gratula, és csak így tovább!
Ja, és külön köszönet a gyorsaságért! :)

Anett-Jane írta...

Drága Freeb!
Nahát, most mégegyszer elolvastam, és megintcsak nagyon tetszett! :)
Az elején, jó ötlet volt, hogy Edward mondta a Denaliknak, hogy maradjanak hátul, mert ugye Kate-nek van képessége, és ha erre rájött volna a 3 Volturi az talán mégjobban megnehezítette volna a dolgokat! Így legalább nem volt nagyobb baj.
Amikor Edward odament a családjához és Tanya elé lépett akkor már tudtam, hogy nem mérges Tanyára, mert rájött, hogy nem ártani akart.
Elég nehéz lehetett Edward-nak, hogy tűrtőztesse magát, mert gondolom a 3 vámpír elképzelte egy s más módon, hogyan ölnék meg Bellát. De az hogy a végén mégis elárulta magát...hát lehet, hogy nem kellett volna. Sőt...
Jane egyszerűen fantasztikusan cinikus és arrogáns volt!! :) Imádtam azt, ahogy visszaadtad a karaktert... Mi ketten tudjuk miért! ;)
A fájdalom leírása, amit Jane okozott, az nagyszerű volt. Jól elkaptad a lényegét, hogy hogy érezhette Edward. És az is jó volt, amikor Bella odament, és szegénykém azt hitte, hogy ez is csak a képzelete szüleménye... Természetesen nagyon örültem, hogy Bella odament, és átölelte, simogatta, úgy ahogy egy igazi szerelmes teszi. :) És hát innentől kezdve meg már elkerülhetetlen volt, hogy kiderüljön, hogy Bellára nem hat Jane...
Alice jól tette, hogy elárulta, hogy Ő az, akit keresnek...így megvédve a családját! Én is így tettem volna...
Mondjuk én nagyon kedvelem Jaspert is, és most nagyon nehéz lehet Neki, hogy belegondol, hogy a Volturi akarja a szerelmét. :(
Azért jó volt, hogy Jane "gyorsan" döntött, hogy menjenek el. Így is sok bosszúságot, meg izgalmat okoztak.
Hááát, Bella helyében én se nagyon aludtam volna, ha elhagy a szerelmem. :(
Szegény biztos totál kész van! De legalább Edward megígérte Neki, hogy Vele marad! :) Ennek örülök! Remélem most egy kicsit boldogok lesznek együtt, persze ezt beárnyékolja a Volturi...
Mondjuk azt nem vágom, hogy hogy futottak össze az erdőben pont Tanya és Bella...:)
De a lényeg, hogy összetalálkoztak.
És! Ami lényeg! Hogy remélem mostmár Edward is rájön, hogy nem érdemes arra a kutyára bízni a szerelmét, mert nem igazán vigyáz rá. Na jó, nem mintha nem örülnék, hogy Bella ilyen leleményes és elszökdösik otthonról, de akkoris, mivel Edward azt hitte, hogy majd vigyázni fog rá. Bár ami az én lényegem ebben az egészben, hogy Bella és Edward együtt vannak. Igazi szerelem az Övék.
Edward...megint magát hibáztatja. Én azért megértem, mert valamilyen szinten igaza van. De a lényeg most az, hogy megvédje a szerelmét! Nem padig bűnbaknak beállítania saját magát!
És remélem, hogy a Te Bellád tényleg a sarkára áll, és nem ereszti el Edwardot, és, hogy taváltartja magát a pincsi Jacobtól. Már úgy, mint nő. Meg azért már azt is mondtam, hogy nem tetszett az sem, amikor Bella megsérült és Jacob csak úgy felkapta és hipp-hopp elvitte. Én a helyében, nagyon erélyesen rászóltam volna, hogy ugyanmár mit képzel...
Na mind1. Tudom, a vágyam, miszerint a kutyákat legalább tegyük helyre egy kicsit, nem fog megvalósulni...:(
:D
Nagyon-nagyon tetszett a feji. Jó megoldásokat találtál! Megint nagyot alkottál!!!
5***
Várom nagyon a kövit!
Puszi! Szeri!!!!

*kiscsillag* írta...

Szia Freeb! :)

Hát, szerintem engem most nem fogsz szeretni... :( Lehet, hogy nem este 11kor kellett volna nekiülnöm olvasni, ráadásul betegen, de én összezavarodtam- meg hát csak csendben merem megjegyezni, de ez a fejezet nekem nem volt kedvencem. Bocsánat! Nehari!

Kicsit zavaros lett, így második olvasásra is, de legalább Edward megint a helyén van. Lesz valami következménye annak, hogy Alice lelepleződött? NEm kellett volna előre látnia, hogy Bellának nem lesz baja?

Ki fog derülni mit akart Tanya mondani? Én arra tippelnék, hogy el akarta vinni Bellát a Denali klán házához... :)

Na, mitől fáradt Bella??? :D:D:D

Egyébként a karaktereket nagyon jól eltaláltad! Jane utálatos, de ő egyébként is az.

Remélem nem haragszol meg rám! Várom a folytatást! puszóóó *kiscsillag*

Névtelen írta...

Kedves Freeb!
végre végre végre :D nagyon tetszett a fejezet, annyira gyorsan peregtek a dolgok, hogy szinte alig bírtam követni. de azért mégse vesztem el benne, és ez egy nagyon jó dolog. először én is azt hittem, mint a többiek, hogy Tanya köpte be őket a Volturinak. de mégis úgy néz ki, hogy nem ő volt. akkor mégis jó volt a megérzésem, hogy ő olyan Edwardnak, mint a Jacob Bellának.:D amikor olvastam hogy kik jöttek a Volturiból, rögötn az Eclipse jutott eszembe és kicsit összezavarodtam. mert minden úgy halad ahogy a New Moonban erre bejön ez a jelenet. persze értem, hogy máshogy nem igen lehetett megoldani. nekem mégis tetszett. :D ami érdekes volt, az az, hogy Edward nem találkozott még Janenel... vagy csak én tudom úgy hogy már találkoztak és ismerik egymást? mindegy végülis ez anniyra nem volt zavaró, csak furcsálltam.
az viszont nagyon tetszett még, az az, hogy mit érez Edward amikor újra meglátja Bellát. Ő is próbálja kerülni a szemkontaktust, hátha csak illúzió az egész. :D
ja és még vmi, ami jó volt. az annak a leírása, hogy mit érez Ed amikor Jane megkínozza. nem gondoltam volna rá, hogy vmi féle égő érzést él át. de nagyon hatásos és érzékletes lett:d garatula hozzá.
összességében nekem tetszett a fejezet, most hogy végre Ed visszatért Bellához:D
néha kissé zavaros volt az említett okok miatt, de ismét sikerült tovább csigáznod a kiváncsiságom, hogy most hogyan tovább... vajon mit tesz Ed most? ugyanúgy ellenkezik és feltételeket állít Bella elé? bár mondjuk biztosan hiszen enniyre nem térsz el a történettől. csakhogy a te Bellád sokkal több mindent elért már nála, mint az eredeti sztoriban:D :P már rá tudta venni egyresmásra:D:P:P:P;);)
szóval várom a folytatást, és nagyon kiváncsi vagyok:D
sokpuszi gratula a fejihez:D
Laura

Névtelen írta...

jujj de jó lett remélem mostmár Edwaed Bellával marad :D
LiLi

Stiga írta...

Szia! :)

Tudom, hogy már kaptál, de én is küldtem neked tovább.
Szóval a blogomon meglepi vár :)

Puszi: Stigu

Névtelen írta...

Szia!
Ez megint ESZMÉLETLEN JÓ LETT!!!
Nagyon várom a következő részt. Jó volna, ha mostmár végleg együtt maradnának. Légyszi, ne sokáig várass minket!
Üdv: Join

Freeb írta...

Sziasztok! :))

Zsóka: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett. :) Óh, az még messze van. Reményeim szerint. :D ;) Köszi, hogy írtál!

Sipi: :) Kösziii! :) Aróhoz? Mármint Aro mit tervez? Hm, hát majd igyekszem írni, de nem ígérem, hogy gyors leszek a fejivel. Köszi, hogy írtál!:)) pusz!

Eper: Köszi Eper! :))) Igyekszem tartani a szintet! ;) Okés, megpróbálok nem két hétig váratni titeket. :))) Köszönöm, hogy írtál nekem! :)

Anyíta: Hát igen, pedig nem is volt az olyan hosszú a történetben. csak itt a való világban. :) Örülök, hogy jó lett így, mert hm hát sokat agyaltam rajta, hogy is legyen pontosan. :) Köszi! :)

A.Kata: Szia! :) Igen, igen most aztán csináltam kalamalykát, mi... :D Egyébként nekem tetszett ez az ötlet nagyon, hogy csak hazacslás érdekében hazudtak Ednek. Másnak nem merült fel ilyesmi, de örülök, hogy vkinek meg igen. :))) Persze másnak, meg más jut eszébe. Na visszatérve ehhez :D tényleg nem volt rossz ötlet. Az is egy menete lett volna a folytatásnak. Én máshogy képzeltem. :) Remélem azért így is elnyerte mindenki tetszését! :)Ah, nem cseles, csak időhiányos. :D Bocsi!!! Nem akartam ám, úgy szégyelltem magam, hogy még mindig nem válaszoltam... :$ Jaaj, hát igen, kapam a dicséretet Tanyaráról. Azt tudom mondani, ne ítéljetek elsőre. ;) Tervezett valamit, véghez is vitte... Jaaaj, ez nagyon jó kis tipp, tetszik. :) És nagyon is elképzelhető. ;) Persze azt nem mondom ki konkrétan, hogy igen, vagy nem. :D Azt majd a fejiből megtudjátok! :) Hó, Jane-t is eltaláltam? Amikor új karakter kerül a képbe, tartok tőle, hogy nem tom visszaadni az eredetit, de ha nem így van... :) No igen, vámpíként Bella még inkább a Volturi célpontja lehet. Hisz Aro pont az ilyen vámpírokat gyűjtögeti előszeretettel maga köré. Hát együtt vannak, de vajon Edward marad, mint az eredetiben, vagy megmakacsolja magát és megint elmegy?
Úh, köszönöm, ez nagyon jól esett! :) Mindig saját magát kell egy írónak - de az embernek is -, felülmúlnia. Úgy hiszem. Igyekeztem ezzel a fejivel. :D Látszik, hogy az átkötő részekben nem vagyok túl jó, de a másikakban igen. ;):D Legalábbis remélem, hogy íg van. :D
Köszi, hogy írtál! Pussz!

Névtelen írta...

Szia Freeb!
Igen a Volturihoz, mert kíváncsi vagyok, hogy pontosan mit tálált ki, amiért Cullennek oda kell menniük.
Sipi

Stiga írta...

Szia!

Végre eljutottam a fejezethez és el is olvastam :) Nekem tetszett, végre megint együtt vannak és minden kezd visszazökkenni "normálisba".
Várom nagyon a folytatást, kíváncsi vagyok, mi lesz még itt...

Pusz: Stigu _@/"

Nóry írta...

Szija!!

Nagyon tetszett. Az előzőek csak leírták, mi van Edwarddal és szinte párbeszéd mentes volt.
De ez a rész, nagyon izgalmasra sikeredett. Már alig várom hogy olvashassam a következő részt. Kíváncsi vagyok hogy mit fognak mondani egymásnak. Szegény Bella nagyon kimerülhetett, ha szinte máris elaludt, ahogy elmentek Janeék. Vajon csak a kimerültség miatt volt annyira álmos, vagy más is van a háttérben? :P
Siess a következővel nagyon. :D

Freeb írta...

Anett: Hú, csajszi nem semmi vagy. Ilyen hosszú kritikát! :) Örülök, hogy tetszett másodszorra is! :))) Igen, ez biztos. Jasper is csak azért nem használta a képességét, nehogy a Volturi rájöjjön, nem csak Ednek és Alice-nek van különleges képessége... Mert ugye ismerjük Arót... Aham, Tanya nem ártani akart, de akkor vajon mit? Miért találkozott Bellával? :)
Igen, Edward minden képzelgést kiolvasott a fejükből, s nem írtam le mindent - utalok itt Jane-re, amikor megérzi Bella vérét -, attól még Felix és Demetri is érezték. Nem, nem kellett volna, de nem volt más lehetősége Edwardnak sem. Szorító helyzet volt. Örülök, hogy sikerült. Ha új karakter jön a képbe, mindig azon agyalok, hogy hű vagyok-e az eredetihez. De ha te - is -, ezt mondod, akkor biztos! ;):))) Igazából csak próbáltam eltalálni, milyen lehet Jane képessége... Óh, hát ezt nem hagyhattam ki. Bella szerintem ösztönösen cselekedett, meg akarta védeni Edwardot. Igen, elkerülhetetlen volt. De ennek is meg lesz majd a későbbiekben az oka.
Ühüm, Alice sosem veszélyeztetné a családját, sem Bellát. Én is, nem csak te! :) Igen, tudom, hogy kedveled. És milyen nehéz lehetett neki, hogy nem tudja megakadályozni azt, hogy Alice felszólaljon, és ne bántsa Jane Edwardot sem? Szegénykém. Hát elmondta, amit akartak, nem akarta, hogy Felix és Demetri meg tudják Belláról a dolgokat, úgy hogy nem volt miért maradniuk. :) Igen, Bella nem aludt, amikor Ed távol volt tőle... És most még a Volturi is meg akarta őt enni. :D Hát majd kiderül, hogy Edward, marad-e vagy sem. Na ez fog maaaajd kiderülni, akkor, ha Bella és Ed beszélgetnek, hogy Tanya mit is akart. ;) Talán rájött, de ez nem jelenti azt, hogy nem változtatja meg a döntését. Volt már olyan, hogy mást hitt, mint ami. ;) No igen, de Edward igazából csak egy irinyó-pirinyó részbenhibás, és majd meglátjuk, miért. Sőt csak közvetve... Egy ok.
Igen, arra emlékszem. Na de mit tett volna akkor Bella? Jacob erősebb azért... Nem hiszem, hogy Bella most kockáztatná valamivel is, hogy Edward újra elhagyja. Hát egyszer talán igen. ;) Meglátjuk. :) Köszönöm drága! :) Szeri, puszi! :))))

*kiscsillag*: szia! :) Nem haragszom, azért van a kritika, hogy megmondd a véleményed. :) És nem olyan stílusban tetted, amiért haragudhatnék. ;) szóval nyugi, még mindig szeretlek! :D Hm, mi lett benne zavaros? Segíts kérlek, hogy máskor ne legyen.;) :) De komolyan. Én nem érzem annak, és szzeretném tudni, hogy mi volt benne rossz. Meg kell mondanom, hogy most megfogtál, mert elgondolkoztam a kérdéseden. Szerintem Alice annyira nyugtalan volt most, hogy mi lesz Bellával, Tanyával, Edward visszajön-e, és a családjnak, a szerelmének nem lesz-e baja, hogy nem hiszem, hogy figyelte a látomásait. Nem tudom, mi alapján, hogyan lát dolgokat. De ha ez a magyarázat elegednő neked, akkor örülök. :D Ha nem, akkor hibáztam. :D Lesznek majd egyszer következményei. ;) Nem volt véletlen. :D
Jó tipp, és igen ki fog derülni majd. :)
:D Hát mert nem aludt szegénykém már vagy egy egész éjszaka, meg még talán még egy...
Nem haragszom. :) Puszi! :)

Freeb írta...

Laura: Szia! :)Örülök, hogy nem vesztél el benne. :))) Igen, igen, Tanya olyan Ednek. :) Jól érezted! ;) Hát én mondtam, hogy vannak párhuzamok a könyvekkel, és eltérések. Most legalább nagyobb a NEw Moonhoz képest. :D Hát igen, másképp nem lehetett. Aróék nem jönnének el, csak ha nagyon kellene. :D És most csak ki akarták deríteni, hogy igazak-e amit a nomádok pletykálnak. :) vannak ilyen képességű vámpírok, mint Ed és Alice. Én úgy gondoltam, hogy a Cullen családból egyedül csak Carlisle találkozott velük, mert itt még csak a 20. században vagyunk. És az eredeti könyvekben nem említi, mikor találkoznak először. Azt hiszem, tehát úgy gondoltam, csak Carlisle-t ismerik, mert ő ugye volt Olaszországban már. De Edwardék nem. Itt időben előrébb vagyunk még, mint az eredetiben, ezt ne felejtsétek el. ;):) Köszi, örülök, hogy tetszettek ezek a részek. :) Hát most látta még egyszer Ed Bellát, pedig azt hitte, nem fog visszamenni hozzá... Azért jó, hogy a kíváncsiságod megmaradt! ;) Hát nem térek ennyire el? :) Majd meglátjuk. :D Aham, ez igaz. :D Egy s másra... :D Igyekszem majd, de nem tudom, mikor lesz folyti. Köszike! Puszi!

Lili: Az majd kiderül. :)

Stiga: sziaaa! Jaaaj, de rég hallottam felőled! :))) Örülök neked. És köszönöm a díjat, meg azt, hogy olvasol! :) Nálad is beindult a vámpírüzemmód? :)))) Majd igyekszem a folytatással, de nem tudom, mikor sikerül megírnom. Köszi, hogy írtál! :) Puszillak! :)

Join: Köszi! :) Én igyekszem, de nem mindig én alakítom az időmet sajnos... :( Nem tudni még, hogy együtt maradnak-e... Köszi, hogy írtál! Üdv!

Sipi: Ja, értem. Hát Aro tudja, hogy ha nem akarják, hogy ő menjen Cullenékhez, akkor Cullenék mennek hozzá. ;) csupán ennyi... :)

Nóry: szia! :) Örülök, hogy tetszett! :) Na jól van akkor, igen, ez most párbeszédesebb, pörgősebb lett. Igen, lesz bőven a köviben beszélgetés. Azt hiszem. :D Értem én, mire gondolsz. ;) :D Igyekszem. :) köszi, hogy írtál!

Principessa írta...

ez az végre visszament, bár nem az a szokványos visszatérés volt, de legalább visszament :DDDD jó kis izgis rész volt :D nagyon tetszett ahogy Jane felidegesítette magát, azon h Bellát nem tudta meggyötörni :DD és ezek az utolsó mondatok nagyon kis romantikusak voltak!! ügyi vagy, csak így tovább;D és ahogy a nép akaratát meglestem lesz egy jó kis plusz fejink Bella szemszögéből! aztán koncentrálj h jó legyen :DDD bár nálad ez nem kétség!! pusza

Freeb írta...

Szia Heky! :))

Aham, visszament, amire mindenki várt.;) :D Örülök neki, hogy izgis volt szerinted is! Kellett már, hogy kicsit feldobja a szomorú részek utáni hangulatot. Hát igen, Jane igazán nem tudja elviselni, mikor valami nem úgy van, ahogy ő azt szeretné... :) Ah igen, lehet, hogy végre megint elereszthetem a romantikus énem. :D:D:D És akkor jaaaj nektek. ;):D Köszöööönöm! :))) Igyekszem majd! ;) Igen, valszeg holnap megkapjátok a meglepi fejit. Okés, azért nem törvényszerű. :D Puszi!

Névtelen írta...

Először úgy akartam, hogy olvasás közben írom meg a hsz-t, de aztán ahogy vre értem, nem lett belőle semmi.. xD Szóval.. Nagyon tetszett.. Amúgy, én bírom Jane-t.. Nem tudom, lehet, hogy csak Dakota miatt, de a Volturiból ő a kedvencem. Aro mellett, de őt csak a film miatt szeretem, amikor felröhög.. xD Na, mindegy.. És ahw..*-* Edward visszament, és hú! :D És Tanya.. Annyira szeretem őt is.. :) Bírtam, amikor Edward direkt húzta Jane-t. Meg amikor hallottuk a gondolatait (nagyszerű előnyei vannak az Edward szemszögnek ;P), hogy majd felrobbant, hogy nem hat Bellára a képessége.. xD Jaj, és Alice..<3:) És mindenki! :D Jaj, nem tudok már ilyenkor semmi értelmeset írni, tiszta hulla vagyok, szerintem megint ezzel fogok álmodni.. xD Már rég aludnék, de megfájdult a fejem amikor néztem a tv-t, és utána nem tudtam aludni, és gondoltam, elolvasok egy fejit, hogy szépeket álmodjak, és már mindjárt beájulok, de muszáj volt még leírnom, hogy mennyire imádtam, és hogy áh, és csodálatos lett a vége, és majd remélem, hogy holnap valami emberibb időben tudok olvasni, és akkor talán sikerül valami értelmesebb hsz is. :D
Üdv.: ewoO

Freeb írta...

Óh, jesszus, ennek a fejinek is a formázását teljesen szétszedte. :S Szerintem amikor lecseréltem a dizit. :(:S Óóóóh...
:) Bírod? Én annyira nem, túl rossz. :D Jah, az a röhögés... Mondasz valamit. :) Vagyis írsz. :D:D Visszament, igen. Hát ennyit terveztem "csak". Az ovlasóimnak már ez is sok volt. :D Nos, én Jane-t másképp nem tudtam ebben a helyzetben elképzelni. Amúgy is megette a fene, hogy nem hatott a képessége Bellára, és hát Ed szemszögéből még fel tudtam úgymond erősíteni ezt. :) Úh, nem csodálom, hogy hulla vagy, ilyen tájt. És akkor is írtál nekem még kritikát! Minden elismerésem, és nagyon szépen köszönöm! :) További jó olvasgatást! :) Pusza!

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online